• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

26.04.2024

15:30

Jabukovo sirće pomaže da smršate! Evo šta će se desiti ako ga uzimate mesec dana

Shuterstock

Zdravlje

Jabukovo sirće pomaže da smršate! Evo šta će se desiti ako ga uzimate mesec dana

Podeli vest

Novinarka iz Indije pila je svako jutro jabukovo sirće i otkrila pozitivne promene koje je iskusila.

Jabukovo sirće je poznato kao sredstvo koje je od velike pomoći pri mršavljenju i koje blagotvorno deluje na zdravlje.

Jedna od boljih odluka

Gitika Sačdev, novinarka iz Indije koja radi na healthshots.com, navela je da odlučila da mesec dana svako jutro uzima kašiku jabukovog sirćeta.

 - Oduvek sam sanjala da imam fantastičnu figuru, baš kao i moje omiljene poznate ličnosti Priianka Čopra. Ona ima obline na svim pravim mestima, i izgleda neverovatno u svemu što nosi. Možda zvuči smešno, ali ja sam neko ko može da se ugoji čak i od vazduha koji udišem. Da, imam tendenciju da nagomilam višak kilograma i upravo zato pokušavam da učinim sve da svoju težinu držim pod kontrolom. Imala sam dug razgovor sa svojom najboljom prijateljicom prošlog meseca i ona mi je predložila da probam jabukovo sirće zbog njegovih zdravstvenih prednosti, uključujući gubitak težine. Nisam bila previše sigurna da mi je to potrebno u životu, ali sam odlučila da pokušam - ispričala je Gitika. 

Foto: Shuterstock

jabukovo sirće

Tako je, uz zdravu ishranu i intenzivnu rutinu vežbanja, jabukovo sirće postalo deo mog života. Pila sam ga predano svaki dan. Mislim da je to jedna od mojih najboljih odluka. Osim što mi je pomogao da smršam, uradio je mnogo više od toga – dodala je ona.

Odlučila je da kupi jabukovo sirće koje je najsličnije domaćem.

 - To znači da prvobitna kultura bakterija, koja je bila potrebna za pravljenje sirćeta, nije filtrirana u procesu proizvodnje. Ukratko, hranljive materije i bakterije nisu destilovane nakon što je sirće završeno. Takvo sirće ćete prepoznati po smeđim česticama taloženim na dnu boce. Pročitala sam da ova varijanta jabukovog sirćeta pomaže u mršavljenju, da je dobra za zdravlje srca, upravljanje holesterolom i nivo šećera u krvi – prisetila se ona.

Foto: Shuterstock

jabukovo sirće

Ritual od 30 dana

Posle provere sa svojim doktorom, počela sam da ga pijem. Prvog dana sam odlučila da odem na celodnevno čišćenje. Dodala sam dve kašičice jabukovog sirćeta u litar vode i pila svakih nekoliko sati. Možda vam se u početku neće dopasti ukus, ali se vremenom naviknete. Prvi dan nije bio loš, iako sam svako malo trčala do toaleta – rekla je ona.

Sledećeg jutra sam počela sa kašičicom jabukovog sirćeta i pola kašičice meda, uz šolju tople vode. Pratila sam ovu praksu svaki dan mesec dana – rekla je Gitika i navela sve promene koje je primetila na svom telu:

 - Stalno sam se osećala naduto, ali nakon što sam isprobala ovu metodu, osećala sam se mnogo lakše i aktivnije. Moja koža se mnogo poboljšala! Pošto imam masnu kožu, stalno sam u opasnosti od izbijanja akni, ali moje lice je vidno čisto ovog meseca!Osetila sam veliku razliku u varenju, a apetit mi se smanjio. Osećam da se moja glad sada može lako kontrolisati. Nivo holesterola mi je stabilan, iako sam jela brzu hranu sredinom meseca (više puta).Iako moja težina nije drastično smanjena, osećam se mnogo lakše i zdravije! - zaključila je novinarka.

Dakle, dame, jabukovo sirće zaista opravdava svoju popularnost. Iako nisam dobila figuru iz snova, danas sam mnogo zdravija. Korak bliže svom cilju, rekla bih – rekla je još ona, prenosi Healthshots.com.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Kampanja Srbije u Savetu Evrope dala rezultate! Španija besna na Nemačku, a Francuska pružila ruku partnerstva! (VIDEO)
Live TV

Kampanja Srbije u Savetu Evrope dala rezultate! Španija besna na Nemačku, a Francuska pružila ruku partnerstva! (VIDEO)

Predsednik Evropske inicijative za stabilnost (ESI) Gerald Knaus izjavio je da se neke članice Saveta Evrope, uključujući Nemačku i Francusku, spremaju da blokiraju glasanje o pristupanju tzv. Kosova u Savet Evrope u maju. Knaus dodaje da je ovo usledilo nakon kampanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića, uključujući lični apel predsedniku Francuske Emanuelu Makronu da ne dozvoli glasanje o prijemu tzv. Kosova, kao i opredeljenost Srbije da kupi 12 francuskih aviona "Rafal". Na ovu temu u "Info jutru" govorio je politikolog Ognjen Gogić.

06.05.2024

12:56

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta rade ovi?! Rusi otkrili šta se upravo dešava u SAD! Vašington digao celu planetu na noge, razlog je neverovatan!
PANIKA

Šta rade ovi?! Rusi otkrili šta se upravo dešava u SAD! Vašington digao celu planetu na noge, razlog je neverovatan!

Predsednik Komisije Javne komore Ruske Federacije za pitanja suvereniteta Vladimir Rogov nazvao je izjave iznete u Sjedinjenim Državama o razmeštanju američkih trupa u Ukrajinu maskom kako bi se skrenula pažnja stanovništva sa unutrašnjih ekonomskih problema u zemlju i da, pod maskom zamišljene ruske pretnje vladajućem režimu, ostane na vlasti.

06.05.2024

17:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija