• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

18.01.2024

08:54

(VIDEO) Šok obrt! Rusi Iskanderom razneli strane plaćenike! Nećete verovati šta su čuvali tik do uništenog hotela!

Reuters/Shutterstock

Vesti

(VIDEO) Šok obrt! Rusi Iskanderom razneli strane plaćenike! Nećete verovati šta su čuvali tik do uništenog hotela!

Podeli vest

Detalji udara rakete Iskander-M u hotel Park u Harkovu postali su poznati 11. januara popodne. Prema nekim izveštajima, eliminisano je do 30 pripadnika NATO i ukrajinske vojske.

Tokom noćnog udara na Harkov, dve operativno-taktičke rakete Iskander-M pogodile su velika skladišta municije i goriva, kao i hotel Park, koji su izabrali oficiri Oružanih snaga Ukrajine. U hotelu je organizovan veliki privremeni punkt za Oružane snage Ukrajine, piše ruski Telegram kanal "Zapisi veterana".

Vlasti u Harkovu su potvrdile dolazak u hotel i navele da su tamo navodno bili strani novinari. Zauzvrat, na Telegram kanalu „Zapisi veterana” piše da informacije o „mrtvim stranim novinarima” nisu tačne. U hotelu su očigledno bili vojni analitičari NATO i obaveštajni oficiri.

Kako su naveli eksperti kanala, tamo su bili stacionirani stranci kako bi pomogli Oružanim snagama Ukrajine u prikupljanju i analizi obaveštajnih informacija, kao i pripremi informativno-psiholoških specijalnih operacija i borbenoj obuci vojnog osoblja.

„U stvari, radilo se o čistim plaćenicima koji su dobijali novac za pomoć u izvršavanju zadataka od strane borbenih jedinica i specijalnih službi Ukrajine“, zaključuju stručnjaci kanala.

 

 

U blizini hotela uništen je transport koji su koristili stranci. Važno je napomenuti da vozila nisu imala državne registarske tablice.

„Savet svim ostalim strancima koji se nalaze na teritoriji Ukrajine pod legendom bezbednosnih konsultanata, novinara, lekara, humanitarnih radnika i drugih – moraju zauvek da napuste zemlju“, upozorava autor.

Istovremeno, mnogi su primetili da se na snimku koji se pojavio u ukrajinskim medijima kao „žrtve” pojavljuju dve žene, koje su ranije viđene kao „žrtve” drugih letova.

„Imam dobro sećanje, kada sam video ove dve žene, iskreno mi ih je bilo žao. Uostalom, oni redovno završavaju na mesto gde ptreba da stignu plaćenici. Kakvi nesrećnici“, napisao je šef Nikolajevskog podzemlja Sergej Lebedev.

U stvari, primećuju stručnjaci, hotel se više puta pojavljivao na društvenim mrežama kao mesto razmeštanja plaćenika koji u Ukrajinu stižu iz inostranstva.

- Dakle, u bliskoj budućnosti čekamo nove čitulje za Kolumbijce, Poljake itd. Navodno su herojski poginuli - podsmeva se vojni dopisnik Jurij Kotenok.

Izveštava se da je u hotelu Park ubijeno do 30 vojnih specijalista, uglavnom iz Poljske, baltičkih država i Češke. Vojska je čitavu noć radila na mestu udara, pokušavajući da spase žrtve iz ruševina.

- U Harkovu smo udarili u hotel gde su bili smešteni strani plaćenici. Otkopavaju ga celu noć - napisao je kolumnista Sergej Koljasnikov.

Istovremeno, Sergej Lebedev je izvestio da bi pored hotela moglo da eksplodira skladište sa municijom. Hotel je jednostavno bio preblizu skladišta.

„Ne bih se iznenadio da Banderine pristalice čuvaju municiju u blizini svojih domova. Da se ​​ne bi vozili po celom gradu, sve je u blizini. Takvi slučajevi su se već dešavali“, napisao je on, uz napomenu da su u ovom hotelu često boravili vojni specijalisti iz baltičkih država, koji su više puta ostavljali pozitivne kritike o ovom hotelu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetke lidere?
Live TV

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetke lidere?

Još uvek nema zvaničnih informacija o tome šta se dogodilo sa iranskim predsednikom. Premijer Slovačke na svu sreću je živ, ali ono što se dogodilo je ili namerna opstrukcija ili neverovatan propust njegovog ličnog obezbeđenja. Na sve aktuelne teme u svetu u emisiji "Info dan" govorili su dr Stanislav Sretenović, istoričar i Bojan Dimitrijević, ekonomista.

21.05.2024

16:56

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija