• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Mediji

30.03.2024

07:42 >> 14:27

Katastrofa Kijeva, objavljeni strašni podaci! Rusi izveli 58 udara, primenjen i "cirkon"!

Reuters

Vesti

Katastrofa Kijeva, objavljeni strašni podaci! Rusi izveli 58 udara, primenjen i "cirkon"!

Podeli vest

Rat u Ukrajini, 766. dan.

 

Najvažnije sa brifinga ruskog ministarstva odbrane:

Na kupjanskom pravcu protivnik je za nedelju dana izgubio do 310 vojnika, a uništene su haubice američke proizvodnje, kao i francuska „cezar“;
Na avdejevskom pravcu grupa „Centar“nastavila je prodor u dubinu odbrane protivnika i zauzela povoljnije položaje; Na istom pravcu odbijena su 64 napada ukrajinske vojske, koja je za nedelju dana izgubila više od 1.870 pripadnika, 13 tenkova i 20 oklopnih vozila;

Ruska vojska je u proteklih nedelju dana izvela 58 udara na objekte u Ukrajini, između ostalog i hiperzvučnim raketama „cirkon“;
Na donjeckom pravcu tokom protekle nedelje ruska vojska je zauzela naselje Krasno, odbila 12 ukrajinskih napada, dok protivnik izgubio više od 2.350 vojnika;
Sedam jedinica ukrajinskih brigada pretrpelo je poraz u toku prethodne nedelje na južnodonjeckom pravcu, ruska vojska je odbila pet kontranapada, a ukrajinska vojska izgubila je više od 860 vojnika;
Na hersonskom pravcu ukrajinske snage su izgubile više od 370 vojnika, dva tenka, sedam oklopnih vozila, 13 komada artiljerijskog oružja, od toga pet haubica M777;
U istom periodu predalo se 18 ukrajinskih vojnika;
Ruska vojska je uništila četiri ukrajinska višecevna bacača raketa, između ostalog, nemački „mars II“i „vampir“ češke proizvodnje;
Za nedelju dana oboreno je 1.208 ukrajinskih dronova, 20 raketa, 171 granata iz višecevnih bacača.

 

Sirene!

U Kijevu i više oblasti Ukrajine je proglašena vazdušna opasnost. Eksplozije odjekuju u Odesi i Hersonu koji je pod kontrolom Ukrajinaca.

 

 

Ukrajinci gađali selo u Brjanskoj oblasti, ima povređenih

Dve osobe su ranjene kada je ukrajinska vojska otvorila vatru na selo Bela Berjoska u Brjanskoj oblasti, oštećeno je nekoliko kuća, saopštio je gubernator Aleksandar Bogomaz.

Napad na energetsku infrastrukturu


Rusija je tokom protekle noći ponovo napala energetsku infrastrukturu Ukrajine u južnim i jugoistočnim regionima zemlje, saopštile su danas Oružane snage Ukrajine.
Prema podacima ukrajinskog vazduhoplovstva, PVO je oborila devet od 12 ruskih dronova iznad Hersonske, Odeske, Dnjepropetrovske i Poltavske oblasti.
Prema podacima ukrajinske vojske, u napadima nije bilo žrtava, niti štete, prenosi Unian.
Agencija navodi da je u ruskom napadu 22. marta termoelektrana Zmievska u Harkovskoj oblasti potpuno uništena, a da je hidroelektrana Dnjepar oštećena i da je zato obustavljen njen rad.

Šojgu: U tri smene!

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu pozvao je radnike u odbrambenom preduzeću na teritoriji Altaja da "oru u tri smene".

 


 

 

Šta se sprema: Škole uvode nastavu na daljinu

Škole u ​​Belgorodu i pograničnim oblastima će od četvrtog tromesečja preći na format učenja na daljinu, izjavio je guverner Belgorodske oblasti Vjačeslav Gladkov.

Besana noć u Odesi, nema struje i vode

U Odesi su noćas delovali sistemi protivvazdušne odbrane, a u nekim oblastima je nestalo struje i vode, prenose lokalni mediji.

 

Kolaps stranih plaćenika! Došli na "safari" da love Ruse, a onda su dobili žestok odgovor! Više im ne pada na pamet...

 

NATO priznao...

Za države članice NATO ne postoji direktna pretnja od strane Rusije, prenosi "Baltik njuz" reči šefa vojnog komiteta Alijanse Roberta Bauera.

- Nema nikakvih naznaka da Rusija planira da napade bilo koju članicu NATO. Nema direktne pretnje - rekao je on.
 

Oborena tri drona

Ruska PVO oborila je u jutarnjim satima tri ukrajinska drona iznad Belgorodske oblasti, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Bude se sile iz senke i slobodan svet! Zašto Iran ćuti o smrti predsednika Raisija?
Live TV

Bude se sile iz senke i slobodan svet! Zašto Iran ćuti o smrti predsednika Raisija?

Još dva dana ima do bruke i sramote u Savetu Evrope. Još veća parodija je što će Nemci sve to da otvore. I dalje se čekaju informacije o padu helikoptera u kom je bio predsednik Irana. Na ove teme u "Info večeri" govorili su novinarka Olivera Miletović, narodni poslanik SNS Uglješa Mrdić i dr Dragan Petrović, Institut za međunarodnu politiku i privredu.

21.05.2024

22:22

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetske lidere? (VIDEO)
Live TV

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetske lidere? (VIDEO)

Još uvek nema zvaničnih informacija o tome šta se dogodilo sa iranskim predsednikom. Premijer Slovačke na svu sreću je živ, ali ono što se dogodilo je ili namerna opstrukcija ili neverovatan propust njegovog ličnog obezbeđenja. Na sve aktuelne teme u svetu u emisiji "Info dan" govorili su dr Stanislav Sretenović, istoričar i Bojan Dimitrijević, ekonomista.

21.05.2024

16:56

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Ovo su najplaćeniji košarkaši NBA lige! Evo gde je Jokić!
NBA

Ovo su najplaćeniji košarkaši NBA lige! Evo gde je Jokić!

Odavno je poznato da NBA zvezde zarađuju ogroman novac i da su njihova primanja uglavnom transparentna. Američki mediji sada su napravili listu od 15 najplaćenijih košarkaša, a zanimljivo je da je samo jedan od njih u finalima konferencija. Reč je samo o Francuzu Rudiju Goberu.

22.05.2024

06:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija