• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Mondo

15.05.2022

13:20

PUTINU PREOSTALA SAMO DVA RATNA BRODA!? Zašto je cela Crnomorska flota otplovila ka Krimu i šta tamo kuva?! Kijev tvrdi da zna odgovor

Vesti

PUTINU PREOSTALA SAMO DVA RATNA BRODA!? Zašto je cela Crnomorska flota otplovila ka Krimu i šta tamo kuva?! Kijev tvrdi da zna odgovor

Podeli vest

Svi brodovi ruske Crnomorske flote otplovili su ka Krimu, ostavljajući samo dva broda u patroli u Crnom moru

Ruska Crnomorska flota se povukla na Krim, van dometa ukrajinskih projektila, prema izvorima u Kijevu, ostavljajući samo dva broda u patroli.

"Grupa brodova neprijateljskih snaga ostavila je dva broda u patroli. Ostali su na popravci i snabdevanju u bazama na Krimu. Međutim, opasnost od raketnog napada se ne smanjuje", navodi se u ukrajinskom izveštaju.

U međuvremenu, Rusija je odbacila ukrajinske tvrdnje da je moderni mornarički logistički brod Vsevolod Bobrov oštećen projektilom u Crnom moru. Rusko ministarstvo odbrane objavilo je fotografije, kako je rečeno, broda bez znakova oštećenja.

"Na fotografijama se sada vidi da brod uopšte nije oštećen", insistira se u saopštenju Ministarstva.

Serhij Bračuk, portparol regionalne vojne administracije Odese u Ukrajini, izjavio je ranije ove nedelje da je "Vsevolod Bobrov" oštećen i da gori.

"Usled dejstava naše Ratne mornarice, zapaljen je logistički brod Vsevolod Bobrov, jedan od najnovijih u ruskoj floti. Kažu da šepa prema Sevastopolju", rekao je Bračuk.

Aleksij Arestovič, savetnik ukrajinskog predsednika, rekao je da je ruski brod pogođen dok je pokušavao da isporuči protivvazdušni sistem na Zmijsko ostrvo. Rekao je da je teško oštećen, ali da se ne misli da je potopljen.

"Vsevolod Bobrov" je relativno nov brod i izgrađen je za rusku mornaricu u brodogradilištu Severnaia Verf u Sankt Peterburgu, Rusija. Isporučen je tek u avgustu prošle godine. To je drugi od tri broda za logističku podršku u klasi Elbrus/Projektu 23120, dizajniran za niz operacija uključujući transport suvog tereta, vuču, pratnju flote i spasavanje.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dimitrije

pre 2 godine

Koja loša montaža ova fotografija na kojoj navodno gori brod. Brod na toj fotografiji koji napušta luku je prilikom montaže pogrešno postavljen jer kad brod napušta dok ne kreće se tim smerom već obično unazad a ovo je snimak sa pučine i to nevešto ubačen. A što se tiče plamena i dima kod broda koji navodno gori preterali su. Ovoliko vatre i dima ne bi bilo ni kad bi goreo tanker (pronađite neku fotografiju tanker u plamenu pa vidite). Komičar predsednik - komičari i ostali saradnici

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Đorđe Milićević: Bezrezervna i jednoglasna podrška Srba iz regiona državnom rukovodstvu Srbije i Srpske
Politika

Đorđe Milićević: Bezrezervna i jednoglasna podrška Srba iz regiona državnom rukovodstvu Srbije i Srpske

Konferencija krovnih srpskih nacionalnih organizacija iz zemalja regiona danas je na vanrednoj sednici u prostorijama Matice Srpske u Novom Sadu jednoglasno usvojila zaključak kojim pružaju apsolutnu podršku Deklaraciji o zaštiti nacionalnih i političkih prava i zajedničkoj budućnosti srpskog naroda koju je usvojio Svesrpski sabor. Učesnici konferencije, politički predstavnici Srba iz Rumunije, Mađarske, Severne Makedonije, Hrvatske, Slovenije, Crne Gore, Albanije i Bosne i Hercegovine dali su punu i bezrezervnu podršku državnim rukovodstvima Srbije i Republike Srpske u naporima za očuvanje mira, državne stabilnosti i jedinstva srpskog naroda.

14.06.2024

20:39

TV

KiM je crna rupa demokratije savremenog sveta! Za Kurtija nema više dijaloga, jedino cilj za njega je etničko čišćenje Srba!
Live TV

KiM je crna rupa demokratije savremenog sveta! Za Kurtija nema više dijaloga, jedino cilj za njega je etničko čišćenje Srba!

Godinu dana prošlo je od zabrane srpske robe na teritoriji Kosova i Metohije. Međunarodna zajednica i dalje ćuti na Kurtijev teror. Kakvo je stanje trenutno u južnoj srpskoj pokrajini? Na ovu temu u "Info večeri" govorili su ministar bez portfelja Đorđe Mlićević, bivši poslanik SNS-a na Kosovu i Metohiji Ljubomir Marić i Perko Matović iz Centra za nacionalnu politiku.

14.06.2024

22:24

Đukanović: "Merdita dobar dan" je svinjarija koju treba zabraniti! Evo zašto strane fondacije finansiraju ovakve festivale!
Live TV

Đukanović: "Merdita dobar dan" je svinjarija koju treba zabraniti! Evo zašto strane fondacije finansiraju ovakve festivale!

Baš kada je Priština dobila zeleno svetlo za Savet Evrope, ona je nastavila agresivnu propagandu. Sprema se festival "Merdita dobar dan" koji će biti organizovan u Beogradu na Vidovdan 28. juna ove godine. Šta zapravo predstavlja ovaj festival, ko ga i zbog čega finansira? Na ova pitanja u emisiji "Info veče" odgovarao je advokat i poslanik SNS-a Vladimir Đukanović.

14.06.2024

21:45

Putin ponudio uslove za mir! Kijev brže - bolje sve odbio! (VIDEO)
Live TV

Putin ponudio uslove za mir! Kijev brže - bolje sve odbio! (VIDEO)

Puton dao ponudu za kraj rata. On je postavio uslove koje Ukrajina mora da ispuni. Kijev žestoko odgovorio da ne pristaje ni na kakve kompromise. Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su general Luka Kastratović i Dragoslav Bokan sa Instituta za nacionalnu strategiju. Uživo u program putem vajber uključenja javio se i Igor Damjanović, novinar i ratni reporter.

14.06.2024

19:51

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija