• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

07.12.2023

14:44

Podrhtava Mali Kalemegdan! Zvezda ponovo hoće NBA centra, da li je on rešenje za sve probleme?

USA Today

Crvena zvezda

Podrhtava Mali Kalemegdan! Zvezda ponovo hoće NBA centra, da li je on rešenje za sve probleme?

Podeli vest

Više je nego jasno da je crveno-belima potrebna dodatna selekcija ako žele da preokrenu sezonu.

Nisu se proslavili košarkaši Crvene zvezde ove sezone u Evroligi, pošto su nakon 12 odigranih kola na skoru od četiri pobede i osam poraza. Poslednji su doživeli sinoć u Valensiji, gde je domaći tim slavio sa 85:81 i tako produbio krizu crveno-belih u elitnom takmičenju, naročito na gostovanjima.

Navijači su besni i traže odgovore, ali i pojačanja na maltene svim pozicijama u timu. Iako je ekipa prepuna visokih košarkaša, utisak je da najviše "škripi" takozvana unutrašnja igra, odnosno, igra pod košem. Iako su tu centri i krilni centri Majk Tobi, Luka Mitrović, Džoel Bolomboj, Marko Simonović i Ognjen Kuzmić, utisak je da u timu ne postoji onaj pravi "zaštitnik obruča", odnosno, košarkaš koji podjednako dobro igra u odbrani i napadu, ali i uspešno hvata skokove.

Foto: Starsportphoto

 

 

Iako je predsednik kluba Nebojša Čović nedavno izjavio da dodatnih pojačanja neće biti, izgleda se uveliko radi na dovođenju igrača koji će podići kvalitet igre. Nedavno se pojavila informacija da je blizu povratka bek Ostin Holins, a sada stižu nove informacije. Doduše, o imenu koje se već spominjalo kao potencijalno pojačanje.

Foto: AP PHOTO

 

 

Italijanski novinar Alesandro Luiđi Mađi piše da je Zvezda zainteresovana za kanadskog centra i bivšeg NBA asa Kema Birča (31). Reč je o igraču visokom 203 centimetra, kojeg odlikuje vrlo dobra igra u odbrani i koji od letos nema klub. On je već sarađivao sa Janisom Sferopulosom u Olimpijakosu, a tokom karijere igrao je još za Sijuks Skajfors, Ušik Sportif, Orlando Medžik i Toronto Reptorse.

Međutim, prema pisanju pomenutog novinara, Zvezda nije jedina koja ga želi, pošto su u trku uključeni Makabi iz Tel Aviva, i favorit u celoj priči, italijanska Venecija.

"Venecija radi već neko vreme na dovođenju Kema Birča. Međutim, za ovog igrača zainteresovani su Crvena zvezda i Makabi, rečeno mi je", navodi Luiđi Mađi.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija