• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/mediji

31.12.2023

20:41

Eksplozije širom Ukrajine! Uzbuna u Kijevu! Oštećeno 63 odsto energetske infrastrukture u glavnom gradu!

Reuters

Vesti

Eksplozije širom Ukrajine! Uzbuna u Kijevu! Oštećeno 63 odsto energetske infrastrukture u glavnom gradu!

Podeli vest

Rat u Ukrajini, 676. dan.

Pao još jedan grad! Ukrajina gori, razapeće Zelenskog! Za gubitak kontrole nad strateškom tačkom neko će morati da odgovara!

 

Eksplozije širom Ukrajine

Eksplozije su odjeknule u Ternopoljskoj i Viničkoj oblasti Ukrajine, javljaju ukrajinski mediji.

Drugi detalji nisu poznati.

 

Šok za Novu godinu, alarm u Moskvi! NATO šalje trupe na Rusiju, agenti otkrili iz koje zemlje kreće operacija?!

 

Uzbuna u Kijevu

Eksplozije odjekuju u Kijevskoj oblasti, javljaju ukrajinski mediji. Navodno, dejstvuje PVO.

 

Veleobrt! Rusija primorala Bajdena na šokantan potez! I Evropa će sada morati da se menja, zvaničnici sve otkrili!

 

U Kijevu oštećeno 63 odsto energetske infrastrukture

Načelnik vojne uprave grada Kijeva Sergej Popko rekao je u nedelju da je tokom 2023. godine oštećeno ili uništeno 63 odsto energetske infrastrukture.

- Tokom toplog perioda godine hiljade stručnjaka radilo je 24 sata na popravci energetskog sistema za tekuću grejnu sezonu - rekao je Popko.
 

(VIDEO) Brutalan Putinov vatromet u Harkovu! Krupne zverke Ukrajine spaljene u sekundi, kamen na kamenu nije ostao!

 

Ignat: Vazduhoplovstvo Ukrajine nije u stanju da obori većinu projektila

Ratno vaazduhoplovstvo Ukrajine nije u stanju da obori većinu projektila, a zapadni sistemi protivvazdušne odbrane (PVO) štite samo neke oblasti, izjavio je predstavnik komande ukrajinskog vazduhoplovstva Jurij Ignat.

Prema njegovim rečima, ukrajinske snage PVO, između ostalog, ne mogu da obaraju avione, balističke rakete, kao ni rakete kompleksa S-300.

"Svi znaju da smo tek u maju počeli da obaramo projektile sistemima Patriot, i to samo u nekim područjima gde se oni nalaze. Zato morate da shvatite da samo H-59 obaramo“, rekao je on.
Prema njegovim rečima, zapadni partneri su u Ukrajinu prebacili nedovoljan broj PVO sistema Patriot, potrebno ih je najmanje 20.

Dan ranije, Ignat je priznao da ukrajinske snage PVO nisu oborile nijednu supersoničnu krstareću raketu H-22 od početka ruske specijalne vojne operacije.
 

 

Eksplozije u Krivom Rogu

U Krivom Rogu u Dnjepropetrovskoj oblasti Ukrajine odjeknule su eksplozije, javljaju ukrajinski mediji.

Garlovka i Jasinovatski okrug na udaru

Ukrajinske snage granatirale su Gorlovku i Jasinovatski okrug, ispalivši 28 granata kalibra 155 milimetara, saopštilo je predstavništvo DNR u Zajedničkom centru za kontrolu i koordinaciju pitanja vezanih za ratne zločine Ukrajine.

Drugi put danas - uzbuna za vazdušnu opasnost na teritoriji cijele Ukrajine

Uzbuna za vazdušnu opasnost drugi put danas je objavljena na čitavoj teritoriji Ukrajine, sledi iz podataka sa onlajn mape ukrajinskog Ministarstva za digitalne transformacije.

Kako se navodi, uzbuna je objavljena praktično istovremeno u svim oblastima – oko 14.25 časova.

Rusija pozvala OEBS da reaguje

Stalna misija Rusije u Beču pri OEBS-u pozvala je ovu Organizaciju da odreaguje na agresiju Kijeva u Belgorodu.

„Ogorčeni smo zbog ćutanja funkcionera OEBS-a, posebno severnomakedonskog predsedavajućeg OEBS-a Bujara Osmanija i generalnog sekretara Helge Šmid, u vezi sa namernim granatiranjem stambenih naselja Belgoroda od strane kijevskog režima, u kome su poginuli i ranjeni civili, uključujući i deca. Pozivamo OEBS da principijelno odreaguje na ovaj akt agresije“, navodi se na zvaničnom kanalu stalne misije Rusije na Telegramu.

Gori Harkov! Brutalna osveta Rusije! Moskva žestoko odgovorila na granatiranje Belgoroda, jezive scene! (FOTO, VIDEO)

 

24 stradala u Belgorodu, četvoro dece!

Broj poginulih u napadu Oružanih snaga Ukrajine na Belgorod, izvedenom u subotu, povećan je na 24, saopštio je gubernator Belgorodske oblasti Vjačeslav Gladkov. On je naveo da su povredama podlegli još jedno dete i jedna odrasla osoba. Prethodno je saopšteno da su u napadu poginule 22 osobe, uključujući troje dece, a da je 109 ljudi povređeno. 

Osim toga, oštećeno je 37 stambenih zgrada, 453 stana, tri privatna domaćinstva i sedam društvenih objekata.

Rusko Ministarstvo odbrane tvrdi da je Ukrajinau napadu na Belgorod upotrebila zabranjenu kasetnu municiju i ističe da napad neće proći bez posledica.

 

Svet je ovo čekao! Mask saopštio ko dobija rat, Bela kuća kipti od besa! "Pratimo ga..."

 

Udari i na Kijev!


Ruske snage izvele su tokom noći vazdušne napade na ukrajinsku prestonicu Kijev. Ukrajinski PVO sistemi odbili su tokom noći ruski napad dronovima, ali nije precizirano koliki je obim štete, prenosi Rojters.

 

"Situacija je na ivici!" Zelenski dobio alarmantne vesti sa fronta!

 

Harkov jutros:

 

 

 

Nebenzja: Ovo je terorizam, SAD, Eu i Britanija saučesnici!


Namerni neselektivni i kombinovani napad Oružanih snaga Ukrajine na ruski grad Belgorod predstavlja akt terorizma, izjavio je stalni predstavnik Rusije pri Ujedinjenim nacijama Vasilij Nebenzja na sastanku Saveta bezbednosti UN sazvanom povodom tog napada.

- Još jednom želim da istaknem da nije reč o napadu na vojne ciljeve sa mogućim posledicama po civilno stanovništvo, već o smišljenom terorističkom aktu usmerenom protiv građana - rekao je Nebenzja na sednici SB UN održanoj u subotu.

Ukazao je da ukrajinsko granatiranje gradova u Rusiji svedoči o, kako je naveo, agoniji režima ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog i istakao da će svi organizatori i izvršioci terorističkog napada u Belgorodu biti kažnjeni, prenela je agencija RIA.

Rusija je iznenađena zbog ćutanja generalnog sekretara UN Antonija Gutereša u vezi sa napadom na Belgorod, rekao je Nebenzja na sastanku SB UN čije je održavanje zatražila Rusija nakon jučerašnjih napada na Belgorod.

Što više pretnji Kijev stvara Rusiji, to će Rusija jače uzvraćati, naglasio je Nebenzja i dodao da to svima treba da bude jasno.

On je optužio EU, SAD i Veliku Britaniju da su saučesnici u zločinima Kijeva.
 

 

 

Novi napad na Harkov!

Ruske snage napale su dronovima Harkov, drugi grad po veličini u Ukrajini, nakon  napada u subotu u kojem je povređena najmanje 21 osoba.

''Sve hitne službe su na licu mesta. Za sada nema informacija o eventualnim žrtvama'', napisao je gradonačelnik Harkova Igor Teherov na svom nalogu na mreži Telegram.

On je rekao da su oštećene zgrade u centru grada i komunikacije.

"Usled noćnog napada ruskih dronova na Harkov oštećene su zgrade u centru grada. To nisu vojni objekti, već kafići, stambeni objekti i kancelarije", napisao je.

 

 

 

U Belgorodu stradale 22 osobe

Broj poginulih u udaru Oružanih snaga Ukrajine na Belgorod porastao je na 22 osobe, javio je guverner Vjačeslav Gladkov na svom Telegram kanalu.

"Na naše veliko žaljenje, na našu veliku žalost, broj poginulih je porastao nakon jučerašnjeg granatiranja Belgoroda, ima ih 22. Jedna od žrtava preminula je noću u bolnici", napisao je on, izražavajući saučešće porodici i prijateljima žrtava.

Od 109 žrtava, 25 osoba je u teškom stanju i treba da budu prevezene u savezne klinike, precizirao je guverner. Osim toga, oštećeno je 30 stambenih zgrada, 381 stan, nekoliko privatnih kuća i mnogo automobila, dodao je on.

 

Srbijo, ovo traži od Putina! Rusi koriste "novo oružje", ukrajinski projektili ne pogađaju ciljeve - odjednom skrenu sa kursa i...




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Najveća tajna rata u Ukrajini! Ne puca se tamo zbog demokratije, već zbog nečeg što je Zapadu potrebno više od svega!
Logično

Najveća tajna rata u Ukrajini! Ne puca se tamo zbog demokratije, već zbog nečeg što je Zapadu potrebno više od svega!

Poslanik Bundestaga iz Hrišćansko-demokratske unije (CDU) Roderih Kizeveter otkrio je u razgovoru sa novinarima da je litijum Donbasa glavni faktor koji primorava zapadne političare da pruže finansijsku i vojnu pomoć ukrajinskoj vojsci. On je tako "pokopao" političare koji pričaju od ratu za demokratiju i pravu Uktrajinaca da biraju kako će da žive.

31.12.2023

07:00

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Fondacija Humana srca i mladi pisac Đorđe Mitrović realizovali humanitarnu akciju - Donirali medicinsku opremu i igračke za potrebe najmlađih pacijenata
Društvo

Fondacija Humana srca i mladi pisac Đorđe Mitrović realizovali humanitarnu akciju - Donirali medicinsku opremu i igračke za potrebe najmlađih pacijenata

Fondacija Humana srca i mladi pisac Đorđe Mitrović, koji je ujedno i osoba sa invaliditetom i veoma retkom bolesti artrogripozom su danas na Institut za zdravstvenu zaštitu majke i deteta, „Dr Vukan Čupić“ u Beogradu, realizovali humanitarnu akciju i donirali medicinsku opremu i igračke za potrebe najmlađih pacijenata.

14.05.2024

15:09

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija