• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/J.G.

25.11.2023

18:00

Ricinusovo ulje znate da je dobro za kosu, ali evo kako se koristi i za plodnost! Olakšajte prirodno začeće ovim oblogom

freepik

Zdravlje

Ricinusovo ulje znate da je dobro za kosu, ali evo kako se koristi i za plodnost! Olakšajte prirodno začeće ovim oblogom

Podeli vest

Iako je poznatije kao sredstvo za oporavak kose, ricinusovo ulje je dobro i za začeće, jer između ostalog održava hormonsku ravnotežu

Ricinusovo ulje je najpoznatije kao sredstvo za rast i oporavak kose i trepavica, a takođe može biti i deo drugih bjuti rutina (podsetite se na linku OVDE). 

Međutim, nutricionistkinja Marija Stajić ističe da bi ova namirnica mogla da pomogne i onim ženama koje priželjkuju prinovu.

Ona ističe da ricinusovo ulje povoljno utiče na plodnost i na prirodno začeće tako što:

Foto: Shutterstock

ulje

- Vrši detoksikaciju reproduktivnih organa

- Održava hormonsku ravnotežu

- Tonira i čisti matericu

- Stimuliše cirkulaciju

- Smanjuje upalne procese

- Stimuliše limfni sistem

- Smanjuje ciste na jajnicima

- Kupite kvalitetno ulje, malo ga zagrejte, sipajte na vunu ili pamučnu tkaninu, zatim tkaninu stavite na donji deo stomaka, preko stavite streč foliju, a preko folije flašu sa toplom vodom ili termofor. Poželjno je da pakovanje koristite 3 do 5 puta nedeljno, 45 minuta do sat vremena - navodi nutricionistkinja.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Ubica Danke Ilić ostavio jednu stvar na majčinom grobu! Niko ne zna šta je hteo da poruči, a zakleo se jednoj osobi da će je poslušati
Hronika

Ubica Danke Ilić ostavio jednu stvar na majčinom grobu! Niko ne zna šta je hteo da poruči, a zakleo se jednoj osobi da će je poslušati

Na novom Zlotskom groblju na sahrani Svetlane Dragijević je bio prisutan osumnjičeni za ubistvo male Danke Ilić, Dejan Dragijević i suprug Radoslav, pod policijskom pratnjom. Oni su dovedeni na sahranu Svetlane Dragijević. Sa lisicama na rukama, ova dvojica su izvedena iz policijske marice pred okupljene, što je izazvalo različite reakcije kod prisutnih. Malobrojni očevidci su primetili da je Dejan Dragijević, uprkos situaciji u kojoj se nalazi, delovao sasvim normalno i opušteno.

19.05.2024

12:40

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka
Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka

Tri ratna druga, Igor Vukašinović (54), Novica Pejić (63) i Ostoja Medić (68), prošli su danas kroz Užice na svom krstonosnom hodu sa Pala na Krf. Sa njima je i četvrtičlan Petar Dragaš u pratnji sa kombijem, a na put dug 1.200 km pošli su 14. maja.

18.05.2024

15:12