• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

23.01.2024

20:34

Zvezdin promašaj otvorio dušu: Na "Marakani" sam bio sprečen da igram!

Starsportphoto

Crvena zvezda

Zvezdin promašaj otvorio dušu: Na "Marakani" sam bio sprečen da igram!

Podeli vest

Bivši fudbaler crveno-belih sada je član francuskog drugoligaša Anžea.

Došao je Lois Dioni (31) leta 2021. godine na pozajmicu u Crvenu zvezdu sa statusom velikog pojačanja i nekoga ko bi golovima trebao da pomogne da ekipa izbori plasman u Ligu šampiona. Umesto toga, vrlo brzo je zaradio etiketu promašaja, pošto je na 17 utakmica upisao samo tri pogotka i isto toliko asistencija, pa je posle samo 12 meseci usledio rastanak.

Vratio se snažni napadač u Anže, gde je pronašao sebe i ušao u odličnu formu. Ove sezone je na 22 meča čak 11 puta bio strelac, uz pet asistencija, što je bio povod da zvanični portal Lige 2 napravi intervju s njim.

Francuz je pričao o prethodne dve godine, koje smatra izuzetno teškim, posebno zbog činjenice što je u septembru 2022. doživeo povredu prednjih ukrštenih ligamenata.

- Vratio sam poverenje kluba, trenera, navijača, ono što mi je nedostajalo prethodnih sezona. Za mene je to, kada ti stručni štab veruje, jedna od najvažnijih stvari. I mislim da se to pokazalo u prethodnih pet-šest meseci - rekao je Dioni.

Foto: Starsportphoto

Lois Dioni u dresu Zvezde

On se dotakao i perioda provedenog na "Marakani" i otkrio zbog čega nije uspeo da ostavi dublji trag u crveno-belom dresu.

- Poslednje dve godine su bile najkomplikovanije u mojoj karijeri. Nisam mogao da igram jer sam pokidao prednje ukrštene ligamente kolena, dok sam prethodno u Crvenoj zvezdi bio spreman da igram, ali sam bio sprečen iz različitih razloga... Mislio sam da takve stvari ne mogu meni da e dogode. Međutim, jaka sam osoba u glavi. Moji najmiliji su bili tu svaki dan, ekipa, klub i navijači takođe, da me podrže u veoma teškom periodu - objasnio je Dioni.

Iskusni centarfor je poručio da sada svi oni koji su ga kritikovali sada mogu da se uvere u njegov kvalitet.

- Kada jednom padnem ne ostajem na zemlji. Uvek ću se vratiti jači. To je ono što pokazujem otkako igram fudbal. Čak i ako, generalno gledano, imam dobru karijeru, sigurno je da ima neuspeha koji bole. Mislim da je najbolji odgovor na sve to način na koji ove sezone igram za Anže - naglasio je Dioni.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Bude se sile iz senke i slobodan svet! Zašto Iran ćuti o smrti predsednika Raisija?
Live TV

Bude se sile iz senke i slobodan svet! Zašto Iran ćuti o smrti predsednika Raisija?

Još dva dana ima do bruke i sramote u Savetu Evrope. Još veća parodija je što će Nemci sve to da otvore. I dalje se čekaju informacije o padu helikoptera u kom je bio predsednik Irana. Na ove teme u "Info večeri" govorili su novinarka Olivera Miletović, narodni poslanik SNS Uglješa Mrdić i dr Dragan Petrović, Institut za međunarodnu politiku i privredu.

21.05.2024

22:22

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija