• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/BBC

13.09.2023

13:42

Barovi uveli nova pravila! Pića će naplaćivati skuplje tokom utakmica, u odnosu na "obične" dane

Freepik.com

Zanimljivosti

Barovi uveli nova pravila! Pića će naplaćivati skuplje tokom utakmica, u odnosu na "obične" dane

Podeli vest

Zbog povećanja troškova, lanac pabova u Velikoj Britaniji uvodi "dinamičko određivanje cena".

Pab grupa koja poseduje barove "Slug & Lettuce" i "Yates", rekla je da će naplaćivati oko 20 penija više 0,5 l u onim satima kada su lokali najviše posećeni.

Razlog? Povećanje troškova.

"Stonegate Group", najveći lanac pabova u Velikoj Britaniji, kaže da će 800 od 4.000 pabova uvesti "dinamičko određivanje cena" tokom večeri i vikenda, piše BBC.

Rečeno je da je rast cena odraz viših troškova sa kojima se kompanija suočava, uključujući "dodatnu sigurnost". Podizanje cena u tzv. popularnim terminima koriste i drugi sektori kao što su turizam, onda kada potražnja skoči.

Foto: Pixabay

piće

"Stonegate Group" kaže da će kupci biti upozoreni na povećanje cena, putem obaveštenja u njihovim pabovima.

Međutim, ovaj potez je svejedno izazvao ljutiti odgovor nekih kupaca na društvenim mrežama.

Ova kompanija je, inače, i ranije uvodila privremena poskupljenja, tako što je naplaćivala i do 50 penija za 0,5 litara, kada su se, recimo, utakmice Engleske prikazivale u njihovim pabovima, tokom poslednja dva svetska prvenstva.

Cene bi se, potom, vratile u normalu.

I kompanija koja organizuje prevoz putnika, kao što je Uber, takođe koristi više cene u popularnim terminima, kao što je špic u saobraćaju u toku dana.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hitno se povlači serija ovog leka! Ovo je razlog
Društvo

Hitno se povlači serija ovog leka! Ovo je razlog

Hrvatska Agencija za lekove i medicinske proizvode (HALMED) obavestila je o povlačenju serije leka Rudakol 200 mg tvrde kapsule sa produženim oslobađanjem zbog osnova sumnje na nedostatak kvaliteta u vezi sa rezultatom koji je van granica specifikacije tokom ispitivanja stabilnosti parametra oslobađanja aktivne supstance.

28.05.2024

16:40

Ministarstvo zdravlja: Program zapošljavanja najuspešnijih diplomaca medicinskih fakulteta i srednjih medicinskih škola
Društvo

Ministarstvo zdravlja: Program zapošljavanja najuspešnijih diplomaca medicinskih fakulteta i srednjih medicinskih škola

U okviru „Programa zapošljavanja najuspešnijih diplomaca medicinskih fakulteta i srednjih medicinskih škola“, koji je Ministarstvo zdravlja pokrenulo 2018. godine, danas će 100 najboljih diplomaca državnih medicinskih fakulteta (Priština, Niš, Kragujevac, Novi Sad, Beograd) dobiti posao u nekoj od zdravstvenih ustanova i priliku za stručno usavršavanje, kroz besplatnu specijalizaciju i doktorske studije.

28.05.2024

15:57

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija