• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

25.01.2024

12:30

Hitno! Izrael javlja: Iran postao legitimna meta! Jedan raketni udar gura svet u sukob nezamislivih razmera!

Shutterstock

Vesti

Hitno! Izrael javlja: Iran postao legitimna meta! Jedan raketni udar gura svet u sukob nezamislivih razmera!

Podeli vest

Izraelski ministar ekonomije Nir Barkat rekao je da je Iran postao "legitimna meta" izraelskih raketnih napada zbog njegove podrške oružanim pokretima koji se suprotstavljaju Izraelu.

- Iran je legitimna meta za Izrael. Glava zmije je Teheran. Moja preporuka je da se usvoji strategija koju je američki predsednik Kenedi koristio u kubanskoj raketnoj krizi. Ono što je on tada u suštini rekao je da će se na projektil sa Kube odgovoriti sa projektil na Moskvu. I trebalo bi vrlo, vrlo jasno da stavimo do znanja da Iranci shvataju da se neće izvući ako koriste proksi rat protiv Izraela rekao je Barkat u intervjuu za britanski Telegraf.

Izraelski ministar tvrdi da Izrael može sebi priuštiti nastavak borbe i otvaranje novog fronta sa Libanom uprkos vojnim troškovima od preko 250 miliona dolara dnevno.

Međutim, izraelski mediji izveštavaju da je Izrael ove godine pretrpeo porast cena hrane zbog povećanih troškova isporuke, koji se pripisuju rastućim operacijama u Jemenu, zabrinutosti oko brodskih ruta u Crvenom moru i operacijama Hezbolaha na severu Izraela.

Međutim, mediji su sugerisali da bi ove cene još više skočile u slučaju rata sa Hezbolahom, navodi list.

Izraelski kanal KAN je pre nekoliko dana nedvosmisleno potvrdio da je na hiljade kompanija u severnim naseljima zatvoreno od 7. oktobra 2023. godine.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Selaković otvorio izložbu "Preventivni mir" Mikelanđela Pistoleta (FOTO)
Politika

Selaković otvorio izložbu "Preventivni mir" Mikelanđela Pistoleta (FOTO)

Ministar kulture Nikola Selaković istakao je na otvaranju izložbe Mikelanđela Pistoleta "Preventivni mir" u Muzeju savremene umetnosti da "ako umetnost uvek govori univerzalnim jezikom, ona najbolje progovara u delima umetnika kao što je Pistoleto, koji se upravo jezikom umetnosti bori za univerzalne vrednosti humanosti i kreativnosti".

10.05.2024

19:16

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija