• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

14.05.2024

13:20

Novi dokazi protiv Davida Kneževića: Evo šta je tražio od prijatelja

Društvene mreže, Prinskrin BrockeShafer TV

Vesti

Novi dokazi protiv Davida Kneževića: Evo šta je tražio od prijatelja

Podeli vest

David Knežević (36) je uhapšen u subotu, 4. maja, u Majamiju zbog navodne veze sa nestankom njegove supruge Ane Marije Knežević (40), 2. februara u Madridu. Sumnja se da je njen bivši suprug Anu ubio u stanu u kom je poslednji put viđena živa, a sada su se navodno pojavili novi dokazi!

Dve nedelje nakon hapšenja Kneževića mediji ne prestaju da pišu o sumnji u njegovu umešanost u u Aninom nestanku, sada su se pojavile nove informacije koje pojačavaju sumnju. 

Podsetimo, prošlog petka, na saslušanju u sudu u Floridi, doneta je odluka da se David pošalje u zatvor. On je saslušan nakon što ga je FBI 3. maja priveo na aerodromu u Fort Loderdejlu, kada je pokušao da uđe u zemlju iz Srbije.

Izveštaj FBI, koji je podržala španska policija, predstavlja ubedljive dokaze koji upućuju na Davida kao glavnog osumnjičenog za otmicu njegove supruge Ane, koja je nestala 2. februara u Madridu .

Zajednička istraga španskih i američkih vlasti otkrila je niz šokantnih detalja koji su ojačali slučaj protiv Davida. Među predočenim dokazima su i snimci sigurnosnih kamera na kojima se vidi da osoba nosi motociklističku kacigu, verovatno David, ulazi u Anin stan na dan njenog nestanka. Pored toga, pronađeni su dokazi da je David kupio crnu boju u spreju i ljepljivu traku, predmete koji su korišćeni da ometaju sigurnosne kamere zgrade.

Foto: Društvene mreže

 

Detaljnom policijskom analizom utvrđeno je da je David iznajmio vozilo u Beogradu i otputovao u Madrid, sa indikacijama da je Anino telo možda bilo u prtljažniku automobila.

"Pored toga, otkriveno je da je David pokušao da otključa pristup zajedničkim fondovima para, što je dovelo do dodatnih sumnji o njegovim motivima. Zaplet se dodatno komplikuje pojavom neočekivanog svedoka u Kolumbiji, koji je otkrio razgovore sa Davidom koji sugerišu njegovu umešanost u slučaj. Prema njegovom svedočenju, David je pokušao da ga ubedi da mu pomogne u izmišljanju alibija nakon Aninog nestanka, što ukazuje na značajan predumišljaj okrivljenog." piše portal "Ondacero"

Anina majka je, zajedno sa kolumbijskom policijom, odigrala ključnu ulogu u otkrivanju istine o Davidu, nakon što je prijateljica njene ćerke otkrila čudne poruke koje mu je prevela. Ovo otkriće dovelo je do veće saradnje između vlasti različitih zemalja uključenih u slučaj.

Kako se istraga nastavlja, španska policija i FBI usmeravaju napore na potragu za Anom. Veruje se da bi ona mogla biti negde između Madrida i Gvadalahare, a javnost se poziva da pruži sve relevantne informacije koje bi mogle pomoći u potrazi.

Iako je u ovom slučaju postignut značajan napredak, još uvek ima neodgovorenih pitanja i detalja koje treba razjasniti. 

Foto: Društvene mreže

 

Tragovi koji ga sumnjiče

- Kneževića su snimile sigurnosne kamere zgrade u naselju Salamanka u kojoj je žena živela, kao i kamere prodavnice u kojoj je kupio sprej koji je bio ključan za njegovo otkrivanje.

- Kada je Ana Knežević nestala, sabotirane su sigurnosne kamere zgrade u kojoj je živela, tako što je neko crnimsprejom isprskao objektiv. 

- Na dan nestanka Ane Knežević, kamere su snimile muškarca sa crnom kacigom na glavi kako ulazi u zgradu u kojoj je žena živela. Iako je pokušao da onemogući snimanje, napravio je nekoliko grešaka koje su omogućile da bude identifikovan. Nije uspeo da poprska celu kameru i na snimku se vidi ručni zglob osobe koja prska sprej, ono što je ključno je tetovaža koja ne ostavlja mesta sumnji.

- Iste kamere snimile su ga sat vremena kasnije kako izlazi iz zgrade sa velikim koferom u ruci. Istražitelji veruju da je Knežević unutra ubacio suprugu, jer nijedna kamera nije snimila ženu kako izlazi iz zgrade nakon toga. Nestala žena je mršava i visoka 147 centimetara, zato se sumnja da je Knežević mogao da je ubaci u kofer i na taj način je iznese iz zgrade.

- U prodavnici u Madridu postoje slike Davida Kneževića, što dokazuje da on tada nije bio u Srbiji (kako je tvrdio). Ono što je kupio u toj prodavnici je crni sprej poput onog kojim su sabotirali kamere u zgradi u kojoj je živela Ana Marija. Čovek koji ga je poprskao imao je tetovažu na zglobu baš kao i on. A kamere su ga snimile kako odlazi sa imanja sa velikim koferom u koji bi mogla da stane njegova supruga.

Foto: printskrin drustvene mreze

 

Kneževićevo hapšenje

Knežević je uhapšen je 4. maja, čim je kročio na američko tlo. Nakon nestanka supruge, vratio se u Srbiju. Njegov let iz Beograda sleteo je na aerodrom severno od Majamija. Veruje se da je otputovao u grad kako bi pokušao da reši neizmirene račune i izvuče što više novca iz zemlje.

Ana Marija i David su osnovali tehnološku kompaniju koja je dobro poslovala. Oni su za trinaest godina braka akumulirali imovinu u vrednosti od 15 miliona evra . Motiv zločina mogao bi biti ekonomski. Žena je uveravala ljude oko sebe da sa onim što je dobila može mirno da živi do kraja života, ali on nije bio voljan da joj da svoj deo.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Kompletan izveštaj o postupanju VJT u Beogradu u vezi sa gradskim i lokalnim izborima! Reagovali na svaku prijavu policiji
VIŠE JAVNO TUŽILAŠTVO U BEOGRADU

Kompletan izveštaj o postupanju VJT u Beogradu u vezi sa gradskim i lokalnim izborima! Reagovali na svaku prijavu policiji

Više javno tužilaštvo u Beogradu (VJT), koje je u saradnji sa osnovnim tužilaštvima sa teritorije grada Beograda i pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije pratilo tok gradskih i lokalnih izbora održanih 2. juna 2024. godine, obaveštava javnost o prijavljenim događajima i postupanju po istim.

07.06.2024

13:29

Vesti

Beograd je stariji brat Banja Luke! Dva srpska prestona grada imaće istu manifestaciju! (VIDEO)
Politika

Beograd je stariji brat Banja Luke! Dva srpska prestona grada imaće istu manifestaciju! (VIDEO)

U okviru održavanja Prvog svesrpskog sabora "Jedan narod, jedan sabor - Srbija i Srpska zajedno", gradonačelici Beograda i Banjaluke Aleksandar Šapić i Draško Stanivuković krenuli su u zajednički obilazak kulturnih, istorijskih i sportskih lokacija i sadržaja u centru srpske prestonice, koji su deo manifestacije "Beogradski dani porodice" koja se već uveliko održava u glavnom gradu Srbije.

08.06.2024

19:00

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Banatska Kopakabana: Počinje sezona kupanja
Srbija

Banatska Kopakabana: Počinje sezona kupanja

Popularno kupalište Peskara ili banatska Kopakabana kako ga mnogi nazivaju, sa svojim izazovnim peščanim plažama, spremno je da u subotu, 8. juna dočeka prve kupače i zvanično otvori novu letnju sezonu.

08.06.2024

09:00

Samo u ovom kraju će razumeti kad mu kažete da je "dandara"!
Igre reči

Samo u ovom kraju će razumeti kad mu kažete da je "dandara"!

Devetati, žvajznuti, šopiti, izbubecati, istamburati, isprangijati, ćaušati, okajdapiti, rebnuti, marisati, devlati, otandariti ... Ovako su nekada, a poneko i danas, u Mačvi nazivali udaranje i tuču. Za pijanstvo imaju više od 30 sinonima: naroljati se, nacevčiti, ožderati, naćefleisati, nadžidžiti, naćokati, ušljokati, ukokati…

08.06.2024

08:20