• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Pravda

15.05.2022

13:48

PRESEK STANJA! Likvidirano 150 nacista, 13 artiljerijskih baterija, sistemi "S300", šest komandnih mesta... (Video)

printscreen

Vesti

PRESEK STANJA! Likvidirano 150 nacista, 13 artiljerijskih baterija, sistemi "S300", šest komandnih mesta... (Video)

Podeli vest

Tokom današnjeg brifinga Ministarstva odbrane Rusije, general-major Igor Konašenkov je izvestio o situaciji u zoni specijalnih operacija

Visokoprecizne rakete vazdušno-kosmičkog baziranja Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije pogodile su tokom noći 2 komandna mesta, 11 četnih uporišta i 4 skladišta raketnog i artiljerijskog naoružanja i municije Oružanih snaga Ukrajine u oblastima naselja: Zaporožje, Paraskovijevka, Konstantinovka i Novomihajlovka DNR.

Operativno-taktička i vojna avijacija delovala je u 32 područja koncentracije ljudstva i vojne tehnike Oružanih snaga Ukrajine.

Uništena su 2 lansera PVO sistema S-300 i radarski punkt u rejonu Špilevka u Sumskoj oblasti. Raketne trupe i artiljerija pogodile su 6 komandnih mesta, 123 područja koncentracije ljudstva i vojne tehnike, 13 artiljerijskih baterija Oružanih snaga Ukrajine na vatrenim položajima. Kao rezultat ruskih dejstava, uništeno je do 150 nacista, a onesposobljeno je 26 jedinica vojne opreme.

Sistemi PVO su tokom noći oborili 15 bespilotnih letelica u rejonima: Novotroičkoe, Vladimirovka, Petrivske, Luganske i Donjecke Narodne Republike, Epifanovka, Kudrjašovka, Gornja Duvanka Luganske Narodne Republike, Čkalovskoe, Veliki Prohodi, Viša Sol Harkovske oblasti i preko Zmijskog ostrva.

Pored toga, taktička raketa Točka-U presretnuta je u blizini naselja Stepnoe, Hersonska oblast, a 11 raketa višecevnog raketnog sistema Smerč presretnuto je u rejonima Kamenka, Mala Kamiševaka, Bražkovka, Harkovska oblast i Černobajevka, Hersonska oblast.

Ukupno, od početka specijalne vojne operacije, uništeno je: 165 aviona, 125 helikoptera, 879 bespilotnih letelica, 306 protivvazdušnih raketnih sistema, 3.098 tenkova i drugih borbenih oklopnih vozila, 381 višecevni raketni bacač, 1.525 artiljerija. topova i minobacača, kao i 2.934 jedinice specijalnih vojnih vozila.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Jedinstvo našeg naroda je sada više nego potrebno! Jevtić pred put predsednika Vučića u Njujork: Diplomatska borba za čast i protiv demonizacije srpskog naroda!
Politika

Jedinstvo našeg naroda je sada više nego potrebno! Jevtić pred put predsednika Vučića u Njujork: Diplomatska borba za čast i protiv demonizacije srpskog naroda!

Pred Srbijom je jedan od najtežih političkih momenata u modernoj istoriji - 23. maja je sednica Generalne skupštine Ujedinjenih nacija na kojoj će se u 16 časova glasati o sramnoj rezoluciji o navodnom genocidu u Srebrenici. Zbog toga je, sada više nego ikada, važno da se zbiju redovi i da svi stanu uz predsednika Srbije Aleksandra Vučića u teškoj borbi koju vodi za očuvanje nacionalnih interesa.

19.05.2024

20:03

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Ubica Danke Ilić ostavio jednu stvar na majčinom grobu! Niko ne zna šta je hteo da poruči, a zakleo se jednoj osobi da će je poslušati
Hronika

Ubica Danke Ilić ostavio jednu stvar na majčinom grobu! Niko ne zna šta je hteo da poruči, a zakleo se jednoj osobi da će je poslušati

Na novom Zlotskom groblju na sahrani Svetlane Dragijević je bio prisutan osumnjičeni za ubistvo male Danke Ilić, Dejan Dragijević i suprug Radoslav, pod policijskom pratnjom. Oni su dovedeni na sahranu Svetlane Dragijević. Sa lisicama na rukama, ova dvojica su izvedena iz policijske marice pred okupljene, što je izazvalo različite reakcije kod prisutnih. Malobrojni očevidci su primetili da je Dejan Dragijević, uprkos situaciji u kojoj se nalazi, delovao sasvim normalno i opušteno.

19.05.2024

12:40

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka
Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka

Tri ratna druga, Igor Vukašinović (54), Novica Pejić (63) i Ostoja Medić (68), prošli su danas kroz Užice na svom krstonosnom hodu sa Pala na Krf. Sa njima je i četvrtičlan Petar Dragaš u pratnji sa kombijem, a na put dug 1.200 km pošli su 14. maja.

18.05.2024

15:12