• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

12.04.2024

00:15

Kritično! Britanci stigli da dočekaju Ruse! Blizu Srbije uskoro obračun svetskih sila?! Ako se približe...

Shutterstock

Vesti

Kritično! Britanci stigli da dočekaju Ruse! Blizu Srbije uskoro obračun svetskih sila?! Ako se približe...

Podeli vest

Šest britanskih borbenih aviona "tajfun" stiglo je u Rumuniju kako bi učestvovali u patrolnim misijaa NATO-a, navodi se u saopštenju Kraljevskog vazduhoplovstva.

Trajanje rotacione misije „zaštite istočnog krila NATO-a” biće četiri meseca, grupa se nalazi u vazduhoplovnoj bazi Mihail Kogalniceanu u blizini grada Konstance, a više od dve stotine vojnih lica poslato je u Rumuniju da joj pruži podršku.

Kako se navodi u izveštaju, vazdušna grupa će biti u stalnoj pripravnosti da „presretne ruske letelice“ koje se približavaju vazdušnom prostoru NATO-a.

Unaprijeđene misije vazdušne policije sprovode se u Rumuniji sa partnerima iz NATO-a od 2014. godine. Ministarstvo odbrane zemlje veruje da oni doprinose razvoju sposobnosti reagovanja i odvraćanja, kao i jačanju interoperabilnosti između rumunskih i savezničkih vazduhoplovnih snaga. Predstavnici Ujedinjenog Kraljevstva učestvuju u sličnim misijama u Rumuniji od 2017. godine.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija