• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

20.04.2024

00:15

Amerika na prekretnici! Ovo je poslednje punjenje džepova! Putin staje na kraj svemu, milijarder najavio velike promene!

Pexels/Profimedia

Vesti

Amerika na prekretnici! Ovo je poslednje punjenje džepova! Putin staje na kraj svemu, milijarder najavio velike promene!

Podeli vest

Dodela finansijske pomoći Sjedinjenih Američkih Država neće pomoći Ukrajini, pošto ona gubi ne zbog nedostatka novca, već zbog moći ruske vojske, rekao je američki milijarder Dejvid Saks na društvenoj mreži Iks.

- Razlog nije nereagovanje Kongresa na dalje finansiranje. To je zbog toga Rusija ima više ljudskih resursa od Ukrajine, proizvodi više artiljerije od Zapada, i ima vazdušnu superiornost - napisao je on.

Prema rečima preduzetnika, ruske trupe uništavaju ukrajinsku infrastrukturu i napadaju položaje Oružanih snaga Ukrajine uz pomoć vazdušnih bombi, a SAD nisu u stanju da proizvedu dovoljno sistema PVO da utiču na to.

Kako je primetio Saks, čak i ako Kongres odluči da usvoji zakon o pružanju finansijske pomoći Ukrajini, to neće promeniti ishod sukoba, već će samo američkim proizvođačima omogućiti da zarade nešto više novca.

- Ono što će uraditi je da napuni mnogo džepova, možda i poslednji put, što je pravi cilj - zaključio je milijarder.

Predsedavajući Predstavničkog doma Majk Džonson rekao je danas da bi Predstavnički dom američkog Kongresa mogao da glasa o pojedinačnim zakonima, uključujući dokument o dodeli dodatne pomoći Ukrajini i odredbu o konfiskaciji suverene ruske imovine, već sledećeg petka.
Prošlog decembra, američka administracija je iscrpela svoje mogućnosti za obezbeđivanje oružja Ukrajini, ove godine je predala samo jedan paket pomoći vredan 300 miliona dolara. Zahtev Bele kuće za izdvajanje 60 milijardi dolara za Kijev čeka odobrenje.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Rusi u svemu superiorni u odnosu na Ukrajince! Za Ukrajinu stvari danas stoje loše, a sutra će biti još gore! (VIDEO)
Live TV

Rusi u svemu superiorni u odnosu na Ukrajince! Za Ukrajinu stvari danas stoje loše, a sutra će biti još gore! (VIDEO)

Bitka za Časov Jar se zaoštrava. Zelenski smenio načelnika odeljenja za sajber bezbednost. Zašto je poseta kineskog predsednika važna za celu Evropu. Kolumbija prekinula diplomatske odnose sa Izraelom. Gosti emisije "Rat uživo" bili su analitičar prof. dr Miloš Laban i sociolog prof. dr Ilija Kajtez. Uživo u program javio se i geopolitički analitičar Milutin Ilić.

02.05.2024

19:58

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija