• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

06.12.2023

19:20

Šta možemo da saznamo za 10 sekundi od upoznavanja? Od finansija do inteligencije

Shutterstock

Zanimljivosti

Šta možemo da saznamo za 10 sekundi od upoznavanja? Od finansija do inteligencije

Podeli vest

Za 10 sekundi od trenutka upoznavanja može se proceniti kako stojite s finansijama, da li ste otvoreni i inteligentni, pa čak i promiskuitetni...

Pre nego što osobu koju ste tek upoznali stignete da zadivite svojim humorom ili intelektom, ona već ima formirano mišljenje o vama. Američki psiholog Megi Pacijan za reviju "Sajkolodži tudej" objašnjava da je dovoljno 10 sekundi od trenutka upoznavanja da procenimo da li nam se neko dopada ili ne dopada.

- Osobe koje upoznajemo stavljamo u određene kategorije na osnovu nama već poznatih primera ponašanja, izgleda ili stavova drugih ljudi. To može da bude i pogrešno, ali moć prvog utiska je zaista velika - kaže dr Pacijan.

Rezultati istraživanja njenog tima pokazali su da pri upoznavanju, dok pružate nekome ruku, na osnovu odeće i izgleda, pogleda, hoda i držanja može da se otkrije pet osobina.

Za luksuziranje ili ne

"Skeniranjem" stila i odeće koju nosite, zaključuje se kakvo je vaše finansijsko stanje. Brendirani i dizajnerski odevni komadi s istaknutim logom navode na zaključak da imate novca i za luksuziranje.

Foto: Shutterstock

Mišljenje se vrlo brzo formira

Inteligencija

Osobe koje gledaju ljude u oči dok s njima razgovaraju shvataju se kao inteligentne.

Dominacija

Ćelavi muškarci deluju snažnije i dominantnije od onih koji imaju gustu kosu.

Promiskuitet

Muškarce koji mnogo govore i vole da se šale žene će odmah označiti kao promiskuitetne. S druge strane, muškarci će oskudno odevenu ženu provokativnog izgleda staviti u istu kategoriju.

Otvoreni i zatvoreni

Opušten način hodanja i mahanje rukama tumači se kao ekstrovertnost dok je ukočenost i uštogljenost znak da je osoba zatvorena i ćutljiva.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Nacizam menja ruho i pretvara se u talog autošovinizma! Nemačka je uništila tradicionalnu porodicu! (VIDEO)
Live TV

Nacizam menja ruho i pretvara se u talog autošovinizma! Nemačka je uništila tradicionalnu porodicu! (VIDEO)

Od izlaska Velike Britanije iz EU mislili smo da će ova organizacija ojačati sebe. Od olaska Angele Merkel Evropa je došla na granicu rasula. U emisiji "Rat uživo" gosti su bili Dragan Vasiljković iz fondacije Kapetan Dragan i Mihajlo Olujić, geopolitički analitičar. Uživo u program javio se i novinar Vladimir Vidić, kao i novinar Dejan Jelača i dopisnik TV Informera Lazar Stević.

18.05.2024

19:57

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka
Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka

Tri ratna druga, Igor Vukašinović (54), Novica Pejić (63) i Ostoja Medić (68), prošli su danas kroz Užice na svom krstonosnom hodu sa Pala na Krf. Sa njima je i četvrtičlan Petar Dragaš u pratnji sa kombijem, a na put dug 1.200 km pošli su 14. maja.

18.05.2024

15:12