• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

08.01.2024

23:20

Dobri razlozi za više intime! Vođenje ljubavi čuva moždane vijuge, lep ten...

Freepik.com

Ljubav

Dobri razlozi za više intime! Vođenje ljubavi čuva moždane vijuge, lep ten...

Podeli vest

Orgazam povećava protok krvi i broj otkucaja srca, telo manje oseća bol, čula su oštrija, a poboljšavaju se i saznajne funkcije.

Osim što pruža zadovoljstvo, vođenje ljubavi dobro deluje i na zdravlje, izgled i raspoloženje. Nedavne studije pokazale su da podstiče razvoj novih moždanih ćelija i da smo posle njega pametniji.

Istraživanje na Univerzitetu u Merilendu pokazalo je da seksualne aktivnosti poboljšavaju saznajne funkcije, a tim naučnika iz Seula došao je do rezultata da pomažu u borbi protiv stresa.

Zdrava prostata

Redovno uživanje u seksu, jednom ili dvaput nedeljno, poboljšava imunološki sistem. Posle orgazma otporniji smo na bol i manje je osećamo. Doktor Beri R. Komisaruk kaže da lučenje određenih hormona može ublažiti bol u leđima i nogama, artritis i glavobolju.

Foto: Shutterstock

Vođenje ljubavi smanjuje se rizik od karcinoma prostate

Takođe, smanjuje se rizik od karcinoma prostate. Prema podacima istraživanja, redovno izbacivanje semene tečnosti, u proseku 21 put u mesec dana, smanjuje rizik od te bolesti. U kasnijim godinama manje će imati problema sa erekcijom.

Lepa koža

Seks blagotvorno deluje na zdravlje žena, posebno na srčani sistem. Seksom se povećava broj otkucaja srca i protok krvi, a istraživanje je otkrilo da to telesno uživanje bar jednom ili dva puta nedeljno smanjuje fatalni srčani udar za 50 posto.

Foto: Shutterstock

Žene koje češće upražnjavaju seks imaju lepu kožu

Bolja cirkulacija doprema dodatnu količinu kiseonika u kožu, pa zato biva svetla i glatka. Žene koje češće upražnjavaju seks imaju lepu kožu, ali i manje negativnih simptoma pred menstruaciju.
Zanimljivo je da seks utiče i na čula mirisa i ukusa. Količina hormona prolaktina, koji reguliše čulo mirisa, tada se udvostručuje, pa neke arome osećamo mnogo izraženije. Takođe, hrana poput sireva i mesa mnogo nam je ukusnija.

I na kraju, svi važni mišići, na zadnjici, rukama, nogama i stomaku, naporno rade dok ste "u akciji".

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija