• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

11.06.2023

23:20

KAD MUŠKOST OTKAŽE POSLUŠNOST Potražite pomoć prirode

Shutterstock

Ljubav

KAD MUŠKOST OTKAŽE POSLUŠNOST Potražite pomoć prirode

Podeli vest

Psihološki činioci su najčešći razlog, mada i pojedine povrede ili bolesti mogu da dovedu do ovog, malo je reći, neprijatnog stanja.

Jedan od 10 muškaraca pati od naveće noćne more jačeg pola - uprkos polnoj želji suočava se sa impotencijom, odnosno nemogućnošću da postigne ili održi erekciju tokom intimnog odnosa. Psihološki činioci su najčešći razlog, mada i pojedine povrede ili bolesti mogu da dovedu do ovog, malo je reći, neprijatnog stanja.

Uzroci

U izvesnom broju slučajeva reč je o organskim uzrocima kao što su nerazvijenost ili anomalije polnih organa, povrede ili bolesti kičmene moždine, pri čemu je oštećen centar za erekciju. Impotencija je često propratna pojava nekih težih, hroničnih bolesti kao što je dijabetes. Međutim, kada je muškarac normalno razvijen i telesno zdrav, onda je impotencija redovno odraz njegovog emocionalnog stanja. Lečenje zavisi isključivo od uzroka i u njemu učestvuje više stručnjaka: urolog, endokrinolog, kardiolog i psihijatar.

Foto: Shutterstock

U lečenju učestvuje urolog, endokrinolog, kardiolog i psihijatar

Pomoć prirode

Ako vas muškost izdaje u odsudnim trenucima koristite suplemente cinka jer ovaj mineral pozitivno utiče na proizvodnju raznih hormona, uključujući i testosteron. Uzimajte vitamin C, on pomaže krvim sudovima da ostanu elastični, dozvoljavajući im da se prošire kada vam je potreban veći dotok krvi. Omega-3 masne kiseline iz ribljih ulja ili ulja semena lana takođe poboljšavaju protok krvi.

Pčelinji proizvodi, med, ali i polen i matični mleč su prirodno sredstvo koje sadrži elemente neophodne da pojačaju polnu želju i život učine srećnim, posebno u kombinaciji s orasima.

Foto: Shutterstock

Ginseng se koristi u tradicionalnoj medicini već hiljadama godina

Kada je reč o biljkama, ginseng se koristi u tradicionalnoj medicini već hiljadama godina kao adaptogen i sredstvo za povećanje energije. Smatra se da ima pozitivan uticaj na polnu funkciju i može da pomogne u poboljšanju erektilne disfunkcije.

Babin zub (Tribulus terrestris) se takođe tradicionalno koristi za poboljšanje izvedbi u krevetu i povećanje libida. Smatra se da pomaže povećanju nivoa testosterona.

Biljka poreklom iz Brazila muira puama je poznata kao "drvo potencije", a koristi u tradicionalnoj medicini za poboljšanje polne funkcije i libido kod muškaraca.

Važno je napomenuti da se ova sredstva mogu koristiti samo kao dodatak zdravom načinu života i ne smeju zameniti medicinski tretman ili savetovanje. Uvek je najbolje razgovarati sa lekarom pre nego što započnete bilo kakav tretman ili lečenje za poboljšanje potencije.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija