• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

20.04.2024

16:41

Lider Hamasa stigao u Istanbul, sastaće se sa Erdoganom

EPA

Vesti

Lider Hamasa stigao u Istanbul, sastaće se sa Erdoganom

Podeli vest

Lider Hamasa Ismail Hanija boravi danas u Istanbulu na sastanku sa turskim predsednikom Redžepom Tajipom Erdoganom, koji podržava palestinski pokret.

Erdogan je sinoć potvrdio posetu, njihov prvi direktan sastanak od jula 2023. godine, ali je bio veoma diskretan u vezi sa njenom svrhom. Sačuvajmo dnevni red za nas i gospodina Hanija“, rekao je on novinarima.

Razgovaraće se o ratu u Pojasu Gaze, najavio je Hamas.

Turski šef diplomatije sa egipatskim kolegom

Hanija je juče uveče stigao u Istanbul na čelu delegacije svog pokreta.

Taj grad je jedno od njegovih mesta boravka od 2011. godine, ali je od početka rata u Pojasu Gaze u oktobru 2023. godine zvanično bio samo jednom, u januaru. Zatim se sastao sa turskim ministrom spoljnih poslova Hakanom Fidanom, sa kojim je u sredu imao dug razgovor u Dohi.

Fidan će se danas sastati sa egipatskim ministrom spoljnih poslova Samehom Šukrijem.

Turska, koja želi da bude lider u podršci palestinskom pitanju, pruža čvrstu i stalnu podršku zvaničnicima Hamasa, ali je ostala po strani u posredovanju između Izraela i palestinskog pokreta.

Hanijina poseta Turskoj dolazi u trenutku kada Katar, koji igra ključnu ulogu u pregovorima između Izraela i Hamasa, želi da „preispita” svoju ulogu jer pregovori o prekidu vatre i oslobađanju izraelskih talaca zastoje.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija