• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

31.01.2024

12:13

Ohi otvorio dušu! Terzić mi je saopštio vesti, Stanković mi se izvinjavao...

Informer/Starsportphoto

Crvena zvezda

Ohi otvorio dušu! Terzić mi je saopštio vesti, Stanković mi se izvinjavao...

Podeli vest

Nekadašnji napadač Crvene zvezde, Ohi Omoidžuanfo (29), progovorio je o periodu provedenom u Beogradu, otkrio kako je došlo do njegovog brzog odlaska iz kluba i šta su mu rekli tadašnji trener Dejan Stanković i direktor Zvezdan Terzić.

Nikada nije krio Ohi koliko mu je bilo lepo na "Marakani", a tvrdi da nije svojom voljom otišao iz Beograda.

- Bio sam jako tužan kada se moj boravak u Zvezdi završio. Nisam želeo da tako odem, ali to je život. Stvarno sam uživao, kao i moja porodica, odlično smo živeli u Srbiji. Ali mislim da nisam uspeo da pokažem sve što umem - istakao je Norvežanin u intervjuu za RT Balkan.

Foto: Starsportphoto

 

 

Rasni napadač je na šest od prvih sedam mečeva u Superligi je tresao mrežu, a kupio je "delije" i u večitom derbiju, kada je dao gol Partizanu.

- Na početku je sve išlo super. Ne razmišljaš o mnogo čemu. Postoje periodi kada moraš da shvatiš kako tačno da igraš sa svim saigračima, kako da se razumete na terenu i šta im je potrebno od tebe. U tom periodu nekad možete da igrate lošije nego inače jer se adaptirate. Ali meni je išlo dobro. I dalje sam učio i privikavao se, jer sam u Zvezdi ostao tako kratko. Još uvek sam bio u tom procesu adaptacije - kaže Ohi.

Prisećajući se epizode u Beogradu istakao je da su ga crveno-beli pre dolaska žarko želeli u svom timu.

- Zvezda je još na leto htela da dođem, za kvalifikacije za Ligu šampiona. Hteli su da plate transfer, iako su znali da ću za šest meseci biti slobodan igrač. Ali i Molde se borio za titulu u Norveškoj, a ja sam bio ubedljivo najbolji strelac lige. Nisu imali nikoga da me zameni, pa su mi rekli ‘hej, razumemo da hoćeš da ideš, ali mi stvarno želimo da ostaneš do kraja sezone, jer je za klub jako važno da osvojimo titulu’. Tako sam potpisao za Zvezdu da dođem početkom naredne godine. Možda bi bilo još lepše da sam odmah došao u Zvezdu, ali bilo je lepo i ostati u Norveškoj i na pravi način završiti sezonu, da ih nisam ‘ostavio’ usred važne borbe.

Tvrdi Ohi da je bilo teško igrati u timu Dejana Stankovića.

- Bilo je mnogo teško. Mislim da je zbog njegovog statusa u Zvezdi i toga kakav je igrač bio, želeo da se pokaže. Kao da je imao veliki pritisak na plećima koji je preneo i na igrače. Možda su nekada njegova očekivanja bila da igramo savršeno. Bio bi jako ljut kada bi neko pogrešio, a to ponekad može da bude loše za neke igračem jer nam daje nesigurnost da se ne usuđujemo da igramo našu igru, jer se bojimo da pogrešimo, jer će onda trener biti besan i kritikovati te.

Foto: Starsportphoto©

 

 

 

Vremenom je Ohi dobijao sve manju minutažu, naročito na početku nove sezone kada nije bio u prvom planu.

- Kada smo bili van terena, kada je mogao da se opusti, Dejan je bio sjajan tip. Duhovit. Nismo mogli mnogo da pričamo, tu je jezička barijera - on ne priča toliko engleski, ja ne pričam srpski ili italijanski. Voleo bih da je neko od nas bolje govorio jezik ovog drugog, jer bismo onda mogli više da razgovaramo, da razumem bolje šta očekuje od mene. Osećao sam da smo često imali problem u komunikaciji - ja bih mislio da želi da nešto uradim na ovaj način, a on je zapravo želeo da uradim na onaj. Nekada nismo bili na istoj talasnoj dužini. Ali veoma ga poštujem. Nisam imao nikakav problem sa njim, osim toga što nije želeo da me stavlja u tim. Na kraju, on je trener, on bira tim i radi ono što misli da je najbolje, jer i on ima pritisak da mora da pobedi na svakom meču - priča napadač.

Ohi je naprasno napustio Zvezdu u leto 2022. godine i prešao u danski Brondbi. što je iznenadilo mnoge.

- Bili smo na pripremama u Sloveniji kada sam povredio list. Bilo je veliko istegnuće i doktor mi je rekao da misle da je samo grč i da mogu da igram. Na narednoj prijateljskoj sam igrao i bio sam na 40-50 odsto mogućnosti. Nije to bila loša utakmica, ali ni sjajna. I posle meča je ta povreda postala još gora, a onda sam osetio kao da sam sad ja kriv što sam povređen! Osetio sam da su u stručnom štabu ljuti na mene. Postajali su hladni i nisu sa mnom toliko razgovarali. Možda su mislili da ću biti duže povređen nego što sam bio. Ne znam da li su zato doveli Aleksandra Pešića, a onda sam se vratio u tim brže nego što su očekivali. Odjednom, kad smo igrali ‘11 na 11’ i ako bismo imali igrača viška, mene bi izveli sa treninga. Nisam trenirao sa timom, poslali bi mene i Nemanju Motiku u teretanu, trenirali bismo sa strane, tako je sve počelo. Onda me odjednom stave na klupu za utakmice. Bio sam iznenađen, jer nisam trenirao s ekipom. Obično kada igrač ne trenira s timom, ne stavljaš ga u sastav. Nisam igrao nijedan minut, ali sam svaki meč u kvalifikacijama za Ligu šampiona bio na klupi - kaže Ohi.

Foto: Starsportphoto

 

 

Ma kraju je ispričao kako je tekao razgovor sa generalnim direktorom, Zvezdanom Terzićem.

- Tada sam otišao da razgovaram sa Terzom (Zvezdanom Terzićem, prim. aut). Pitao sam ga ‘Hej, samo bih da pitam šta se dešava, kakav je vaš plan za mene?’ Okej, razumem, bio sam povređen, doveli ste novog špica, ali ako mi bude dozvoljeno da se borim za svoje mesto u timu, ja nemam problem s tim. Pokazaću vam da mogu da budem bolji i da mogu da budem prvi špic Zvezde. Želim to da vam dokažem, jako sam motivisan, samo moram da znam kakav je vaš plan, da li i dalje verujete u mene, da me želite ovde - rekao je ubojiti špic. 

Foto: Starsportphoto

 

 

 

Odgovor ga je neprijatno iznenadio.

- Pogledao me je u oči i rekao ‘Ne, nema poente. Bolje je za tebe da odeš, iskreno. Nema svrhe boriti se’. Praktično mi je rekao ‘ne želimo te ovde’. U tom trenutku osetim da više nemam ja tu šta da uradim. Ništa što mogu da kažem. Kad igrač dođe i kaže da hoće da se bori i da se dokaže, obično bi mu rekli ‘Dobro, daćemo ti neki period da vidimo da li si u pravu i onda ćemo videti’. Ali on mi je rekao ‘Ne, ne treba ništa da dokazuješ. Doveli smo Pešića, Pavkov i Ben su ispred tebe. Ti si sad četvrti-peti špic, bolje je za tebe da pronađeš novi klub’. Čak mi je i rekao ‘Imam jednog agenta, prijatelja, on može da ti pomogne da nađeš novi klub’. Dobro, dakle već ste imali na umu da idem, iako još uvek niste pričali sa mnom. Ja sam bio taj koji je tražio da razgovaramo. Pričao sam posle sa svojim menadžerom, da nema svrhe da ostajem - objasnio je igrač koji je dao 12 golova u crveno-belom dresu.

Ohi tvrdi da je bio šokiran odlaskom Stankovića!

- Dolazio sam na treninge, bio sam profesionalac, ali nisam trenirao sa timom. Nekad bih bio tu na zagrevanju, pa bi me izveli i poslali u teretanu ili da treniram sa strane odvojeno. Ali bih posle opet bio na klupi na svakom meču, iako nisam uopšte igrao. Bio sam strpljiv i pokušao da zadržim osmeh na licu. Da se ne osećam loše, iako mi je iznutra bilo jako teško, jer sam stvarno počinjao da volim taj klub, bio sam srećan u Srbiji. A onda iznenada, probudim se jednog dana i čitam da Dejan Stanković više nije trener. Za mene je to bio šok! 

Dolazak novog trenera Miloša Milojevića je Ohiju dao nadu, a otkriva Norvežanin i da je dobio poruku od Stankovića.

- Prvi trening sa Milojevićem, izgledalo je kao da sam u startnoj postavi! Trenirao sam, on mi je davao instrukcije kao da me želi tu i bio je dobar osećaj. Pešić je tad imao i nekih problema, Pavkov je tada otišao u Saudijsku Arabiju. Odjednom nisu imali špica. Počeo sam prvu utakmicu kod Milojevića protiv Javora i dao sam gol. Otišao sam posle meča da razgovaram s njim, jer sam znao da je Brondbi bio spreman da me dovede. Samo sam želeo da poslednji put pitam šta da radim. Ovakvu poruku sam dobio od uprave kluba, ali zanima me da li vi želite da ostanem. Rekao mi je ‘Da je do mene, voleo bih da ostaneš. Mislim da si odličan napadač i dobar momak. Ali uprava je već u procesu dovođenja novog napadača-  prepričava Ohi poslednje dane u Beogradu.

Ubrzo nakon utakmice protiv Javora, Zvezdi je sledio novi derbi protiv Partizana, a Ohi je već stigao na aerodrom, spreman da odleti za Dansku, kada je iz kluba dobio poruku da ne sme da putuje.

- Bio sam na putu za Dansku, a sve to se dešava dan-dva pred derbi sa Partizanom. Mislim da su želeli da igram protiv Partizana i onda da odem, jer je Pešić još imao nekih problema, a Kulibali nije bio spreman da igra i tek je bio stigao. Ali prelazni rok se završavao. Morao sam da odem. Sve je već bilo urađeno - klub je prihvatio ponudu Brondbija, ugovor je bio spreman. Ne znam da li su na kraju želeli da ostanem, ali ako jesu, već je bilo prekasno. I toliko puta sam ih pitao da li žele da ostanem. Svaki put je odgovor bio ‘Ne, nema poente’. Tako da sam i u svojoj glavi već bio otišao. Razumem i Milojevićev ugao - on je bio tek doveden i normalno je da mu nisu davali da donosi velike odluke tako brzo. Više nije bilo poente da ostajem.

 

Foto: Starsportphoto

 

 

 

Ohi je negirao spekulacije da je sa trenerom Stankovićem imao svađu koja je dovela do problema.

- Nikad nisam imao nikakav problem s njim. Bio je to više hladan odnos. Ali poslao sam mu poruku kad je otišao iz Zvezde. Rekao sam mu da mi je žao što stvari nisu na kraju dobro ispale ni po njega ni po mene, kao što smo možda želeli. Rekao sam mu da mislim da je sjajan tip i da je uradio dobar posao za Zvezdu, da sam iznenađen da odlazi, i da mu želim puno sreće. Odgovorio mi je ‘izvini, možda sam napravio grešku što nisi više igrao, ali to je fudbal, učiš iz svojih grešaka, nadam se da će ti ići dobro u karijeri u novom klubu i želim ti sve najbolje’. Od tada se nismo više čuli - rekao je Ohi koji kaže da je osećaj u Danskoj skoro kao kod kuće u Norveškoj, ali da mu nedostaje Srbija, kao i da sin često bira da nosi dres Crvene zvezde kada ide negde.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Podrška članstvu Kurtijeve vlade je sramna mrlja! Đurić o sramnom koraku Dore Bakojani: Ovo nije u interesu ni srpskog i grčkog naroda
Politika

Podrška članstvu Kurtijeve vlade je sramna mrlja! Đurić o sramnom koraku Dore Bakojani: Ovo nije u interesu ni srpskog i grčkog naroda

U pokušaju da pred grčkim i srpskim narodom i širom evropskom javnošću drsko prikrije inkriminišuće činjenice o eklatantnim prekršajima režima premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija, izvestilac Parlamentarne skupštine Saveta Evrope (PSSE) za prijem tzv. Kosova Dora Bakojani je preduzela još jedan sramotan korak, izjavio je danas ambasador Srbije u SAD Marko Đurić.

01.05.2024

18:11

Nebojša Bakarec: Sjajni program mandatara Miloša Vučevića!
Politika

Nebojša Bakarec: Sjajni program mandatara Miloša Vučevića!

Danas je mandatar nove Vlade Republike Srbije, gospodin Miloš Vučević, u Narodnoj skupštini Republike Srbije, predstavio svoj program i buduće članove Vlade. Sastav Vlade je fantastičan. Svi poslanici su pre početka sednice dobili Program mandatara Miloša Vučevića. Izvanredni i detaljni Program g. Vučevića se proteže na 65 strana, a ja ću izdvojiti ono što se meni čini najvažnijim. Sa ogromnim zadovoljstvom ću glasati za izbor nove Vlade koju predlaže mandatar Miloš Vučević.

01.05.2024

17:08

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!
I dunđeri i neimari

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!

Praznik rada danas praznuju i oni koji rade i oni koji još nemaju ni dan radnog staža. Ovaj dan, međutim, nekada je bio poseban za Crnotravce! Samouki zidari, tesari, kamenoresci bili su nekada najtraženiji majstori...Ovo je priča o njima.

01.05.2024

08:15