• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

28.02.2023

23:44

Navijač koji je vređao Vinisijusa biće kažnjen novčano i zabranom pristupa stadionima

Tanjug/AP

Fudbal

Navijač koji je vređao Vinisijusa biće kažnjen novčano i zabranom pristupa stadionima

Podeli vest

Španska komisija za borbu protiv nasilja predložila je danas kaznu od 4.000 evra i 12-mesečnu zabranu pristupa stadionima za navijača koji je na rasnoj osnovi vređao fudbalera Vinisijusa Žuniora na utakmici španske lige

Očekuje se da će vlasti izreći kaznu protiv navijača koji je optužen da je Brazilca - napadača Real Madrida nazvao majmunom tokom utakmice na Majorci 5. februara.

Navijač, navodno 20-godišnji vlasnik sezonske ulaznice Majorke, takođe bi mogao da se suoči i sa krivičnim prijavama. Identifikovali su ga službenici obezbeđenja kluba, a veruje se da je on uvredio i igrača Viljareala Samjuela Čukvuezea.

Vinisijus Žunior je, takođe, bio na meti uvreda posle meča sa Majorkom kada je stao da se fotografiše i da autograme navijačima.

Brazilac je izložen uvredama otkako je pre pet godina došao da igra u Španiji, ali je veoma malo urađeno kada je reč o kažnjavanju navijača koji to rade.

Valjadolid je nedavno suspendovao 12 sezonskih ulaznica navijačima koji su navodno vređali Vinisijusa.

Španska liga je, takođe, povećala broj nadzornika na utakmicama kako bi pokušala da identifikuje one koji vređaju igrače, posebno kada igra Vinisijus.

Vlasti tek treba da identifikuju osobe koje su na most u Madridu okačile lutku sa likom Vinisijusa uoči gradskog derbija sa Atletikom prošlog meseca.

Napadi na 22-godišnjeg Brazilca pojačali su se nakon što je počeo da slavi svoje golove plesom.

Prvo suđenje navijaču koji je na rasnoj osnovi vređao igrača u Španiji trebalo bi da počne ove godine. Reč je o navijaču koji je pre nekoliko godina vređao napadača Atletik Bilbaa Injakija Vilijamsa.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija