• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. G.

07.04.2024

16:17

Vlahović dobija novog trenera! Juventus spremio otkaz Alegriju, evo ko ga menja!

EPA

Fudbal

Vlahović dobija novog trenera! Juventus spremio otkaz Alegriju, evo ko ga menja!

Podeli vest

Fudbalski klub Juventus po završetku ove sezone rastaće se sa aktuelnim trenerom Masimilijanom Alegrijem (56), a na njegovo mesto stiže sadašnji strateg Bolonje, Tijago Mota (41)!

Ovu informaciju prenosi pouzdani "Kalčomerkato", koji tvrdi da je nekadašnji reprezentativac Italije pristao da preuzme "staru damu", odnosno da je reč rukovodstvu da druge ponude neće ni razmatrati.

Što se tiče Alegrija, on je Juventus vodio ukupno osam godina, pet u prvom mandatu i tri u drugom. Njegovim radom nisu zadovoljni u upravi kluba, pošto torinski gigant nije bio konkurentan u borbi za titulu sa Interom i Milanom. Iskusni strateg ima ugovor do 2025. godine, što znači da će klub morati da mu isplati platu za čitavu narednu sezonu. Prema podacima italijanskih medija, u pitanju je suma od čak 13 miliona evra.

Foto: EPA Images

Masimilijano Alegri

 

Što se tiče Tijaga Mote, beleži izvanredne rezultate sa Bolonjom i na dobrom je putu da izbori plasman u Ligu šampiona. Nekadašnji vezista, rodom iz Brazila, prethodno je predvodio Đenovu i Speciju, a važi za jednog od najtalentovanijih trenera današnjice, uz Ćabija Alonsa i Mikela Artetu.

Foto: EPA

Tijago Mota

 

Olakšavajuća okolnost za Juventus je ta što Moti ugovor sa Bolonjom ističe ovog leta. U tom klubu ne skrivaju da žele da ga zadrže. Međutim, nekadašnji vezista odugovlačio je sa odgovorom, verovatno iz razloga što je dobijao brojne ponude.

Nedavno se spominjalo da bi mogao da preuzme PSŽ, za koji je igrao. Mota je imao fantastičnu karijeru kao igrač, pošto je nastupao za Barselonu, Atletiko Madrid, Đenovu, Inter i PSŽ. Sa Interom je 2010. godine bio šampion Evrope.

Foto: Tanjug/AP

Kostić i Vlahović u dresu Juventusa

 

To znači da će srpski fudbaleri Dušan Vlahović i Filip Kostić od narednog leta dobiti novog stratega, naravno, ukoliko ostanu u redovima Juventusa. Vlahović najverovatnije i hoće, dok je pitanje da li će biti isti slučaj sa Kostićem, koji ima brojne ponude iz Saudijske Arabije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Da li je skandal u Slovačkoj bio teroristički akt? Napadač na premijera Fica pre deset godina osnovao udruženje protiv nasilja!
Live TV

Da li je skandal u Slovačkoj bio teroristički akt? Napadač na premijera Fica pre deset godina osnovao udruženje protiv nasilja!

Nakon jučerašnje pucnjave u kojoj je teško ranjen premijer Slovačke, napadač je uhapšen, a policija ga je optužila za pokušaj ubistva. Premijer se nalazi u bolnici u teškom zdravstvenom stanju. O ovoj, ali i o drugim važnim temama govorili su gosti emisije "Rat uživo", novinar Žarko Rakić i Nebojša Kuzmanović, direktor Arhiva Vojvodina. Uživo u program uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za bezbednost.

16.05.2024

19:36

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija