• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/J.G.

05.05.2023

21:00

5 ČAJEVA KOJI POMAŽU U MRŠAVLJENJU! Razgrađuju masne naslage, smanjuju apsorpciju ugljenih hidrata, a i ukusni su!

Shutterstock

Ljubav

5 ČAJEVA KOJI POMAŽU U MRŠAVLJENJU! Razgrađuju masne naslage, smanjuju apsorpciju ugljenih hidrata, a i ukusni su!

Podeli vest

Nutricionistkinja Nataša Đukić ističe da čajevi poput zelenog, hibiskusa i još nekoliko drugih, pomažu pri gubljenju kilograma.

Ukoliko želite da pospešite mršavljenje i uradite nešto dobro za svoje zdravlje, uvođenje čajeva u svakodnevnu rutinu će vam i te kako pomoći.

Detaljnije o tome objasnila je i nutricionistkinja Nataša Đukić, koja je dala i nekoliko svojih predloga:

- Većina osoba koje redovno piju čaj, znaju koliko je on koristan za zdravlje. Naučna istraživanja su pokazala da konzumiranje 2 ili 3 šolje čaja dnevno, smanjuje rizik za srčane bolesti, dijabetes tipa 2, moždani udar i prevremenu smrt. Sa druge strane, postoje naznake da čaj može biti koristan pri skidanju viška kilograma - navodi nutricionistkinja i otkriva koji to čajevi mogu pomoći pri mršavljenju:

Zeleni čaj

Jedna studija koja je obuhvatila 1200 ljudi na Tajvanu je otkrila da osobe koje su pile 2 šolje zelenog čaja dnevno duže od 10 godina, imaju manji procenat telesne masti i manji struk od osoba koje nisu pile čaj.

Crni čaj

Naučnici smatraju da polifenoli u crnom čaju pomažu manji unos kalorija, smanjuju apsorpciju masti i ugljenih hidrata u organizam.

Foto: Shutterstock

crni čaj

Ulong čaj

Prema naučnim teorijama, sagorevanje masnih naslaga uz pomoć ulong čaja se dešava zato što on pomaže metabolizam lipida. Na primer, jedna studija je otkrila da konzumiranje 4 šolje čaja dnevno pomaže odraslim osobama sa viškom kilograma da smršaju.

Beli čaj

Naučnici tvrde da beli čaj ubrzava razgradnju masnih ćelija i sprečava formiranje novih, što je korisno za mršavljenje.

Čaj od hibiskusa

Postoje naznake da je čaj od hibiskusa koristan i za održavanje zdrave težine. Prema istraživanju, osobe koje su imale višak kilograma ili bile gojazne su uspešno smanjile težinu, indeks telesne mase, nivo masti u telu i obim kukova. Naučnici pripisuju ove prednosti biljnim jedinjenjima u ekstraktu hibiskusa.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Rusi u svemu superiorni u odnosu na Ukrajince! Za Ukrajinu stvari danas stoje loše, a sutra će biti još gore! (VIDEO)
Live TV

Rusi u svemu superiorni u odnosu na Ukrajince! Za Ukrajinu stvari danas stoje loše, a sutra će biti još gore! (VIDEO)

Bitka za Časov Jar se zaoštrava. Zelenski smenio načelnika odeljenja za sajber bezbednost. Zašto je poseta kineskog predsednika važna za celu Evropu. Kolumbija prekinula diplomatske odnose sa Izraelom. Gosti emisije "Rat uživo" bili su analitičar prof. dr Miloš Laban i sociolog prof. dr Ilija Kajtez. Uživo u program javio se i geopolitički analitičar Milutin Ilić.

02.05.2024

19:58

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija