• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

20.04.2024

19:00

Prstenje za razvod je novi modni trend! Pokrenula ga je Emili Ratajkovski, a evo šta predstavlja (FOTO)

freepik

Ljubav

Prstenje za razvod je novi modni trend! Pokrenula ga je Emili Ratajkovski, a evo šta predstavlja (FOTO)

Podeli vest

Postalo je sve popularnije pretvoriti vereničko prstenje u "prstenje za razvod" i na taj način proslaviti novostečenu nezavisnost.

Nakon razvoda, neke žene sačuvaju, dok druge vraćaju bivšem partneru verenički prsten. Međutim, novi trend, koji je sve popularniji nalaže da prsten pretvorite u takozvani "prsten za razvod". Na ovaj način ćete proslaviti novostečenu nezavisnost, kao i naredno poglavlje svog života. 

Ovaj novi modni trend je u porastu zahvaljujući Emili Ratajkovski, koja je, nakon što je njen razvod od bivšeg supruga Sebastijana Ber Meklarda finalizovan, objavila na Instagramu kako je svoj verenički prsten pretvorila u dva "prstena za razvod", upravo da bi proslavila svoju nezavisnost.

Ideja je zapravo postala toliko popularna, da su draguljari počeli da dodaju prstenje za razvod kao sopstvenu kategoriju proizvoda u svojim prodavnicama, prenosi RealSimple. Diplomirana gemologinja Rejčel Akmakjian objasnila je o kakvom se trendu tačno radi.

Foto: Profimedia

Emili Ratajkovski

- Tradicionalno, vereničko i bračno prstenje simbolizuje predanost i jedinstvo između partnera. Prstenje za razvod, s druge strane obeležava kraj braka i slavi se novostečena nezavisnost - kaže Rejčel.

Ona dodaje i da "zaručničko i bračno prstenje često mogu imati nižu vrednost pri preprodaji kada su povezani s razvodom ili raskidom. Međutim, ovaj novi trend je promenio narativ prenamenom nakita u nešto novo, s drugačijim i pozitivnim značenjem.

Prstenje za razvod kao osnaživanje

Prstenje za razvod može varirati u dizajnu i značenju, a na kraju će zavisiti od osobe koja ih nosi. 

- Žene obično od vereničkog prstena naprave novi moderan prsten, pa ga nose na domalom prstu ili ga prebace na drugi prst - otkrila je Rejčel.

Dok vereničko prstenje simbolizuje predanost i jedinstvo, prstenje za razvod predstavlja "osnaživanje, zatvaranje ili označavanje novog poglavlja u nečijem životu - pojasnila je Rejčel.

Dizajn prstena za razvod treba biti u potpunosti povezan s vašim stilom.

- Odaberite nešto što bi se uklopilo u vaš svakodnevni stil života jer je ovo prstenje namenjeno češćem nošenju, kao podsetnik na nove početke - istakla je Rejčel.

- Kad tražite idealni prsten za razvod, ključno je pronaći lokalnog draguljara ili online prodavača koji su specijalizovani za rad po narudžbini, kako biste bili sigurni da imaju pravo iskustvo da pravilno prerade prsten - rekla je Rejčel..


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Održane "Vaskršnje čarolije" na Savskom vencu (FOTO)
Politika

Održane "Vaskršnje čarolije" na Savskom vencu (FOTO)

Tradicionalna manifestacija za decu „Vaskršnje čarolije“ održana je ovog vikenda u Topčiderskom parku ispred Konaka kneza Miloša gde se okupio veliki broj dece koja su zajedno sa predstavnicima opštinskog rukovodstva uživala u vaskršnjem programu u organizaciji Opštine Savski venac.

05.05.2024

23:41

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Pokolj u najavi, pitanje je dana kada Izrael kreće na Rafu i preostale Hamasovce! Oslobađanje talaca nije prioritet!
Tele Aviv neće stati

Pokolj u najavi, pitanje je dana kada Izrael kreće na Rafu i preostale Hamasovce! Oslobađanje talaca nije prioritet!

Oslobađanje izraelskih talaca koje drže militanti Hamasa neće imati uticaja na planove Izraela u Gazi, rekao je novinar Sulejman Masvadeh, koji je u citirao anonimni „politički izvor" u izraelskoj vladi. Pišući na svom Ks nalogu, Masvade je citirao svoj izvor koji je izjavio da „za razliku od publikacija, Izrael ni pod kojim okolnostima neće pristati na kraj rata kao deo sporazuma o oslobađanju naših otetih".

05.05.2024

22:10

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija