• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Blic

07.05.2024

09:37

Ovo su najisplativije lokacije za kupovinu nekretnine u Beogradu: Na jednoj se uloženo udvostručuje za nekoliko godina

Shutterstock

Društvo

Ovo su najisplativije lokacije za kupovinu nekretnine u Beogradu: Na jednoj se uloženo udvostručuje za nekoliko godina

Podeli vest

Mnoge koji se odluče za kupovinu stana muči pitanje gde je najisplativije kupiti nekretninu i koji deo Beograda sada ima najveći potencijal.

Stručnjaci često kažu da je imati kupiti i uložiti pare u kvalitetnu nekretninu uvek isplativo. Milić Đoković, procenitelj i stručnjak za nekretnine otkrio je za "Blic Biznis" nekoliko lokacija u Beogradu koje su sada najisplativije za kupovinu nekretnine.

- Nekretninu u Beogradu trenutno se najviše isplati kupovati na trasi metroa, odnosno od Mirijeva do Makiša, zatim u Surčinu, zbog izložbe EKSPO. Ključ isplativosti je u tome što se ovi delovi sada tek razvijaju i ne može doći do pada cena u ovim mestima, kaže Đoković.

Isplativost ovih mesta leži u njihovom razvoju i najverovatnije mogućnosti da će vrednost kvadrata na ovim lokacijama ići uvek na gore, bar za 20 do 30 odsto u roku od dve godine, a za deset godina njihova cena može biti duplo veća.

- Pored ovih mesta, uvek je dobro kupiti nekretninu i na atraktivnim lokacijama kao što su Novi Beograd, Banovo brdo, Čukarica, centar grada, Beograd na vodi, ali kada je reč o novim naseljima to je sigurno trasa metroa.

- Nekretnine na ovim mestima će dosta poskupeti, po mojoj projekciji za dve do 3 godine cena kvadrata na ovim lokacijama će porasti od 20 do 30 odsto, za pet godina cena kvadrata će biti duplo veća, a za deset godina može da bude dvostruka viša, zaključuje Đoković.

Surčin će postati najmoderniji grad

Predsednik Vučić nedavno je najavio da će Surčin postati najmoderniji grad, ali i osvrnuo se i na cene i izgradnju stambenih objekata u ovom delu Beograda.

- Kuće koje su prve do gradilišta, već sada imaju tri puta veće cene u odnosu na pre tri godine, rekao je Vučić govoreći o cenama kvadrata i značaju projekta EXPO za Surčin.

Govoreći o stambenom bloku koji će se graditi, odnosno o stanovima koji će ostati kasnije, Vučić je naveo da je plan da se dodele određenoj grupi građana po povoljnim cenama.

- Videćemo ko će živeti u tim stanovima, da li lekari, ili mladi, ili ljudi koji se vraćaju iz inostranstva. Biće ovo novi grad u gradu, verovatno i najmoderniji, Surčin više neće biti isti, rekao je on.

Hlađenje tržišta nekretnina

Stručnjaci smatraju da je neminovno da će u skorijoj budućnosti doći do hlađenja tržišta nekretnina i da će rast cena usporiti. Prošle godine najskuplji kvadrat u Srbiji prometovan je u Beogradu na opštini Savski venac i njegova cena iznosila je 11.475 evra. Prosečna cena kvadrata u novogradnji iznosila je 1.700 evra, a u starogradnji 1.500 evra.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Ubica Danke Ilić ostavio jednu stvar na majčinom grobu! Niko ne zna šta je hteo da poruči, a zakleo se jednoj osobi da će je poslušati
Hronika

Ubica Danke Ilić ostavio jednu stvar na majčinom grobu! Niko ne zna šta je hteo da poruči, a zakleo se jednoj osobi da će je poslušati

Na novom Zlotskom groblju na sahrani Svetlane Dragijević je bio prisutan osumnjičeni za ubistvo male Danke Ilić, Dejan Dragijević i suprug Radoslav, pod policijskom pratnjom. Oni su dovedeni na sahranu Svetlane Dragijević. Sa lisicama na rukama, ova dvojica su izvedena iz policijske marice pred okupljene, što je izazvalo različite reakcije kod prisutnih. Malobrojni očevidci su primetili da je Dejan Dragijević, uprkos situaciji u kojoj se nalazi, delovao sasvim normalno i opušteno.

19.05.2024

12:40

Vozio kamion pijan i drogiran! Policajci mu oduzeli vozilo
Incident u saobraćaju

Vozio kamion pijan i drogiran! Policajci mu oduzeli vozilo

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Prokuplju podneli su prekršajnu prijavu protiv dvadesetšestogodišnjeg vozača teretnog vozila koji je vozio bez vozačke dozvole, pod dejstvom amfetamina i sa 1,91 promila alkohola u organizmu, sleteo sa puta i tom prilikom je nastala manja materijalna šteta na vozilu.

19.05.2024

16:22

Sport

Planeta

Spasioci odjurili na mesto incidenta! Postoje dve verzije događaja o nesreći iranskog predsednika!
Planeta

Spasioci odjurili na mesto incidenta! Postoje dve verzije događaja o nesreći iranskog predsednika!

Vest da je helikopter koji je prevozio iranskog predsednika Ebrahima Raisija imao problema pri sletanju zbog otežanih vremenskih uslova, odnosno magle, odjeknula je svetom a i dalje nije poznato šta se tačno dogodilo. Postoje dve verzije, da je do nesreće zaista došlo ili da je helikopter sleteo nakon čega je predsednik nastavio kopnenim putem. Nijedna nije zvanično potvrđena, očekuje se svakog časa da se sazna šta se zaista desilo.

19.05.2024

15:55

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka
Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka

Tri ratna druga, Igor Vukašinović (54), Novica Pejić (63) i Ostoja Medić (68), prošli su danas kroz Užice na svom krstonosnom hodu sa Pala na Krf. Sa njima je i četvrtičlan Petar Dragaš u pratnji sa kombijem, a na put dug 1.200 km pošli su 14. maja.

18.05.2024

15:12