• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

01.03.2024

23:08

Ovaj čovek jedini može spasiti svet, inače...! Orban otkrio ko ima ozbiljnu šansu da postigne mir

Reuters

Vesti

Ovaj čovek jedini može spasiti svet, inače...! Orban otkrio ko ima ozbiljnu šansu da postigne mir

Podeli vest

Ukoliko bivši predsednik SAD ne bude i budući, sukob između Ukrajine i Rusije biće dug, smatra premijer Mađarske

Povratak bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa u Belu kuću predstavlja "jedinu ozbiljnu šansu" za okončanje rata u Ukrajini, izjavio je premijer Mađarske Viktor Orban, te najavio da će sledeće nedelje posetiti nekadašnjeg lidera Amerike na Floridi.

Obraćajući se na Diplomatskom forumu u Turskoj, Orban je sugerisao i da bi Trampova potencijalna pobeda na predsedničkim izborima moglo da pomogne da se okonča sukob u Gazi, preneo je AP.

- Jedina ozbiljna šansa za mir postoji ako se on vrati i postigne mir - rekao je Orban na forumu.

Po njegovim rečima, u suprotnom će rat između Ukrajine i Rusije biti dug – Trampov povratak je "preduslov za brz mir na evropskom kontinentu".

Predsednik mađarske vlade je rekao i da je uveren da rata u Ukrajini ne bi ni bilo da je Tramp bio predsednik kada je sukob počeo.

Orban i Tramp su, kako navodi američka agencija AP, dugogodišnji saveznici i bivši lider SAD ga redovno hvali u svojim predizbornim govorima.

U aprilu 2023, kada su podignute optužbe za prvi od četiri Trampova krivična slučaja, Orban ga je podržao, pozivajući ga da "nastavi da se bori".

Tramp je početkom 2022. rekao da daje "potpunu podršku" Orbanovoj kampanji za reizbor te godine.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka
Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka

Tri ratna druga, Igor Vukašinović (54), Novica Pejić (63) i Ostoja Medić (68), prošli su danas kroz Užice na svom krstonosnom hodu sa Pala na Krf. Sa njima je i četvrtičlan Petar Dragaš u pratnji sa kombijem, a na put dug 1.200 km pošli su 14. maja.

18.05.2024

15:12