• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

08.04.2024

09:40

Sakrijte mrtvu rusku decu! Zapadni mediji dobili skandalozne instrukcije o masakru u Moskvi!

EPA

Vesti

Sakrijte mrtvu rusku decu! Zapadni mediji dobili skandalozne instrukcije o masakru u Moskvi!

Podeli vest

Zapadni mediji dobili su instrukcije da ne pominju broj žrtava u terorističkom aktu u „Krokus siti holu“ i ne saopštavaju o deci koja su tom prilikom poginula, kako bi se pažnja svetske zajednice skrenula sa pravih organizatora akta i onih kojima to odgovara, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Rusije na Telegram kanalu.

U saopštenju se navodi da je istaknuta nedopustivost pokazivanja saosećanja i humanosti prema ruskom narodu.

„U svetlu pokušaja Zapada da odvrati pažnju svetske zajednice od pravih organizatora i onih kojima ovaj teroristički akt ide u prilog, naročito je cinično kategoričko uputstvo da mediji ne izveštavaju o realnim razmerama tragedije: da se ne pominje broj žrtava terorističkog napada, nastradale dece, kao i da se ne objavljuju reakcije običnih građana na ono što se dogodilo“, naglašava se u saopštenju ruske diplomatske službe.

Prethodno je zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev ocenio su Zapadni lideri, među kojima je i francuski predsednik Emanuel Makron, sponzori terorističkog napada u „Krokus siti holu“ koji je izvršen 22. marta.

Napad na „Krokus siti hol“

Prema poslednjim informacijama, broj poginulih u terorističkom napadu u „Krokus siti holu“ poginule 144 osobe, od čega šestoro dece, a povređena je 551 osoba. Osmoro dece u napadu je izgubilo oba roditelja, a starateljstvo nad njima preuzimaju rođaci.

Četvorica terorista, koji su krvavi pir počinili za svega 18 minuta, presretnuti su u Brjanskoj oblasti, na manje od 100 kilometara od rusko-ukrajinske granice, dok su belim „renoom“ pokušavali da pobegnu u Ukrajinu.

Iz njihovih izjava proizlazi da je napad izveden za novac, ali jasnu sliku o tome koji su bili njihovi motivi za napad i ko su nalogodavci jednog od najkrvavijih terorističkih napada u istoriji Rusije za sada nije moguće složiti.

Moskovski sud odredio im je pritvor do 22. maja. Optuženi su za terorizam i priznali su krivicu, a za to delo preti im doživotna robija.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija