• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

11.04.2024

22:45

Do istrebljenja! Reči Zaharove prodrmale Evropu: Moskva reagovala na plan Zelenskog

EPA-EFE/MAXIM SHIPENKOV

Vesti

Do istrebljenja! Reči Zaharove prodrmale Evropu: Moskva reagovala na plan Zelenskog

Podeli vest

Nova kontraofanziva kijevskog režima mogla bi da dovede do istrebljenja Ukrajinaca, saopštila je zvanična predstavnica Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

Ona se osvrnula na izjavu ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog koji je ranije u intervjuu za list „Bild“ rekao da je Kijev razradio plan nove kontraofanzive.

- Do čega sve to može da dovede? Zelenski će definitivno da istrebi Ukrajince - ocenila je Zaharova.

Govoreći o političkoj pozadini te izjave ukrajinskog predsednika, Zaharova je naglasila da je cilj da se „pokaže zapadnim sponzorima odlučnost da se nastavi sa krvoprolićem i hitna potreba za novom finansijskom pomoći i isporukama naoružanja“.

Pored toga, po njenim rečima, Zelenski svojim izjavama pokušava „redovno da podseća svet na sebe“, a takođe nastoji da pomogne Beloj kući da odigra predizbornu predstavu i da pokaže održivost Bajdenovog projekta pod nazivom „ukrajinska demokratija“.

Prethodno je izvor iz Ministarstva odbrane Rusije saopštio da će se nova kontraofanziva Oružanih snaga Ukrajine završiti potpunom katastrofom za Ukrajinu sa definitivnim slomom njene vojske.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Nebojša Bakarec: Studija – "Genocid?"
Kolumne

Nebojša Bakarec: Studija – "Genocid?"

Ovaj tekst – ova studija je neminovno dugačka. Težište studije je na najavljenoj Rezoluciji o Srebrenici. Da bi ova tema bila celovito obrađena, bilo je neophodno da se objasni šta znači pojam "genocid", i da se prikaže deo duge istorije genocida u svetu.

14.05.2024

10:09

"Još sam otečen, stavljam obloge i pijem lekove" Nastavnik iz Bačke Palanke, kojeg je pretukao bivši đak: "Ne verujem da ću se vraćati na posao"
Društvo

"Još sam otečen, stavljam obloge i pijem lekove" Nastavnik iz Bačke Palanke, kojeg je pretukao bivši đak: "Ne verujem da ću se vraćati na posao"

"Još sam otečen, stavljam obloge i pijem lekove. Kada uboji malo splasnu, moraću kod lekara na kontrolu. U petak po podne izašao sam iz bolnice, i evo me sada kod kuće. Ne znam šta da kažem i mislim o ovome što se desilo na radnom mestu. U oktobru bi trebalo da odem u penziju, i ne verujem da ću se do tada vraćati u učionicu. Fizičke rane će proći, ali šta je sa onima na duši?"

14.05.2024

09:56

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija