• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

31.01.2024

23:20

Rušimo predrasude o muškarcima u spavaćoj sobi – istina je sasvim drugačija!

Shuterstock

Ljubav

Rušimo predrasude o muškarcima u spavaćoj sobi – istina je sasvim drugačija!

Podeli vest

Verovatno ste više puta čuli da je muškarcima samo jedno na pameti ili da su svi preljubnici, jer im je to 'zapisano u genima'. Naravno, reč je o mitovima, a evo u koje još bajke treba da prestanete da verujete.

U nekim slučajevima mitovi služe da se izbegnu pojedine neprijatnosti u spavaćoj sobi. U drugima je reč o tome da se laži koriste kao izgovor za loše ponašanje. Ponekad je čak reč o bajkama koje samo podilaze egu. Zato je krajnje vreme da razotkrijemo pet čestih i vrlo raširenih mitova o muškoj seksualnosti.

Erekcija i uzbuđenje su jedno te isto

Vlada predrasuda kako je to da je muškarac seksualno uzbuđen uvek vrlo očigledno, jer se manifestuje kao erekcija. Ipak, u stvarnosti erekcija može da izostane. Uzrok može da bude stres, umor, bolest ili zabrinutost. Većina muškaraca povremeno ima problem s erekcijom i to je zapravo normalna pojava, iako muškarci vrlo strahuju od nje. Ovo je ujedno i glavni simptom zbog kojeg se muškarci odlučuju da potraže pomoć urologa. S druge strane, erekcija nije nužno znak seksualnog uzbuđenja, jer postoji i takozvana spontana erekcija s kojom se, na primer, muškarci ujutru bude, naročito oni mlađi. Ova erekcija nema veze s eventualnim erotskim snovima kao što to mnogi misle.

Foto: Freepik.com

Jutarnja erekcija nema veze s eventualnim erotskim snovima, kao što to mnogi misle

- Spontane jutarnje erekcije primećene su već kod muških fetusa u materici - tvrdi britanska seksološkinja Uta Demontis.

Solo igra ne utiče na izvođenje u krevetu

Masturbacija, muška ili ženska, zdrava je na više nivoa. Osim što pozitivno utiče na naše fizičko zdravlje, pomaže nam da ublažimo stres i naučimo više o svom telu i tome šta nas uzbuđuje. Koliko je kome solo igre dovoljno, vrlo je individualna stvar, ali treba priznati kako samozadovoljavanje ipak može da ima uticaja na vruće igrice udvoje. Ako se u ovoj praksi koristi pornografija, što češće čine muškarci, moguće je da naviknemo naš mozak da se uzbudimo uvek samo na istu i tačno određenu stvar ili scenario. Takođe, ako je masturbacija česta, moguće je da se naše telo navikne na uvek isti pritisak ili način dodira, pa možemo da imamo problema kad u ovo uključimo i našeg partnera ili partnerku.

Seks utiče na sportska dostignuća

Verovatno ste čuli da neki treneri insistiraju da njihovi igrači apstiniraju od seksa uoči važnih utakmica ili sportskih takmičenja. Vrlo je rašireno verovanje kako praktikovanje igrica u krevetu može da utiče na sportske rezultate - i to u negativnom smislu. Ali, istraživanja zapravo pokazuju da ovo dvoje nije u međusobnoj vezi ili je ta veza beznačajna.

Foto: Shutterstock

Muška G-tačka nalazi između analnog otvora i muških genitalija

Muška G-tačka ne postoji

Ideja o prostati kao muškoj G-tački nekim muškarcima stvara nelagodu, budi stid i čini ih nesigurnima u vezi sa njihovom seksualnošću usled pritiska društvenih očekivanja. Ipak, veza između stimulacije prostate i intenzivnog užitka sasvim je stvarna. Mušku G-tačku je moguće pronaći sa spoljašnje strane ili s unutrašnje, putem anusa. Reč je o tački koja se nalazi između analnog otvora i muških genitalija, a njenom stimulacijom muškarac može da postigne orgazam - i to prilično intenzivan.

Vazektomija negativno utiče na seksualni život

Vazektomija je zahvat koji se može smatrati sasvim pouzdanom zaštitom za (starije) parove koji žele da izbegnu neželjenu trudnoću. Ipak, mnogi muškarci strahuju od toga, jer smatraju da bi vazektomija mogla da ima negativne posledice na njihov performans u spavaćoj sobi. Takve brige su, tvrde lekari, neosnovane.

Foto: Shutterstock

Uz vazektomiju seks je opušteniji

- Vazektomija nema nikakvog uticaja na erekcije, orgazme, ejakulaciju, ni na libido. Zapravo ima samo pozitivan uticaj, jer seks postaje puno opušteniji s obzirom na to da je ovaj način kontracepcije 100 posto siguran - pojašnjava Volker Vitkampf, nemački urolog, autor i seksolog.

Ipak, treba napomenuti da vazektomija ne šiti od seksualno prenosivih bolesti.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Nacizam menja ruho i pretvara se u talog autošovinizma! Nemačka je uništila tradicionalnu porodicu! (VIDEO)
Live TV

Nacizam menja ruho i pretvara se u talog autošovinizma! Nemačka je uništila tradicionalnu porodicu! (VIDEO)

Od izlaska Velike Britanije iz EU mislili smo da će ova organizacija ojačati sebe. Od olaska Angele Merkel Evropa je došla na granicu rasula. U emisiji "Rat uživo" gosti su bili Dragan Vasiljković iz fondacije Kapetan Dragan i Mihajlo Olujić, geopolitički analitičar. Uživo u program javio se i novinar Vladimir Vidić, kao i novinar Dejan Jelača i dopisnik TV Informera Lazar Stević.

18.05.2024

19:57

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka
Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka

Tri ratna druga, Igor Vukašinović (54), Novica Pejić (63) i Ostoja Medić (68), prošli su danas kroz Užice na svom krstonosnom hodu sa Pala na Krf. Sa njima je i četvrtičlan Petar Dragaš u pratnji sa kombijem, a na put dug 1.200 km pošli su 14. maja.

18.05.2024

15:12