• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

19.11.2023

11:43

Terzić o FSS: Ići ćemo na EURO, treneri su "rak rana" srpskog fudbala

Starsportphoto

Fudbal

Terzić o FSS: Ići ćemo na EURO, treneri su "rak rana" srpskog fudbala

Podeli vest

Najveći problem srpskog fudbala je trenerska struka, jer je bačeno u nepovrat poslednjih 15, 20 godina, poručio je Zvezdan Terzić.

Kao drugi najveći problem fudbala detektovao je infrastrukturu, mada je pohvalio državu koja aktivno radi na tome i gradi stadione i ostale objekte.

Pre svega, poželeo je sreću "orlovima" na predstojećoj utakmici (15.00) sa Bugarskom u Leskovcu, u kojoj im je i bod dovoljan da bi se plasirali an Evropsko prvenstvo.

- Dobro je što sami odlučujemo o svojoj sudbini. Sami se pitamo, potrebno je da pobedimo slabijeg rivala na svom terenu, na novom, prelepom stadionu u Leskovcu. Sve osim naše pobede bilo bi čudo. Jeste matematički dovoljan i remi, ali hajde da damo gol i pobedimo - poručuje Terzić.

Foto: Starsportphoto

 

Danas je svečano otvaranje stadiona u Zaječaru, nedavno je otvoren upravo stadion "Dubočica" u Leskovcu, a juče je otvoren stadion u Loznici. Terzić je pohvalio državu koja toliko ulaže u sport. 

- Ono što hrabri sve sportiste i ljude koji vole sport je što je država prepoznala da je inftrastruktura jedan od glavnih problema sporta. Decenijama unazad niko nije ništa uradio, država je imala prečih problema. Srbija je zemlja sporta, narod ima visoka očekivanja, trebalo nam je ovako nešto. Ne samo ova tri stadiona, nadam se da će uskoro krenuti i izgradnja nacionalnog stadiona, hala, dvorana. Država zaista ulaže u sport. Do sada smo gledali, sportisti osvoje neke medalje, političari dođu, slikaju se sa njima i odu. Svedoci smo sada da su svi nagrađeni, svaka medalja je nagrađena. Poslata je jaka poruka - bavite se sportom, igrajte za državu, a država će to znati da nagradi - ističe Terzić. 

Ipak, ono što brine direktora Zvezde je loš rad sa trenerima i uopšte nepostojanje kvalitetne trenerske struke. 

- Fudbalski savez Srbije  mora da napravi detaljnu analizu gde je srpski fudbal sada i zbog čega je to tako. Mora se napraviti strategija dugogodišnjeg razvoja fudbala u Srbiji. Pre deset, 15 godina imali smo igrače u najvećim klubovima Evrope i bili su nosioci igre. Danas imamo Vlahovića, Gudelja i Milenkovića i ostalo su svi u nekim slabijim ligama. Savez mora da se preispita što danas nemamo igrače u velikim klubovima. Najveći problem je trenerska struka. Ništa se nije radilo poslednjih 15, 20 godina. To je vreme koje su pojeli skakavci. Imali smo trenere u Italiji, Francuskoj, Nemačkoj, a danas nemamo trenere koji vode klubove u ozbiljnim zemljama. Uz problem infrastrukture, koji je država prepoznala i rešava, treneri su ubedljivo najveći problem - kaže prvi čovek Zvezde.

On se dotakao i stadiona Crvene zvezde i šta bi trebalo uraditi sa njim u narednom periodu.

- Uložili smo više od deset miliona evra u poslednjih devet godina. Imamo velike projekte da našu lokaciju stavimo u vrednost našeg kluba. Videćemo hoćemo li rekonstruisati ili praviti novi stadion. Imamo 16,5 hektara zemljišta i kad sve sredimo, dupliraće se vrednost Crvene zvezde - zaključio je Terzić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

"Okončajte ovo odmah!" Haos u Americi! (FOTO, VIDEO)
Planeta

"Okončajte ovo odmah!" Haos u Americi! (FOTO, VIDEO)

Veliki broj njujorških policajaca ušao je u utorak uveče na Univerzitet Kolumbija i priveo oko 50 propalestinskih demonstranata, nekoliko sati nakon što je gradonačelnik Njujorka poručio da protest studenata koji dve nedelje paralizuje tu obrazovnu instituciju "mora odmah da se okonča".

01.05.2024

12:17

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!
I dunđeri i neimari

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!

Praznik rada danas praznuju i oni koji rade i oni koji još nemaju ni dan radnog staža. Ovaj dan, međutim, nekada je bio poseban za Crnotravce! Samouki zidari, tesari, kamenoresci bili su nekada najtraženiji majstori...Ovo je priča o njima.

01.05.2024

08:15