• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

09.01.2024

19:39

Buuum! SAD šokirale Tel Aviv, Netanjahu ovo nije očekivao: Blinken jasno rekao šta mora da se učini

Reuters

Vesti

Buuum! SAD šokirale Tel Aviv, Netanjahu ovo nije očekivao: Blinken jasno rekao šta mora da se učini

Podeli vest

Američki državni sekretar još jednom je istakao da je potrebno da se osigura trajni i održivi mir za Izrael i region

Neophodno je obezbediti održiv mir na Bliskom istoku, uključujući stvaranje palestinske države, izjavio je američki državni sekretar Entoni Blinken, na sastanku sa izraelskim premijerom Benjaminom Netanjahuom, prenosi "Stejt department".

- Državni sekretar je još jednom potvrdio potrebu da se osigura trajni, održivi mir za Izrael i region, uključujući stvaranje palestinske države - navodi se u saopštenju.

Blinken je takođe razgovarao sa Netanjahuom o naporima da se oslobode taoci palestinskog pokreta Hamas i važnosti povećanja isporuke humanitarne pomoći civilima Gaze.

Foto: EPA

Netanjahu

Američki državni sekretar Entoni Blinken u subotu je boravio u Turskoj, gde se sastao sa turskim ministrom spoljnih poslova Hakanom Fidanom, sa kojim je razgovarao o situaciji u Gazi i pristupanju Švedske u NATO bloku, saopštilo je tursko Ministarstvo spoljnih poslova na Iksu.

Bilo je reči i o bilateralnim i drugim i regionalnim pitanjima, navodi se u saopštenju.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija