• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

30.01.2024

23:20

Evo koliko je akcije prikladno kad zađete u godine!

Shutterstock

Ljubav

Evo koliko je akcije prikladno kad zađete u godine!

Podeli vest

Vodite ljubav redovno ili ćete izgubiti želju. Ovo se odnosi na skoro sve osobe koje imaju više od 50 godina, a ključno je kada je u pitanju seks, otkriva Trejsi Koks.

Većina nas smatra da seksualni život generalno ide predvidljivim putem - što ste duže u vezi/braku, ređe ćete voditi ljubav. Ali na učestalost seksa takođe utiču i libido, godine, stadijum veze, opšte zdravlje.... Stručnjak za seks Trejsi Koks otkriva da bi parovi kada zađu u određene godine trebalo da budu intimni od jednom nedeljno do jednom u dva meseca.

Šta se tačno dešava

Ako ste žena, kad-tad ćete stići do menopauze sa svim njenim pratećim pojavama. Bolan seks, suvoća vagine, manja osetljivost i talasi vrućine uništavaju čak i najzdraviji seksualni nagon. Opšti zdravstveni problemi povezani sa starenjem, manje energije, nepredvidiva leđa, kukovi i kolena, manje pouzdane erekcije i opšti gubitak želje, sve to znači da postoji smanjena učestalost seksa.

Dobra vest 

Dobra vest je da nikada nije bilo bolje vreme da budete stariji u smislu vašeg seksualnog života, jer bolje obrazovanje i duži životni vek znače da ljudi uživaju u seksu više i duže nego ikada ranije. Istraživanja u Velikoj Britaniji pokazuju da 5,3 procenta heteroseksualnih parova starosti od 45 do 55 godina koji su u braku 10 do 15 godina ima seks svaki dan, 42,1 odsto vodi ljubav na nedeljnom nivou, 31,6 odsto ima seks jednom mesečno, 15,8 odsto jednom godišnje, a preostalih 5,2 odsto nema intimne odnose.

Foto: Shutterstock

Najveći broj parova između 45-55 godine vodi ljubav jednom nedeljno

Druga studija u SAD, među ljudima između 50 i 80 godina, pokazala je da većina u proseku ima seks dva puta mesečno. Motivacija je veća nego što biste očekivali. Naime, 51 odsto ispitanih je izjavilo da će nastaviti da se seksa sve dok to bude u mogućnosti. Četrdeset četiri posto je reklo da je njihov seksualni život više ili jednako avanturistički kao kada su bili mlađi.

Neka bude što češće

Vodite ljubav redovno ili ćete izgubiti želju. Ovo se odnosi na skoro sve osobe koje su prešle pola veka, a ključno je kada je u pitanju seks. Što redovnije imate seks, to će i vaše genitalije biti u boljem stanju. Kao i drugim mišićima u našem telu, i njima je potrebna vežba. Redovni seks će održati njihov tonus, zidove vagine fleksibilnim, a penis zdravim.

Ako to nije moguće, barem upražnjavajte redovne orgazme. Kontrakcije mišića usled orgazma i oslobađanje hormona rade svoj posao. Ako nemate partnera, masturbirajte nekoliko puta nedeljno radi zdravlja.

Foto: Shutterstock

Igračke nisu rezervisane samo za mlade

Koristite i lubrikante. Počnite da ih koristite tokom svake seksualne aktivnosti, snošaja, međusobnog ručnog zadovoljavanja, solo masturbacije, solo seksa sa vibratorom...

Ako to već niste otkrili, a takođe će napraviti veliku razliku u vašem seksualnom životu - koristite igračke za odrasle. One su rešenje za mnoge probleme. Pomažu vam da ostanete polno aktivni, čak iako ste sami; pomažu u rešavanju svih problema sa erekcijom i potrebe za većom stimulacijom ako vam se osetljivost smanjila, poručuje Trejsi Koks.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija

Susret "jegulje" i "meduze"! Ovako je izgledala poseta našeg državnog vrha Hitlerovoj Nemačkoj! (VIDEO)
Srbija

Susret "jegulje" i "meduze"! Ovako je izgledala poseta našeg državnog vrha Hitlerovoj Nemačkoj! (VIDEO)

Poseta kneza Pavla Karađorđevića Berlinu 1. juna 1939. godine nekome sa strane mogla je izgledati kao potpuni diplomatski uspeh Hitlerove Nemačke. Nacisti su priredili veliku vojnu paradu, kancelar i jugoslovenski namesnik smeškali su se jedno drugom, a razmenjene su i uljudne reči hvala za oba naroda. Ipak, “iza kulisa” stvari su izgledale mnogo drugačije…

01.06.2024

09:00