• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informe.rs/Tanjug

20.04.2024

11:52

Semjon Jeremin poginuo u Ukrajini! (FOTO)

Reuters/Printskrin

Vesti

Semjon Jeremin poginuo u Ukrajini! (FOTO)

Podeli vest

Ratni dopisnik lista "Izvestija" Semjon Jeremin poginuo je u ukrajinskom napadu dronom na jugoistoku Ukrajine, saopštio je ruski list.


Jeremin (42) je poginuo je 19. aprila tokom napada ukrajinskih dronova u pravcu Zaporožja, gde je otišao da snimi reportažu, navodi se u saopštenju.

Tokom napada ukrajinskog drona, nakon što je eksplozivna naprava bačena sa letelice, novinar je povređen i potom je preminuo, precizira se u saopštenju.

Jeremin je izveštavao iz mnogih najvećih sukoba tokom ukrajinskog rata u prethodnih 25 meseci, i gradova u kojima su se mesecima vodile teške borbe, uključujući Mariupolj i Marinku, navodi ruski list.

Zamenik portparola generalnog sekretara UN Farhan Hak, rekao je danas da UN osuđuju  smrt Jeremina, i traže sprovođenje potpune istrage ovog slučaja.

Stalna misija Ruske Federacije saopštila je da će nastaviti da pokreće temu pogibije novinara na platformama UN.
 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sestra ubijenog čuvara iz Ribnikara otvorila dušu: Dragan mi je raspoložen došao u san, posle mi je bez njega bilo još teže!
potresno svedočenje

Sestra ubijenog čuvara iz Ribnikara otvorila dušu: Dragan mi je raspoložen došao u san, posle mi je bez njega bilo još teže!

Radica Vlahović, sestra ubijenog radnika obebeđenja i čuvara osnovaca u OŠ "Vladislav Ribnikar," Dragana Vlahovića (53), godinu dana posle tragedije, podelila je neopisivu bol i tugu koju oseća i danas kao prvog dana kada je do nje došla tragična vest da joj je brat stradao na radnom mestu koje je voleo i gde je bio voljen

03.05.2024

11:25

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija