• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

07.12.2023

16:29

Maksimalna kazna - Tužioci traže četvorogodišnju suspenziju za Pogbu!

EPAIMAGES

Fudbal

Maksimalna kazna - Tužioci traže četvorogodišnju suspenziju za Pogbu!

Podeli vest

Francuz odbio da se nagodi sa Antidoping agencijom Italije.

Pravi skandal pre nekoliko meseci izazvali su rezultati Pola Pogbe na doping testiranju. Francuz je bio pozitivan na testosteron i već neko vreme ga nema na terenu budući da je protiv njega pokrenut postupak. 

Odbio je as Juventusa da se nagodi sa Antidoping agencijom Italije, a njegov slučaj zbog toga završiće na sudu. Kako prenose italijanski mediji - tužioci će, zbog Pogbinog ponašanja, tražiti maksimalnu suspenziju u trajanju od četiri godine. 

Ukoliko sud bude prihvatio ideju tužilaštva, Pol Pogba će verovatno morati da završi karijeru. Francuski reprezentativac ima 30 godina, a pravo da igra stekao bi tek 2028. 

Foto: EPAIMAGES

 

Pol Pogba je na testiranju pao 20. avgusta nakon utakmice Juventusa i Udinezea. Da stvar po Francuza bude gora, on na tom meču nije odigrao ni minut, a sada mu zbog konzumiranja testosterona sleduje, verovatno, kraj karijere. 

Četvorogodišnje suspenzije standardne su prema pravilima Svetske antidoping agencije. Ipak, u praksi se retko dešavalo da neko "popij" četiri godine kazne, uglavnom zbog toga što su sportisti uspevali da dokažu da doping nije bio nameran ili ukoliko pristanu na saradnju sa istražiteljima. 

U Pogbinom slučaju - sve su prilike da olakšavajućih okolnosti neće biti i da jednog od najboljih fudbalera 21. veka očekuje mnogo raniji kraj karijere od očekivanog. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija