• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer

05.03.2024

10:50

Porađala se 27 puta i izrodila 69 dece! Na svet donela dvojke, trojke, četvorke - ova žena je majka sa najvećim porodom na svetu (FOTO)

X/@OfficialUdiBoy

Dom i porodica

Porađala se 27 puta i izrodila 69 dece! Na svet donela dvojke, trojke, četvorke - ova žena je majka sa najvećim porodom na svetu (FOTO)

Podeli vest

Valentina Vasiljeva je ime koje ne zvuči toliko poznato, no ona je Ruskinja koja je sa suprugom postavila svetski rekorder u nečemu veoma nesvakidašnjem.

Danas je postalo veoma retko da jedno domaćinstvo ima više od troje-četvoro dece, iako svi znamo priče da je ranije taj broj bio barem udvostručen.

Ali, jeste li se ikada zapitali koliko dece jedna žena može da rodi? Ako niste, i to je u redu, a ako jeste, ovo je tekst koji će vam sigurno dati odgovor ne onakav kakvom ste se nadali, ali ipak odgovor.

 

 

Valentina Vasiljeva se sa svojim suprugom Feodorom pobrinula da njeni geni ostanu na planeti još dugi niz godina, tako što je bila majka 69-oro dece. Svako dete je rodila Valentina, a Feodor je iz ranijeg braka imao još dece.

Naime, rodila je 16 pari blizanaca, sedam trojki i četiri puta četvorke. To znači da je efektivno rađala 27 puta.

 

 

Valentina je rođena 1707. godine u gradu Šuji, koji se nalazi oko 250 kilometara severoistočno od Moskve. Bila je domaćica, a sva rođenja dece su se desila između 1725. i 1765. godine. Žena je verovatno imala trudnoću od 37 nedelja sa blizancima, 32 nedelje sa trojkama i 30 nedelja sa četvorkama. Neverovatno, s obzirom na period u kojem se to dogodilo i činjenicu da nije imala najbolju medicinsku pomoć kao jedna obična domaćica. Samo dvoje dece nije poživelo dugo nakon rođenja, prenosi "Marca.com". Možete li zamisliti da je bila trudna više od 20 godina?

 

 

Organizacija Ginisove knjige rekorda je odlučila da u priču veruje, te je upisala imena bračnog para za ovaj neobičan rekord. Razlog zašto su odlučili da veruju, pored fotografija, jeste i jedno pismo upućeno Valentininom mužu, Feodoru, koji je tada imao 82 žive dece.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Kinezi zainteresovani za osnivanje Naučno-tehnološkog inkubacionog centra: Evo šta bi to značilo za nas
Društvo

Kinezi zainteresovani za osnivanje Naučno-tehnološkog inkubacionog centra: Evo šta bi to značilo za nas

Želju da se saradnja sa Srbijom nastavi u oblasti nauke osnivanjem novog Naučno-tehnološkog inkubacionog centra koji bi se bavio različitim saradnjama iz oblasti tehnologije i nauke, izrazo je predsednik upravnog odbora kompanije Šandong (Shandong International) Zuang Jong, koji se sastao sa ministarkom nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jelenom Begović.

18.05.2024

12:20

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Orban: Fica hteli da ubiju zbog Ukrajine!
Planeta

Orban: Fica hteli da ubiju zbog Ukrajine!

Mađarski premijer kaže da je opravdano pretpostaviti da je motiv za atentat na slovačkog premijera bio rat u Ukrajini, budući da snažnim centrima moći odgovara da taj sukob bude nastavljen. Sugerisao je da je to u interesu Amerike

18.05.2024

11:01

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija