• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/daily mail

13.10.2023

10:17

Izraleska vojska objavila neverovatan snimak upada "Flotile 13" na kontrolni punkt! Ubili 60 boraca Hamasa i oslobodili 250 talaca! (VIDEO)

Printskrin Tviter/IDF

Vesti

Izraleska vojska objavila neverovatan snimak upada "Flotile 13" na kontrolni punkt! Ubili 60 boraca Hamasa i oslobodili 250 talaca! (VIDEO)

Podeli vest

Izraelske oružane snage (IDF) objavile su dramatične snimke trenutka kada su elitne trupe ponovo preuzele kontrolu nad kontrolnim punktom Sufa duž jućne granice sa Gazom koji je prethodno preuzeo Hamas i oslobodile 250 talaca.

Video sa telesnih kamera koje nose pripadnici elitne pomorske jedinice komandosa "Flotila 13" objavljen je u četvrtak uveče. 

Tela se vide na podu zamračene prostorije. Nije poznato da li su bili taoci ili teroristi. U drugoj prostoriji se vidi grupa ljudi kako stoji dok trupe ulaze - verovatno taoci.

Čaure lete dok se trupe Flotile 13 sukobljavaju sa teroristima. Prikazani su Izraelci kako bacaju granate u sobe da isteraju napadače Hamasa. Golog muškarca krvavih leđa i ramena izvode i vezuju mu lisice.

- Šajet, Šajet, ostani u bunkeru, dolazimo - viče jedan od oficir koristeći hebrejski naziv za svoju jedinicu. Identitet i nacionalnost spašenih nisu otkriveni, a oko 20 otetih Amerikanaca se i dalje vodi kao nestalo.

 

 

 

Nekoliko sati nakon što je snimak objavljen, izraelska vojska je naložila stanovnicima grada Gaze da se evakuišu "zbog sopstvene bezbednosti i zaštite"“, uoči očekivane izraelske  kopnene ofanzive.

IDF je saopštila da je ubila 60 Hamasovih terorista i uhapsila 26 - među njima i Muhameda Abu Alija, zamenika komandanta Hamasove južne pomorske divizije. Inače, jedinica Flotila 13 je ekvivalent elitnim američkim mornaričim "Fokama". 

Taoci uzeti sa obližnjeg muzičkog festivala i iz kibuca i sela blizu Gaze prebačeni su u Gazu, kako bi se koristili kao živi štit. Njihova lokacija je nepoznata, ali se smatra verovatnim da se drže u tunelima ispod teritorije i često se pomeraju kako bi sprečili spasavanje.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka
Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka

Tri ratna druga, Igor Vukašinović (54), Novica Pejić (63) i Ostoja Medić (68), prošli su danas kroz Užice na svom krstonosnom hodu sa Pala na Krf. Sa njima je i četvrtičlan Petar Dragaš u pratnji sa kombijem, a na put dug 1.200 km pošli su 14. maja.

18.05.2024

15:12