• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/ria

11.09.2023

08:40

(VIDEO) Panika u Ukrajini, ko je ovde lud?! Vojska javno pokazala Rusima kako da još lakše sprže NATO tenkove!

Tanjug/AP

Vesti

(VIDEO) Panika u Ukrajini, ko je ovde lud?! Vojska javno pokazala Rusima kako da još lakše sprže NATO tenkove!

Podeli vest

Oružane snage Ukrajine otkrile su Rusiji slabu tačku nemačkih tenkova Leopard 2 objavljivanjem video snimka sa ugrađenom dinamičkom zaštitom, piše nemački list Frankfurter Rundschau .

"Ukrajinski vojnici su modifikovali svoje glavne borbene tenkove Leopard 2 protiv ruskih protivtenkovskih raketa. Međutim, oni su tom prilikom Moskvi odali poverljive informacije. Na društvenim mrežama je objavljen video snimak koji je podelilo i Ministarstvo odbrane Ukrajine, gde se vidi očigledna ranjivost Leoparda 2", navodi se u članku.

Kako navodi list, Ukrajinci su postavili dinamičku zaštitu između trupa i kupole tenka kako bi se zaštitili od ruskih protivtenkovskih projektila.

"Reaktivni oklop je potreban za zaštitu oklopnih vozila od vatre uz pomoć nadolazeće eksplozije. Da bi se to uradilo, kontejneri sa eksplozivom su pričvršćeni za kompozitni oklop trupa", pojašnjava nemački list.

 

 

Nadogradnjom tenkova Leopard 2 sa dinamičnom zaštitom i prikazom rasporeda njenih elemenata, ukrajinski vojnici su javno pokazali slabu tačku nemačkih tenkova.

Ukrajinska kontraofanziva počela je 4. juna. Kijev je bacio u borbene brigade obučene od strane NATO- a i naoružane zapadnom opremom, uključujući i tenkove Leopard 2 koje se široko reklamiraju – kasnije su snimci vozila koja se dime na bojnom polju izazvali pometnju na Zapadu.

Prema podacima ruskog Ministarstva odbrane Rusije, od početka kontraofanzive, ukrajinske oružane snage su izgubile više od 66 hiljada ljudi i 7,6 hiljada komada naoružanja, uključujući nemačke tenkove Leopard, francuski AMKS, američka borbena vozila prešadije Bredli, kao i britansk tenkove Čelendžer 2.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija