• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

20.04.2024

07:30

Ruski PVO oborio "suhoj", dignuto skladište goriva u vazduh! Žestok napad na Rusiju!

Reuters

Vesti

Ruski PVO oborio "suhoj", dignuto skladište goriva u vazduh! Žestok napad na Rusiju!

Podeli vest

Rat u Ukrajini, 787. dan

Brifing Ministarstva odbrane Rusije:

Ruske PVO snage oborile su jedan ukrajinski borbeni avion Su-25
Ruska vojska uništila je skladište goriva za ukrajinsku avijaciju kao i prateća tehnika
Ruske snage poboljšale su taktičke položaje u Donjeckoj Narodnoj Republici i odbili osam kontranapada ukrajinske vojske
Ruska vojna grupacija „Zapad“ zauzela je povoljnije položaje u Harkovskoj oblasti i nanela je gubitke ukrajinskoj vojsci

Ruska grupacija „Istok“ takođe je zauzela povoljnije položaje u blizini mesta Staomajorsko i Urožajno u Donjeckoj Narodnoj Repblici i nanela gubitke ukrajinskoj 128. brigadi teritorijalne odbrane
Na hersonskom pravcu ruska vojska likvidirala je više od 30 ukrajinskih vojnika, a takođe, uništena je i jedna haubica D-20, kao i američka haubica M119
Grupacija „Jug“ odbila je tri ukrajinska napada u blizini mesta Maksmilijanovka, Stupočki Paraskovijevka i Kalinjina u Donjeckoj Narodnoj Republici i zauzela povoljnije položaje na frontu
Iznad Belgorodske oblasti u Rusiji oboren je ukrajinski dron avionskog tipa

U Belgorodskoj oblasti poginula trudnica!


U ukrajinskom granatiranju Belgorodske oblasti poginula je jedna trudnica u selu Novaja Tavolžanka, objavio je na Telegram kanalu guverner te oblasti Vjačeslav Gladkov.

- Deo granate teško je ranio trudnicu koja je prolazila ulicom u vreme granatiranja i na veliku žalost, žena je umrla od posledica ranjavanja - rekao je on.

Povređene su još tri osobe. Jedna žena je zadobila potres mozga i ranu na butini od gelera, dvojici muškaraca je ukazana pomoć na licu mesta. Oštećeno je 12 kuća i dva automobila, prenosi RIA Novosti.

Selo Novaja Tavolžanka nalazi se na oko pola kilometra od ukrajinske granice u Šebekinskom gradskom okrugu, na granici sa Harkovskom oblašću.
 

Semjon Jeremin poginuo u Ukrajini! (FOTO)

 

Rusi presreli 50 dronova, pogođeno skladište nafte!

Ruske snage PVO noćas su presrele i uništile 50 ukrajinskih dronova, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Kako je navedeno, 26 dronova je oboreno iznad Belgorodske oblasti, 10  iznad Brjanske oblasti, osam iznad Kurska, dva iznad Tule i po jedan iznad Smolenske, Rjazanske, Kaluške i Moskovske oblasti, prenosi RIA Novosti.

Dva civila su ubijena tokom noći u ruskoj pograničnoj oblasti Belgorod u napadu ukrajinske bespilotne letelice, saopštio je gubernator Vjačeslav Gladkov.

 

 

Prema njegovim rečima, dve osobe su poginule kada se zapalila privatna kuća u okrugu Grajvoronski nakon što su bespilotne letelice ispustile dve eksplozivne naprave.

Ukrajinski napad dronovima zaustavljen je u Smolenskoj oblasti, a usled pada delove letelice došlo je do požara na objektu energetskog kompleksa, izjavio je  načelnik oblasti Vasilij Anohin.

On je precizirao da je oko dva sata ujutru, u Kardimovskom okrugu, došlo do pokušaja napada ukrajinskih bespilotnih letelica na objekat energetskog kompleksa i da se usled pada delova letelice zapalio kontejner sa gorivom. Ranije u toku noći, usled eksplozije drona, oštećena je energetska infrastruktura u Malojaroslaveckom okrugu Kaluške oblasti.
 

Snažna eksplozija u Odesi

Lokalni mediji javljaju o snažnoj eksploziji u Odesi. U regionu postoji upozorenje za vazdušni napad. Vazduhoplovstvo je saopštilo da je na snazi upozorenje o raketnoj pretnji. Ranije je javljeno o eksplozijama u Zaporožju.

 

 

Rusi pogodili vazduhoplovnu bazu u Sumskoj oblasti

Ruska vojska pogodila je vazduhoplovnu bazu i položaje 58. odvojene motorizovane brigade Oružanih snaga Ukrajine u Konotopu, rekao je za RIA Novosti koordinator Nikolajevskog podzemlja Sergej Lebedev.

- Sinoć oko 22.00, grad Konotop, Sumska oblast, zadobio je najmanje dva udara, lokalna avio-baza je bila meta - rekao je sagovornik agencije.

U bazi su primećeni helikopteri. Nalazi se u ulici Petljura, u blizini se nalaze hangari, kasarne, kao i fabrika za remont aviona. Aerodrom ima pistu dužine 2.003 metara i široka je 45 metara.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Rusi u svemu superiorni u odnosu na Ukrajince! Za Ukrajinu stvari danas stoje loše, a sutra će biti još gore! (VIDEO)
Live TV

Rusi u svemu superiorni u odnosu na Ukrajince! Za Ukrajinu stvari danas stoje loše, a sutra će biti još gore! (VIDEO)

Bitka za Časov Jar se zaoštrava. Zelenski smenio načelnika odeljenja za sajber bezbednost. Zašto je poseta kineskog predsednika važna za celu Evropu. Kolumbija prekinula diplomatske odnose sa Izraelom. Gosti emisije "Rat uživo" bili su analitičar prof. dr Miloš Laban i sociolog prof. dr Ilija Kajtez. Uživo u program javio se i geopolitički analitičar Milutin Ilić.

02.05.2024

19:58

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija