• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

30.07.2022

16:34

Nakon što je upozorio Bajdena da se ne igra vatrom, Si naredio gotovost svih snaga! KINA SPREMA VOJSKU ZA NOVU EPOHU!

AP/Photo

Vesti

Nakon što je upozorio Bajdena da se ne igra vatrom, Si naredio gotovost svih snaga! KINA SPREMA VOJSKU ZA NOVU EPOHU!

Podeli vest

Kineski predsednik Si Đinping je, govoreći na događaju održanom u Politbirou Centralnog komiteta Komunističke partije Kine, naložio da se pojača borbena gotovost oružanih snaga tako što će se obučiti kadrovi koji će moći da odgovore zahtevima „nove epohe“, prenela je agencija „Sinhua“

Prema rečima kineskog lidera to je „ključni faktor jačanja vojske“. „Kadrovska strategija je od velikog značaja za realizaciju cilja komunističke partije da transformiše kinesku vojsku u oružane snage svetskog nivoa“, istakao je on.


Kineski predsednik je takođe naglasio da je za svet nastupila epoha previranja i nestabilnosti, kao i da Peking mora da uzme u obzir te promene prilikom fomiranja nacionalne bezbednosti. Ranije je kineski predsednik u telefonskom razgovoru sa američkim predsednikom Džozefom Bajdenom upozorio američkog lidera o opasnosti u mešanja spoljnih sila u tajvansko pitanje, poručivši mu da „ko se igra vatrom, taj se i opeče“.

Foto: AP/Photo

Kadrovska strategija od velikog značaja za realizaciju cilja


Kineski lider je ovo izjavio povodom planirane turneje predsedavajuće Predstavničkog doma Kongresa SAD Nensi Pelosi tokom koje će posetiti Japan, Južnu Koreju, Maleziju i Singapur. Pored toga, bilo je pretpostavki da će posetiti i Tajvan.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
ON

pre 1 godinu

Amerikanci misle još da su najveća sila na svetu. Zaboravili su na BOGA koji posla Putina i Si Đinpinga...

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija