• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Jelena Nedeljković

24.01.2024

10:57

Nova provera na Kipru: Zvezda opet daje šansu deci

FK Crvena zvezda

Crvena zvezda

Nova provera na Kipru: Zvezda opet daje šansu deci

Podeli vest

Crvena zvezda će danas od 15.30 časova (Arena 1 premijum) odmeriti snage sa subotičkim Spartakom, a Milojević će se opet u dobroj meri oslanjati na decu.

Kao u nekom paralelnom univerzumu, deluje neverovatno da su crveno-beli u sezoni kada su bili direktni učesnici Lige šampiona, uspeli da izguraju za prodaju dvojicu mladih igrača. Po svim parametrima, to je trebalo bude godina u kojoj će tim pažljivo nadograđen u proteklih šest meseci i sastavljen od kvalitetnih, iskusnih igrača, da se bori za proleće u Evopi. Uprkos onoj čuvenoj rečenici da bi mlade uvek trebalo forsirati, baš ova sezona nije bila pogodna za to.

Sticajem okolnosti i nesnalaženju zvezda plaćenih milione evra, na kraju se klubu vratilo dobro. Desni bek Kosta Nedeljković otišao je u Aston Vilu za devet miliona evra, dok je Jovan Mijatović na pragu prelaska u Njujork siti. 

Foto: FK Crvena zvezda

 

Pripreme na Kipru dale su prostora treneru Vladanu Milojeviću da se i on, kao i njegov prethodnik Barak Bahar, barem u kontrolnim mečevima oslanja na decu. Usled nedostatka igrača koji imaju obaveze sa svojim reprezentacijama u Aziji i Africi, iskusni stručnjak nije u prilici da onako kako bi želeo uigrava ekipu i deli karte za startnih 11. Shodno tome, neće biti iznenađenje ako na današnjem meču sa Spartakom (15.30) opet u timu vidimo mlade nade. 

U protekla dva meča i te kako su pokazali da su zaslužili. Mečeve koje su tribina gledali Jovan Mijatović i Kosta Nedeljković, rešavali su Jovan Šljivić i Nikola Knežević. O Šljiviću se odavno pričaju bajke i on bi u prolećnom delu sezone zaista mogao da dobije ozbiljniju minutažu u Superligi Srbije. Priliku da odmeni čoveka koji se bezrezervno davao Zvezdi, Milana Rodića, dobio je Viktor Radojević. Svi gledaju ka njemu, nadajući se da je to konačno levi bek o kakvom Zvezda mašta sezonama. 

Foto: crvenazvezdafk.com

 

Najmalji među njima je Andrija Maksimović (16) . Dečak kojem niko ne spori talenat i ideju, ali za sada fizika nije na njegovoj strani. Potrebno je vreme da bi bio na očekivanom nivou. Ovo mu su mu prve pripreme sa prvim timom i minutažu i u kontrolnim mečevima dobija na kašičicu. Ovo proleće svakako neće biti njegovo, ali ako sve bude po planu, sledećeg bi trebalo da hara superligaškim terenima, a onda krene stopama Nedeljkovića, Mijatovića...

Sigurno će danas šansu dobiti i neki od starijih igrača. Međutim, imajući u vidu da Milojević na raspolaganju nema nekoliko ključnih stranaca, zatim da je Mirko Ivanić i dalje povređen, Milan Rodić je do sada imao manju minutažu kako bi odmorio, jasno je da će deca dobiti priliku da zablistaju. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Svi su isti! Glas za Manojlovića je glas za to da su Srbi genocidni - Savo potvrdio koaliciju sa listom “Biram borbu”, čiji lideri tvrde da je Srebrenica genocid!
Izbori 2024

Svi su isti! Glas za Manojlovića je glas za to da su Srbi genocidni - Savo potvrdio koaliciju sa listom “Biram borbu”, čiji lideri tvrde da je Srebrenica genocid!

Kandidat za gradonačelnika Beograda pokreta "Kreni-promeni" Savo Manojlović priznao je da je napravio koaliciju sa listom "Biram borbu" koju čini šest stranaka iz nekadašnje "Srbije protiv nasilja" - Zeleno-levi front, Ne davimo Beograd, Narodni pokret Srbije, Demokratska stranka, Ekološki ustanak - Ćuta, Pokret slobodnih građana i Novo lice Srbije - a čiji lideri tvrde da je Srebrenica genocid.

23.05.2024

08:41

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija