• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

08.04.2024

06:15

(VIDEO) Udarno priznanje terorista iz Moskve: On je naredio masakr! Poznato ime koordinatora monstruoznog napada!

Printscreen

Vesti

(VIDEO) Udarno priznanje terorista iz Moskve: On je naredio masakr! Poznato ime koordinatora monstruoznog napada!

Podeli vest

Koordinator koji je označio lokaciju napada na Krokus siti hol i put bekstva do granice sa Ukrajinom zove se Sajfulo, saopštili su tokom ispitivanja optuženi za teroristički napad.

- Sajfulo nam je rekao da idemo u Ukrajinu, u Kijev i tamo će nam dati milion rubalja - rekao je jedan od njih.

Šemsidin Faraduni navodi da im je nalogodavac rekao da pre granice ostave automobil i da ga kontaktiraju.

 

 

Prvi kanal tvrdi, pozivajući se na istražitelje, da su Oružane snage Ukrajine očistile granicu u dva pogranična područja očekujući dolazak terorista.

Napad na „Krokus Siti Hol“

Prema poslednjim informacijama, broj poginulih u terorističkom napadu u „Krokus siti holu“ poginule 144 osobe, od čega šestoro dece, a povređena je 551 osoba. Osmoro dece u napadu je izgubilo oba roditelja, a starateljstvo nad njima preuzimaju rođaci.

Četvorica terorista, koji su krvavi pir počinili za svega 18 minuta, presretnuti su u Brjanskoj oblasti, na manje od 100 kilometara od rusko-ukrajinske granice, dok su belim „renoom“ pokušavali da pobegnu u Ukrajinu.

Iz njihovih izjava proizlazi da je napad izveden za novac, ali jasnu sliku o tome koji su bili njihovi motivi za napad i ko su nalogodavci jednog od najkrvavijih terorističkih napada u istoriji Rusije za sada nije moguće složiti.

Moskovski sud odredio im je pritvor do 22. maja. Optuženi su za terorizam i priznali su krivicu, a za to delo preti im doživotna robija.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija