• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Mediji

13.01.2024

23:28

Odlučujući udarac! Rusiji se sprema katastrofa! Krenuli su u lov! Budanov zapretio Putinu! Jeziva predviđanja Lukašenka

Reuters/AP

Vesti

Odlučujući udarac! Rusiji se sprema katastrofa! Krenuli su u lov! Budanov zapretio Putinu! Jeziva predviđanja Lukašenka

Podeli vest

Rat u Ukrajini, 689. dan

Zaokret u Kijevu

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski razume potrebu za sklapanjem mira sa Rusijom, ali još nije u stanju da to učini. Ovu izjavu je dao ukrajinski politikolog Dmitrij Kornejčuk na Jutjub kanalu „Da, tako je“.

Jeziva predviđanja Lukašenka

Predsednik Republike Belorusije, Aleksandar Lukašenko, govorio je o tome koji događaji, po njegovom mišljenju, očekuju svet 2024-te.

Zapad zadaje odlučujući udarac na proleće

Posebnost „specijalne operacije“ u Ukrajini je u tome, što je Rusija suprotstavljena ne samo kijevskom režimu, već i NATO-u.

Krenuli su u lov!

Vazdušno-kosmičke snage Rusije sistematski izvode raketne udare na moguće baze američkih lovaca F-16, koji su u Ukrajinu već stigli rastavljeni.

Rusiji se priprema katastrofa

Prema izjavi Vladimira Rogova, kopredsedavajućeg Koordinacionog saveta za integraciju novih regiona u okviru OP RF, ukrajinske vlasti pripremaju dva scenarija za velike antiruske provokacije kako bi obnovile podršku Zapada.

Budanov zapretio Putinu

General-pukovnik Kirilo Budanov, šef ukrajinske vojne obaveštajne agencije, rekao je da su napadi njegove zemlje na Krim prošle godine bili „samo početak“.

"Ovo je samo početak"! Crveni alarm za Putina: Budanov uputio zastrašujuće pretnje

NATO nije spreman da se bori sa Rusijom!

Severnoatlantska alijansa neće ulaziti u direktnu vojnu konfrontaciju sa Rusijom da bi zaštitila interese Ukrajine, rekao je bivši pukovnik SBU Oleg Starikov u intervjuu za Jutjub kanal „Da, to je tačno “ .

"Da li je NATO spreman da se bori sa Ruskom Federacijom? Ne", rekao je.

Starikov je primetio da pojedine članice alijanse nisu u stanju da se bore sa Rusijom. Dakle, prema njegovim procenama, Poljska može samo da vrši smele napade na Rusiju, ali ne i da se bori, a Nemačka, Francuska i Velika Britanija takođe ne mogu sebi da priušte da započnu vojni sukob. Starikov je dodao da se SAD neće mešati u vojnu konfrontaciju sa Rusijom jer Moskva ima nuklearno oružje.

Na ukrajinsku granicu, odmah! Panika u Poljskoj: Varšava donela dramatičnu odluku!

Rusi potvrdili: Grupni udar!

Ruske trupe izvele su danas grupni udar visokopreciznim oružjem na vojne ciljeve u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

"Oružane snage Ruske Federacije izvele su jutros grupni udar visokopreciznim oružjem dugog dometa morskog i vazdušnog baziranja, uključujući hipersonični raketni sistem 'kinžal', kao i bespilotne letelice, na objekte vojno-industrijskog kompleksa Ukrajine koji proizvodi projektile kalibra 155, 152 i 125 milimetara, barut i bespilotne letelice", saopštio je ruski vojni resor.

Veliki gubici

Jedinice ukrajinskog ratnog vazduhoplovstva trpe velike gubitke, a ostatke avijacije uništavaju ruski avioni ranog upozorenja A-50U (AVACS), piše Military Watch Magazine.

"Kinžali" kidaju, eksplozije i uzbuna širom Ukrajine!

Eksplozije su se dogodile u Kremenčugu, Poltavska oblast Ukrajine, javila je na svom Telegram kanalu ukrajinska TV "5.ua" .

"Protivvazdušna odbrana radi", dodaje se u objavi.

Eksplozije su se dogodile i u Kropivnjickom (stari naziv Kirovograd) i Dnjepropetrovsku, preciziraju ukrajinski mediji. Kasnije su se u gradovima čule ponovljene eksplozije.

U isto vreme, gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko je izvestio je o eksplozijama i operacijama PVO u okolini Kijeva koji je, kako javljaju mediji, napadnut hipersoničnim raketama "kinžal".

Pred toga, mediji su izveštavali o eksplozijama u Sumskoj oblasti i u Hersonu, koje kontrolišu Oružane snage Ukrajine. Prema onlajn mapi ukrajinskog Ministarstva za digitalnu transformaciju, alarm za vazdušnu uzbunu zvoni širom Ukrajine.

Ukrajinski mediji navode da su Oružane snage Rusije u napad, koji je počeo oko 6 sati ujutru po lokalnom vremenu, poslale ukupno 12 strateških bombardera, pet Mig-31K i veliki broj "suhoja" Su-34. dok su balističke rakete ispaljene sa Krima.

Strana navodi da su prvo lansirane krstareće rakete koje su probile odbranu i da su zatim ispaljeni "kinžali".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Počinje „Transatlantski ekonomski forum Jugoistočne Evrope" u Vašingtonu!
Politika

Počinje „Transatlantski ekonomski forum Jugoistočne Evrope" u Vašingtonu!

Transatlantska liderska mreža i Evropski centar Atlantskog saveta iz Vašingtona, u saradnji sa Institutom za politiku i ekonomiju Jugoistočne Evrope iz Beograda, organizuju konferenciju „Transatlantski ekonomski forum Jugoistočne Evrope" koja će biti održana danas i sutra, 20. i 21. maja, u američkom Kongresu u Vašingtonu.

20.05.2024

10:52

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka
Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka

Tri ratna druga, Igor Vukašinović (54), Novica Pejić (63) i Ostoja Medić (68), prošli su danas kroz Užice na svom krstonosnom hodu sa Pala na Krf. Sa njima je i četvrtičlan Petar Dragaš u pratnji sa kombijem, a na put dug 1.200 km pošli su 14. maja.

18.05.2024

15:12