• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

03.08.2023

11:39

Povrede od kojih podilazi jeza! Oni sa "jačim" stomakom mogu da pogledaju (VIDEO)

EPAIMAGES

Fudbal

Povrede od kojih podilazi jeza! Oni sa "jačim" stomakom mogu da pogledaju (VIDEO)

Podeli vest

Fudbal ume da bude žestoka igra kada se igra neoprezno, surov i opasan, a posle nekih povreda na terenu, usred utakmice, igrači se teško ili nikada više ne vrate.

Ima fudbalera koji smatraju da cilj opravdava sredstvo, baš ih briga što će nekoga izlomiti ili mu završiti karijeru, a nismo se malo nagledali, što bi se reklo u žargonu, "startova za zatvor" i "pomračenja svesti“.

Nažalost, dešavaju se horor povrede i u žaru borbe, bez ikakve namere da se protivnik povredi. Primera ozbiljnih povreda, jezivih za gledanje bilo je previše poslednjih godina.  

Tako duel Argentinos Juniorsa i Fluminensea (1:1) neće ostati upamćen po evrogolovima, već po pogibeljonm startu Marselona koji je nesmotreno startovao. Brazilac je stao je na potkolenicu Lučanu Sančesu i došlo je do dislokacije kolena. Prolomio se krik, jauk, brazilski bek uhvatio za glavu, pa zaplakao kad je napuštao teren. 

 

 


Nažalost nije ovo jedini primer. Samo za one sa jačim stomak je snimak povrede koju je doživeo Demba Ba pre sedam godina. Tadašnjem napadaču Šangaj Šensue pukla je kost noge u meču protiv ekipe Šangaj SIPG. Bio je to nesmotren start defanzivca Suna Ćijanga, koji je žestoko "uleteo" u senegalskog napadača. On se nezgodno dočekao i uz udarac protivničko igrača noga je pukla kao grančica drveta. Snimak nije lak za gledanje, ali oni sa "jačim" stomakom mogu da probaju. 

 


Petr Čeh je zbog Stivena Hanta iz Redinga mogao da završi karijeru.  Hant je Čeha udario nogom u glavu 2006. godine i obeležio mu karijeru. Od tog dana pa do kraja karijere nosio je  zaštitnu kacigu. Mogao je Čeh da pogine od posledica udarca, a ne preterujemo kada tako kažemo, a on je nastavio da  brani nakon operacije.

Čeh je  imao frakturu lobanje, a zaradio je čak 30 kopči. Iako je na kraju uspeo da se oporavi, povreda glave bila je toliko teška, da se nije sećao šta se dogodilo. Do kraja karijere nosio je specijalnu zaštitnu ragbi kapu, koja je napravljena sa specijalnim ojačanjima koja su postavljena na mestima gde su mu usled povrede oslabljene kosti glave.

 

 

Stravičnu povredu fudbalera videli smo i pre nekoliko godina na utakmici bolivijskog prvenstva između Rojal Parija i Bluminga (3:2). Igrač gostiju Mateo Zoha ostao je na zemlji u 78. minutu, kada je na njega naleteo Leonardo Urapuka i slomio mu nogu na dva mesta, a stradali su potkoljenična kost i tibija.

 

 

 

Povreda zbog koje su svi zanemeli na stadionu je sudar glavama Rajana Mejsona i Gerija Kejhila na meču Hal sitija i Čelsija 2017. godine. Rajan i Geri su se u vazdušnom duelu sudarili i deblji kraj je izvukao igrač Hala. Njemu je cela glava bila u šavovima posle operacije. Imao je prelom lobanje, čak 14 metalnih pločica u glavi, a držalo ih je 28 šrafova, a 45 šavova je bilo smešteno na tridesetak centimetara dugačkom ožiljku. 

 

 

Na meču Arsenala i Birmingema 2008. godine nakon četiri minuta igre fudbaler domaćih, Martin Tejlor divljački je faulirao napadača “tobdžija”  Eduarada Da Silvu i slomio mu nogu. Od položaja u kom se našlo stopalo Brazilca sa hrvatskim pasošem posle brutalnog starta kramponima prošla je jeza i one sa najjačim želucem.

Eduardu je pukla leva fibula, odmah je primio morfijum, potom mu je stavljena maska sa kiseonikom. Arsen Venger, tadašnji menadžer Arsenala je tražio doživotnu zabranu igranja fudbala za Tejlora.

 

Horor na terenu videli smo na utakmici između Evertona i Totenhema posle duela Sona i Andrea Gomeša pre nekoliko godina. Zanemeli su svi na "Gudison Parku", fudbaleri su bili izbezumljeni, svi su se hvatali za glavu kada su videli prelom noge Gomeša koji se u stravičnim bolovima previjao na terenu. Son je bio očajan, uhvatio se za glavu u suzama je napustio teren. 

 

 

Fudbal je igra sa bezbroj prelepih momenata, poteza, golova, koji se pamte za ceo život i prepričavaju godinama, ali i detalja od kojih se podigne svaka dlaka na telu!

Svima nam ostaje da se nadamo da se takve stvari neće desiti više nikome.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Da li je ljubimcima dozvoljen ulazak u gradski prevoz? Postoji pravilnik, evo šta kaže zakon
Društvo

Da li je ljubimcima dozvoljen ulazak u gradski prevoz? Postoji pravilnik, evo šta kaže zakon

Da li je psima i mačkama dozvoljen ulazak u gradski i prevoz pitanje je koje će uglavnom izazvati najviše polemike, rasprave, pa i svađe između dva "klana", podeljenih na "za" i "protiv". Iako na terenu možete videti vlasnike koji se voze sa svojim ljubimcima koji vire iz transportera ili naručja ili torbi, postoje i izdvojeni slučajevi gde vozači ne žele da ih prime u svoje vozilo.

07.05.2024

20:58

TV

Nagoveštaji kapitulacije na ukrajinskom frontu? Zapad čeka prelnomni trenutak da sedne za pregovarački sto! (VIDEO)
Live TV

Nagoveštaji kapitulacije na ukrajinskom frontu? Zapad čeka prelnomni trenutak da sedne za pregovarački sto! (VIDEO)

Vladimir Putin biće na čelu Rusije do 2030. godine. Ruska vojska počela vežbe za upotrebu nestrateškog nuklearnog oružja. Kineski predsednik Si Điping u poseti Beogradu. Na ove teme u emisiji "Rat uživo" govorili su pukovnik Duško Šljivančanin i dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije. Uživo u program uključio se i analitičar Andreja Lović koji je komentarisao današnju posetu Si Đipinga Beogradu.

07.05.2024

19:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Optuženi negiraju krivcu, Turci bez pardona! Novi detalji istrage ubistva Jovana Vukotića u Istanbulu!
rafal u prvog škaljarca

Optuženi negiraju krivcu, Turci bez pardona! Novi detalji istrage ubistva Jovana Vukotića u Istanbulu!

U postupku koji se pred sudom u Turskoj vodi protiv 18 optuženih za organizaciju i učešće u ubistvu Jovana Vukotića, među kojima su Radoje Živković, rođak Radoja Zvicera vođe "kavačkog klana", kao i Milan Vujotić izveden je novi dokaz, izveštaj veštaka o GPS uređaju koji je postavljen ispod belog "opela" u kom je 8. septembra 2022. u Istanbulu ubijen navodni vođa "škaljarskog klana".

07.05.2024

17:36

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija