• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Mediji

04.11.2023

08:44

Krenuli "kindžali"! Uzbuna širom Ukrajine, sirene u Kijevu! Stiže ABV! Strašni gubici Ukrajinaca kod Kupjanska!

Tanjug/AP

Vesti

Krenuli "kindžali"! Uzbuna širom Ukrajine, sirene u Kijevu! Stiže ABV! Strašni gubici Ukrajinaca kod Kupjanska!

Podeli vest

Rat u Ukrajini, 619. dan.

Uzbuna širom Ukrajine!

Upozorenje za vazdušne napade širom Ukrajine. Kako piše posmatračka javnost, poleteo je ruski MIG-31, nosač raketa "kindžal". I u Kijevu je proglašena uzbuna za vazdušni napad.

 

Potez očajnika! Amerika je ovo krila, Forbs sada tvrdi: Ukrajini su poslali moćno oružje, ima samo jedan zadatak!

 

Kijev izgubio 125 vojnika u pravcu Kupjanska!

Ruske snage likvidirale su do 125 ukrajinskih vojnika na kupjanskom pracu, kao i jednu ukrajinsku artiljerijsku bateriju i minobacač, saopštio je načelnik pres centra ruske vojne grupacije „Zapad“ Sergej Zabinski.

Kako je rekao, napad je izvela avijacija koja je pored ljudstva uništila i dva ukrajinska oklopna vozila.

Takođe je rekao i da je tokom kontrabaterijske borbe ruska vojska uništila i dve ukrajinske artiljerije D-30, jednu radiolokacionu stanicu AN/TPQ-36.

Ukrajina podigla optužnicu protiv patrijarha Kirila

 

Ukrajina je protiv ruskog patrijarha Kirila podigla optužnicu u odsustvu, saopštila je kancelarija Generalnog tužioca Ukrajine. Ukrajinsko tužilaštvo je navelo da je ruski patrijarh optužen za zadiranje u teritorijalni integritet i suverenitet Ukrajine.

Prema podacima iz istrage koju je sprovela Služba bezbednosti Ukrajine, on je "deo najužeg kruga ruskog najvišeg vojno-političkog rukovodstva i jedan je od prvih koji je javno podržao sveobuhvatni rat protiv Ukrajine", prenosi agencija Unian.

Ranije je ukrajinsko tužilaštvo više puta podizalo optužnice u odsustvu protiv zvaničnika Rusije, ali to nije imalo posledica.

"Sve će pobiti"! U Kijevu otkriven šokantan plan Zelenskog za Ukrajinu

 

Ubrzano prebacivanje dronova na front

Ukrajinsko Ministarstvo odbrane kaže da je naglo ubrzalo prebacivanje dronova na front. Odgovarajuću naredbu je potpisao ministar Rustem Umerov.

"Prošla su samo tri dana od prijema opreme od dobavljača do predaje Logističkim snagama Oružanih snaga Ukrajine. Ranije je ovaj proces mogao da traje nedeljama ili mesecima, jer su za to potrebna brojna odobrenja u raznim resorima", navodi se u saopštenju ministarstva. Reč je o novoj seriji od više stotina dronova.

 

Amerika s Britanjom sprema šokantan preokret! Ako ovo stvarno urade... Rusija se momentalno oglasila!

 

Kada Putin uradi ovo, svet će ostati bez daha! Veliko iznenađenje za Ukrajinu samo što nije počelo!

 

ISW: Spremaju novi juriš na Avdejevku!

Rusi spremaju novi masovni juriš na Avdejevku, smatra Američki institut za proučavanje rata (ISW).

Ovo će biti treća serija velikih jurišnih operacija, piše ISW, pozivajući se na izjave ukrajinskih i ruskih stručnjaka. 

Jedan od ruskih vojnih komandanata je primetio da ruske trupe kod Avdejevke sprovode taktičko pregrupisavanje. Po njegovom mišljenju, meta potencijalnih ofanzivnih operacija biće koksara Avdejevka. Načelnik Avdejevke Vitalij Barabaš rekao je da će ruske trupe nastaviti sa napadima kada se zemlja osuši nakon nedavnog pogoršanja vremena. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Iranski predsednik je ubijen? Približava nam se potpuni sumrak razuma u čitavom svetu! (VIDEO)
Live TV

Iranski predsednik je ubijen? Približava nam se potpuni sumrak razuma u čitavom svetu! (VIDEO)

Udarna tema u svim svetskim medijima jeste pad helikoptera iranskog predsednika. Pojavljuje se veliki broj dezinformacija. Predsednik nije bio sam. Postojala su još dva helikoptera sa ministrima. Da li je predsednik Irana još uvek živ ili nije? Gosti "Info večeri" bili su Dragan Vasiljković, iz fondacije Kapetan Dragan, kao i profesor dr Miloje Pršić, pukovnik u penziji.

19.05.2024

21:51

JOŠ TV VESTI

Hronika

Oglasio se otac Mateja Periša: Danas je godišnjica od pronalaska tela
Hronika

Oglasio se otac Mateja Periša: Danas je godišnjica od pronalaska tela

Matej Periš (27) iz Splita nestao je u noći između 30. i 31. decembra 2021. godine u Beogradu, a njegovo beživotno telo nađeno je u maju 2022. godine na Adi Huji. Tačnije, na današnji dan MUP Srbije je potvrdio da je telo muškarca koji je na sebi imao garderobu koju je Matej nosio uoči nestanka, pronađeno 18. maja oko 9 časova ujutru, zapravo telo nestalog mladića iz Splita.

20.05.2024

06:54

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka
Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka

Tri ratna druga, Igor Vukašinović (54), Novica Pejić (63) i Ostoja Medić (68), prošli su danas kroz Užice na svom krstonosnom hodu sa Pala na Krf. Sa njima je i četvrtičlan Petar Dragaš u pratnji sa kombijem, a na put dug 1.200 km pošli su 14. maja.

18.05.2024

15:12