• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

13.02.2023

11:59

MLADENOVIĆ DIŽE RUKU ZA DŽAJIĆA: Apsolutno, zbog velikog iskustva! Zvezda će sigurno stati iza najboljeg rešenja za srpski fudbal

Starsportphoto©

Fudbal

MLADENOVIĆ DIŽE RUKU ZA DŽAJIĆA: Apsolutno, zbog velikog iskustva! Zvezda će sigurno stati iza najboljeg rešenja za srpski fudbal

Podeli vest

Fudbalski savez Srbije uskoro bira predsednika, a da je Dragan Džajić pravo rešenje smatra Dragan Mladenović, dok iskusni stručnjak Dragan Okuka ističe da bi za prvog čoveka fudbala kredibilan kandidat bio i Branislav Nedimović.

Do 1. marta potencijalni kandidati treba da predaju kandidature za predsednika, dok su izbori za novog predsednika FSS 14. marta. U trku za predsednika Saveza uključiće se i Dragan Džajić, kao predstavnik Crvene zvezde u Skupštini FSS, a prema našim saznanjima ima najveće šanse da bude prvi čovek srpskog fudbala. 

Poznato je da će se za funkciju predsednika boriti i Branislav Nedimović, ali postoji mogućnost da on zajedno sa Džajićem vodi srpski fudbal. Kandidaturu je najavio i Nemanja Vidić, ali prema rečima našeg izvora zasad nema veliku podršku. Između ostalog, ni od svog bivšeg kluba Crvene zvezde. Direktor omladinske škole crveno-belih Dragan Mladenović diže ruku za Dragana Džajića. 

- Nemanja je veliko ime, možemo dugo da govorimo o njemu, ali da li je to dovoljno za funkciju predsednika? Mislim da nije. Ako mene lično pitate, i ako dođe do toga Vidić ili Džajić, moj odgovor je - apsolutno Džajić, zbog velikog iskustva, koje Vidić nema. Zvezda će sigurno stati iza najboljeg rešenja za srpski fudbal. Vidić jeste Zvezdin bivši igrač i kao takav, trebalo je prvo da dođe u klub, da razgovara s ljudima i da se nađe najbolje rešenje… - rekao je za TV Prva Mladenović.

Foto: Informer

Dragan Džajić prvi favorit za predsednika FSS

Dragan Okuka, nekada fudbaler mostarskog Veleža, a kasnije uspešan trener, vodio je i mladu reprezentaciju Srbije i Crne Gore, smatra da je Branislav Nedimović kao čovek koji je bio ministar, vodio Radnički iz Sremske Mitrovice, takođe kredibilan kandidat za predsednika.

- Ne znam šta bivše fudbalere "tera" da odmah budu predsednici. Ja bih ga video kao kontakt sa FIFA i UEFA, kao selektora... FSS je jedan sistem, od opštinskih, regionalnih nivoa i sad jedan Nemanja Vidić treba da ubeđuje onoga na opštini, ovde, onde... Bez pomoći države i politike, izuzetno je teško bilo šta promeniti. Zato bi više to mogao da promeni Nedimović, nego što Nemanja u ovom trenutku može - rekao je Okuka za TV Prva.

Foto: Starsportphoto

Dragan Okuka

Okuka je dodao da je praksa u Evropi da nema bivših igrača koji su predsednici saveza, ali jesu sportski direktori i selektori.

- Nema sumnje da svaki veliki fudbaler može da bude odličan trener. Niko ne pamti Piksijev rad na čelu Saveza, ni na čelu Zvezde, ali pamti se odlazak na Svetsko prvenstvo. To je interesantno da naši bivši asovi hoće odmah u neku fotelju. Nedimović je obrazovan čovek, završio fakultet, vodio je ministarstvo i znatno je viši nivo u odnosu na Kokezu. Nažalost, bez politike ne može se ništa uraditi.


 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
nego sta

pre 1 godinu

PA MOZES I GLISICA DA PODRZIS ISTO JE I ON JE IZ UBA.

Aca Sd

pre 1 godinu

Za aboliranog 6 miliona puta protiv reče Drulic.

Sveta

pre 1 godinu

A šta radi u životu ovaj Mladenović. Gde je on igrao fudbala Okuka je naučio da bude piun kao u Obiliću.

Bube

pre 1 godinu

Nedimovic je pravi covek za kombinat, "restruktuirao" je poljoprivredu "uspesno", sad je vreme za FSS, a posle ce mo da lupamo glavom od zid. Nema veze, navikli smo. Molo nam je bilo sa Kokezom pa ocemo jos.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Održane "Vaskršnje čarolije" na Savskom vencu (FOTO)
Politika

Održane "Vaskršnje čarolije" na Savskom vencu (FOTO)

Tradicionalna manifestacija za decu „Vaskršnje čarolije“ održana je ovog vikenda u Topčiderskom parku ispred Konaka kneza Miloša gde se okupio veliki broj dece koja su zajedno sa predstavnicima opštinskog rukovodstva uživala u vaskršnjem programu u organizaciji Opštine Savski venac.

05.05.2024

23:41

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Advokat porodica ubijene dece u "Ribnikaru" o suđenju: "Miljana se ponaša kao da je izvan suda, Vladimirove izjave sramne"
Hronika

Advokat porodica ubijene dece u "Ribnikaru" o suđenju: "Miljana se ponaša kao da je izvan suda, Vladimirove izjave sramne"

Ognjen Božović, advokat porodice žrtava u OŠ "Vladislav Ribnikar" istakao je gostujući na "Blic" televiziji da je ponašanje roditelja dečaka ubice, koji je 3. maja 2023. godine pucanjem iz očevog pištolja usmrtio devetoro dece i čuvara škole uvreda za sve. Protiv porodice dečaka ubice vode se dva postupka, jedan krivični i drugi parnični.

06.05.2024

07:43

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija