• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Mediji

01.01.2024

20:09

Porastao broj poginulih u Belgorodu! Oštećeno 180 objekata lučke infrastrukture Ukrajine! Eksplozije u Kijevu i Dnjepropetrovsku!

Shutterstock, Pngwing

Vesti

Porastao broj poginulih u Belgorodu! Oštećeno 180 objekata lučke infrastrukture Ukrajine! Eksplozije u Kijevu i Dnjepropetrovsku!

Podeli vest

Rat u Ukrajini, 677. dan!

(VIDEO) Brutalno razaranje! Rusi tuku kao Sveti Ilija, kasetne bombe digle u vazduh moćno američko oružje!

 

Porastao broj poginulih u Belgorodu


Broj poginulih nakon masovnog napada Oružanih snaga Ukrajine na Belgorod porastao je na 25, četvorogodišnja devojčica umrla je u bolnici, saopštio je gubernator oblasti Vjačeslav Gladkov na svom Telegram kanalu.

„Broj poginulih žitelja tokom granatiranja Belgoroda 30. decembra porastao je na 25 ljudi, od kojih su petoro deca. Danas je u regionalnoj dečijoj bolnici preminula četvorogodišnja devojčica, koja je bila u teškom stanju sa povredama grudnog koša i unutrašnjih organa", napisao je on.

 

Uzbuna! Ukrajina kreće na Rusiju?! Šok objava: Miniran Belgorod! Hitno se oglasio gradonačelnik grada, situacija je alarmatna!

 

Oštećeno skoro 180 objekata ukrajinske lučke infrastrukture

Skoro 180 objekata ukrajinske lučke infrastrukture oštećeno je do sada u eksplozijama, prenose lokalni mediji, pozivajući se na zamenika ministra lokalne samouprave Jurija Vaskova.

Prema njegovim rečima, neki objekti su potpuno uništeni, neki - delimično.
 

Udarni poziv iz Nemačke, premijer zaledio Ukrajinu! Napuštanje teritorija može početi svakog časa?!

 

Eksplozije u Kijevu i Dnjepropetrovsku

Eksplozije odjekuju u Kijevu i Dnjepropetrovsku, javljaju ukrajinski mediji.
 

Hoće li Putin i Tramp preživeti ovo?! Baba Vanga za 2024. prorekla globalnu katastrofu, svet nije spreman za ono što dolazi!

 

Uzbuna za vazdušnu opasnost u celoj Ukrajini

Uzbuna za vazdušnu opasnost objavljena je na teritoriji čitave Ukrajine drugi put danas, sledi iz onlajn mape ukrajinskog Ministarstva za digitalne transformacije.

Prethodno je uzbuna bila na snazi više od 2,5 sata.

 

Najvažnije iz novog brifinga ruskog Ministarstva odbrane

Ruska sredstva PVO oborila su u Dnjepropetrovskoj oblasti ukrajinski avion Su-27;
Oružane snage Rusije uništile su 4 skladišta sa gorivom za vojnu tehniku ukrajinske vojske na području Odese, Dnjepropetrovska i Konstantinovke u Nikolajevskoj oblasti;

Na hersonskom pravcu likvidirano je više od 35 vojnika Oružanih snaga Ukrajine i pet automobila, uništene su i samohodno artiljerijsko oruđe i dve haubice M777 američke proizvodnje;

Oružane snage Rusije uništile su preduzeće za proizvodnju dronova na području grada Čugujev u Harkovskoj oblasti;

Snage PVO tokom prethodnog dana presrele su 16 granata „hajmars“, 6 projektila „uragan“ i 46 ukrajinskih dronova;

Oružane snage Ukrajine izgubile su na krasnolimanskom pravcu gotovo 200 vojnika i jedan tenk;

Na području Novomihajlovke u DNR uništena je ukrajinska diverzantsko-izviđačka grupa;
Ukrajinske snage su tokom prethodnog dana izgubile gotovo 110 vojnika na južnodonjeckom pravcu;

Oružane snage Rusije gađale su ukrajinske aerodrome na kojima su se nalazili nosači raketa „storm šedou“;

Oružane snage Rusije tokom proteklog dana likvidirale su više od 260 ukrajinskih vojnika,

Oružane snage Rusije su na donjeckom pravcu kontrabaterijskom vatrom uništile tri poljske haubice „krab“.
 

 

Ukrajinci tukli kao nikad!

Ukrajinske snage su tokom poslednjeg dana 2023. godine ispalile 194 granate na teritoriju Belgorodske oblasti, što je najveće granatiranje tokom jednog dana u decembru, saopštio je gubernator oblasti Vjačeslav Gladkov. Osim toga, oborena su dva drona.

Sistem za elektronsko ratovanje oborio dron!

Sredstva za radioelektronsko ratovanje neutralisala su ukrajinsku bespilotnu letelicu iznad Brjanske oblasti. U napadu nije bilo žrtava ni materijalne štete, saopštio je gubernator oblasti Aleksandar Bogomaz.

Odesa: Požar u luci 

U Odesi je zbog eksplozija oštećen objekat lučke infrastrukture i došlo je do požara, rekla je Natalija Gumenjuk, šefica zajedničkog koordinacionog pres centra ukrajinskih odbrambenih snaga "Jug".

Zelenski: Birajte!

U svom novogodišnjem obraćanju Vladimir Zelenski je Ukrajincima dao izbor. Prema njegovim rečima, svaki građanin Ukrajine mora sam da odluči da li će postati izbeglica ili će ispuniti svoju dužnost prema zemlji.

- Znam da ću jednog dana morati sebi da postavim pitanje: ko sam ja? Ko želim da budem? Žrtva ili pobednik? Izbeglica ili građanin? - poručio je Zelenšik.


Eksplozije su se dogodile noću u Nikolajevu, Odesi i Dnjepru!

 

Suhoji u akciji!

Posade jurišnih aviona "suhoj" Su-25 Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije pogodile su ljudstvo i lako oklopna vozila Oružanih snaga Ukrajine u pravcu Krasnolimanska, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

 

 

 

Dronovima na Odesu, jedna osoba stradala!

U noći 1. januara Odesu su napali jurišni dronovi, jedna osoba je poginula, rekao je načelnik regionalne vojne uprave Oleg Kiper.

 

 

Rampa za ruske dijamante!

Danas, 1. januara 2024. godine stupila je na snagu zabrana zemalja G7 na uvoz neindustrijskih prirodnih dijamanata, veštačkih dijamanata i nakita koji sadrže dijamante u zemlje EU iz Rusije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija