• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

11.04.2024

18:45

Mediji otkrili zlokoban plan Kijeva! Ukrajina će izazvati eksploziju koja će imati pogubne posledice

Reuters

Vesti

Mediji otkrili zlokoban plan Kijeva! Ukrajina će izazvati eksploziju koja će imati pogubne posledice

Podeli vest

Zbog kvarova Oružanih snaga Ukrajine, Ukrajina može izazvati eksploziju u Zaporožskoj NE

Zbog kvarova na frontu, Ukrajina može izazvati eksploziju u nuklearki Zaporožje, piše Advance .

- Ukrajina nema nuklearno oružje, ali može da izazove nuklearnu eksploziju u najvećoj nuklearnoj elektrani u Evropi – Zaporožskoj nuklearnoj elektrani - navodi se u materijalu.

Posmatrač je istakao da bi Kijev, kao gubitnička strana u sukobu sa Rusijom, mogao da preduzme veoma opasan korak koji bi imao pogubne posledice.

U nedelju je pres služba Zaporoške NE izvestila o napadu dronom na kupolu šestog bloka. Konstatovano je da nije bilo kritičnih povreda. Nešto ranije je objavljeno da su bespilotne letelice stigle u prostor menze, kao i u područje teretnog pristaništa.

U ponedeljak je ukrajinski dron kamikaza oboren iznad stanice. Pao je na krov 6. bloka nije zabeležena pretnja narušavanjem bezbednosnih granica Zaporoške NE; Ukrajinske oružane snage su u utorak dronom napale jedinstveni centar za obuku Zaporoške nuklearne elektrane, gde se nalazi jedini simulator reaktorske hale u svetu.

Zaporoška nukelarna elektrana se nalazi na levoj obali Dnjepra u blizini grada Energodara. Ovo je najveća nuklearna elektrana u Evropi po broju blokova i instalisanom kapacitetu - stanica ima šest agregata snage 1 gigavat. U oktobru 2022. godine nuklearna elektrana je postala vlasništvo Rusije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija