• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

03.02.2024

10:55

GOTOVO! Zvezda prodala Mijatovića za rekordnu sumu!

Starsportphoto

Crvena zvezda

GOTOVO! Zvezda prodala Mijatovića za rekordnu sumu!

Podeli vest

Srpski fudbaler karijeru nastavlja u Njujorku.

Danima je trajala saga oko budućnosti Jovana Mijatovića. Sa "Marakane" su poričivali kako je njegov status pod znakom pitanja te da postoji mogućnost da talentovani napadač ostane u taboru crveno-belih. Nadali su se navijači da bi golobradi golgeter mogao da ostane u Zvezdi još neko vreme, ali od toga nema ništa. 

Transfer Jovana Mijatovića u Njujork danas je zvanično završen. Crvena zvezda će na ime obeštećenja dobiti 8.000.000 evra fiksno, dok bi kroz bonuse srpski šampion mogao da zaradi još dva miliona evropskih novčanica.

Uz to, Crvenoj zvezdi pripašće i 15 odsto od narednog transfera talentovanog napadača. 

Foto: Starsportphoto

 

Jovan Mijatović najveći je transfer Njujorka i odmah će se preseliti u MLS ligu. Ipak, očekuje se da talentovani napadač već u junu ponovo dođe na tlo Evrope i bude prekomandovan u Đironu ili Palermo, dva kluba koja su takođe u vlasništvu "Siti grupe". 

Pregovori izmeđ Crvene zvezde i Njujorka trajali su danima budući da je srpski šampion želeo milion više u osnovnom delu obeštećenja. Našli su čelnici dva kluba zajednički jezik i transfer je praktično bio završen. Ipak, Jovan Mijatović nije želeo da se preseli u Ameriku zbog čega su predstavnici "Siti grupe" imali video poziv sa talentovanim napadačem. 

Nekoliko sati trajao je razgovor Mijatovića i čelnih ljudi "Siti grupe" - epilog je jasan. Uspeli su da ubede napadača Crvene zvezde kako je odlazak u Njujork samo privremeno rešenje te da će se u Evropu vratiti što pre bude mogao. 

Poznato je da je Mijatović mogao minute da dobije samo van Evrope budući da je jesenas bio registrovan u Grafičaru i Crvenoj zvezdi čime je izgubio pravo na treću licencu. Zbog toga je MLS bila jedina opcija, ali se očekuje da već u junu kada stekne pravo nastupa u Evropi Mijatović krene put "Starog kontinenta"

Foto: Starsportphoto

 

Pravu šansu Jovan Mijatović u crveno-belom dresu dobio je prošle sezone kod trenera Miloša Milojevića. Nagovestio je "Bekam", kako ga na "Marakani" zovu, svoj pun potencijal da bi pod komandnom palicom Baraka Bahara potpuno eksplodirao. Tokom jesenjeg dela odigrao je 26 utakmica i postigao osam golova, a ključna stvar u interesovanju mnogih klubova bile su izuzetne partije u Ligi šampiona. 

Talentovani napadač odmah će krenuti put Amerike, a da se adaptira na život u novom klubu imaće oko 20 dana budući da MLS liga počinje krajem feburara. Njegov Njujork siti u prvom kolu gostuje Šarlotu, biće to prava prilika da se Mijatović na najbolji način predstavi. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Novosadska policija rasvetlila ranjavanje iz decembra
Hronika

Novosadska policija rasvetlila ranjavanje iz decembra

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Sadu rasvetlili su krivično delo teško ubistvo u pokušaju, počinjeno 9. decembra prošle godine i uhapsili dvojicu osumnjičenih, N. K. (56) i S. K. (27) iz ovog grada.

10.05.2024

12:04

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija