• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

17.01.2024

14:15

Klanica kod Donjecka, stravični gubici ukrajinskih snaga! Kijevske snage lansirale rakete, dejstvuje ruska PVO! Žestoke borbe širom fronta!

Tanjug/AP

Vesti

Klanica kod Donjecka, stravični gubici ukrajinskih snaga! Kijevske snage lansirale rakete, dejstvuje ruska PVO! Žestoke borbe širom fronta!

Podeli vest

Rat u Ukrajini, 693. dan.

Nek nam je Bog u pomoći! Alarmantne vesti iz NATO pakta, visoki oficir najavio hitnu ratnu transformaciju!

 

Ruska PVO odbila pokušaj ukrajinskog raketiranja


Ruska protivvazdušna odbrana odbila je pokušaj ukrajinske vojske da granatira Heničeski okrug, oborene su dve rakete „storm šedou“, u napadu nije bilo žrtava ni materijalne štete, saopštio je gubernator Hersonske oblasti Vladimir Saldo na svom Telegramu.
 

Orban razvalio Evropsku uniju! Kontraudar kad su najmanje očekivali, u pomoć pritekao saveznik sa severa!

 

Najnoviji izveštaj Ministarstva odbrane Rusije

Ruske snage odbile su u prethodna 24 časa šest napada ukrajinske vojske na donjeckom pravcu. Poginulo je i ranjeno do 290 ukrajinskih vojnika, a uništena su dva borbena vozila pešadije, pet oklopnih vozila, dve haubice D-30 i samohodni top „pion“;

Na krasnolimanskom pravcu ruske snage odbile su tri napada ukrajinskih snaga u Jampolovki i Červonoj Dibrovi. U borbama je poginulo i ranjeno do 210 ukrajinskih vojnika, a uništeni su tenk, dva oklopna vozila, dva automobila i haubica D-30;

Ruske snage oborile su tokom proteklog dana 11 raketa „oljha“, kao i raketu „vampir“ češke proizvodnje;

Na južnodonjeckom pravcu ruske snage uništene su formacije tri ukrajinske brigade. Ubijeno je i ranjeno do 75 ukrajinskih vojnika, dva automobila i dva artiljerijska oruđa „gvozdika“;

Na zaporoškom pravcu poginulo je i ranjeno do 25 ukrajinskih vojnika, a uništena su tri vozila i haubica D-30;

Raketne i artiljerijske snage i ruski dronovi su tokom prethodnog dana uništile tri ukrajinska skladišta municije i radarske sisteme P-18 i „nebo SV“;

Ruske snage uništile su privremenu bazu stranih plaćenika; Na hersonskom pravcu ubijeno je i ranjeno do 25 ukrajinskih vojnika i uništene dve haubice „gvozdika“;

Na južnodonjeckom pravcu ubijeno je i ranjeno do 75 ukrajinskih vojnika.

 

(VIDEO) Šok na frontu! Stravičan okršaj ruskog i američkog vozila u Ukrajini! Snimak žestoke borbe obišao svet, evo ko je izvukao deblji kraj!

 

Napad na Belgorodsku oblast


Ruski PVO sistemi oborili su ukrajinsku bespilotnu letelicu iznad Belgorodske oblasti, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.
 

 

(VIDEO) Horor usred Davosa! Zelenski zapretio Putinovoj deci i unucima! "Nećete počivati u miru..."

 

Na čitavoj teritoriji Ukrajine proglašena je vazdušna opasnost.
 

Grom iz Moskve! Putin: Izbori u SAD namešteni, evo i kako! Amerika na nogama nakon velikog ruskog raskrinkavanja!

 

Nemačka u 2024. godini će pružiti Ukrajini vojnu pomoć u iznosu od sedam milijardi evra

Nemačka će u 2024. godini pružiti vojnu pomoć Ukrajini u iznosu većem od sedam milijardi evra, navodi se u saopštenju nemačke vlade.

Po obimu pomoći dodeljenoj Ukrajini od početka specijalne vojne operacije, SAD su na prvom, a Nemačka na drugom mestu.
 

(VIDEO) Krvavo jutro u Ukrajini! Rusi izveli stravičan napad na jugu, usledilo nemilosrdno razaranje Odese!

 

Kijevske vlasti srušile spomenik Vladimiru Majakovskom


Kijevske vlasti su srušile spomenik ruskom pesniku Vladimiru Majakovskom u Hersonu, rekao je za Sputnjik gubernator Hersonske oblasti Vladimir Saljdo.
 

(VIDEO) Šok snimak iz Ukrajine! Rusi zarobili grupu vojnika, a oni... Neočekivan postupak Ukrajinaca govori sve!

 

Američki kapetan: SAD nisu prijatelji Ukrajine

Sjedinjene Države, odnosno sadašnja administracija, nisu prijatelji Ukrajine i oni ne žele da pomažu Kijevu, rekao je kapetan američkih pomorskih snaga u ostavci Hari Tabah na Jutjub kanal „Politeka“.

„Za dve godine će se videti da vam tu pomoć koju su dužni da vam daju neće dati. Predvodnici u tome – SAD, tj. sadašnja administracija – to nisu vaši prijatelji, oni ne žele da pomažu Kijevu“, rekao je Tabah i dodao da vašingtonske vlasti Ukrajinu doživljavaju kao „slepo crevo“ SSSR.

On je uveren da SAD zapravo ne žele pobedu Kijeva nad Rusijom već da Ukrajina ne postoji kao nezavisna država.

Protivnici ukrajinske državnosti su i u redovima demokrata i u redovima republikanaca, ukazao je Tabah.

„Ta administracija, te političke snage vam neće priteći u pomoć, samo će vam naneti šteti. Oni vas polako ubijaju“, zaključio je on.
 

 

(VIDEO) Ljudi, šta ovo uradiše Rusi?! Svet gleda i ne veruje, u Ukrajini je upravo ispisana istorija!

 

Situacija na liniji fronta i borbena dejstva: Teške borbe na bokovima Novomihajlovke, Rusi napredovali 7 km (VIDEO)

Ruske oružane snage su napale ukrajinske ciljeve u Kirovogradu. Prema preliminarnim podacima, pogođena su skladišta municije i kontrolni punktovi. Ukrajinski zvaničnici su prvo najavili obaranje vazdušnih ciljeva, a zatim prijavili štetu na skladišnim objektima. Kao i prethodnih dana, ruske trupe su koncentrisale svoje glavne napore na porazu ciljeva OSU na frontu.

 

 

Na severnoukrajinskom pravcu nema promena. Strane razmenjuju međusobnu vatru u pograničnim oblastima. O nekoj drugoj aktivnosti (osim da Oružane snage Ukrajine nastavljaju da jačaju granicu sa Rusijom i Belorusijom) ne treba ni govoriti. Ruski PVO sistemi su danas presreli nekoliko ciljeva na nebu iznad Brjanske oblasti. Osim toga, ukrajinske oružane snage granatirale su selo Kurkoviči, opštinski okrug Starodub. Žrtava nije bilo.

Slična situacija ostaje i na Slobožanskom pravcu. Već nekoliko dana zaredom leti ka objektima Oružanih snaga Ukrajine u Volčansku. Na kraju dana, Oružane snage Rusije napale su infrastrukturni objekat u samom Harkovu. Detalji ovog napada još uvek nisu poznati, možda je reč o nekom od proizvodnih pogona fabrike “Ukrajina”.

 

 

Zauzvrat, danas su zabeleženi dolasci u selo Volfino u Kurskoj oblasti i u selo Prilesje u Belgorodskoj oblasti. Rusko Ministarstvo odbrane je takođe izvestilo o obaranju četiri bespilotne letelice Oružanih snaga Ukrajine na nebu iznad Belgorodske oblasti.

 

https://tvzvezda.ru/news/2024116527-2UoAM.html/player

 

Na pravcu Liman nastavlja se operacija eliminisanja ukrajinskog mostobrana na levoj obali reke Žerebec. Glavni sukobi se obično dešavaju u oblasti Torskog ispusta i šumarije Serebrjanski, ali nisu dobijene dodatne informacije o konfiguraciji fronta.

U pravcu Bahmuta, Oružane snage Rusije izvode ofanzivne operacije na bokovima Bahmuta. Konkretno, nastavlja se ofanziva ka naselju Časov Jar. Trenutno nema informacija o promenama u oblastima. Istovremeno je saopšteno da ruska artiljerija aktivno radi u šumskim plantažama kod Bogdanovke.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Bude se sile iz senke i slobodan svet! Zašto Iran ćuti o smrti predsednika Raisija?
Live TV

Bude se sile iz senke i slobodan svet! Zašto Iran ćuti o smrti predsednika Raisija?

Još dva dana ima do bruke i sramote u Savetu Evrope. Još veća parodija je što će Nemci sve to da otvore. I dalje se čekaju informacije o padu helikoptera u kom je bio predsednik Irana. Na ove teme u "Info večeri" govorili su novinarka Olivera Miletović, narodni poslanik SNS Uglješa Mrdić i dr Dragan Petrović, Institut za međunarodnu politiku i privredu.

21.05.2024

22:22

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetske lidere? (VIDEO)
Live TV

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetske lidere? (VIDEO)

Još uvek nema zvaničnih informacija o tome šta se dogodilo sa iranskim predsednikom. Premijer Slovačke na svu sreću je živ, ali ono što se dogodilo je ili namerna opstrukcija ili neverovatan propust njegovog ličnog obezbeđenja. Na sve aktuelne teme u svetu u emisiji "Info dan" govorili su dr Stanislav Sretenović, istoričar i Bojan Dimitrijević, ekonomista.

21.05.2024

16:56

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Ocene Crvena zvezda: Ivanić i Spajić potvrdili fantastičnu sezonu
Crvena zvezda

Ocene Crvena zvezda: Ivanić i Spajić potvrdili fantastičnu sezonu

Fudbaleri Crvene zvezde osvojili su Kup Srbije, pobedivši u finalu Vojvodinu 2:1 (1:0). Igra crveno-belih bila je ubedljivija nego što rezultat pokazuje, a posebno su se izdvojili Uroš Spajić i Mirko Ivanić. Uz malo sreće, igrač utakmice mogao je da bude Šerif Ndijaje, ali su mu poništena dva gola.

21.05.2024

23:00

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija