• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

11.04.2024

08:24

Totalno rasulo u đilasovoj koaliciji! Dragana Rakić: Ne postoji odluka o bojkotu izbora!

printscreen

Vesti

Totalno rasulo u đilasovoj koaliciji! Dragana Rakić: Ne postoji odluka o bojkotu izbora!

Podeli vest

Dragana Rakić, potpredsednik onoga što je ostalo od Demokratske stranke i najbliža saradnica Zorana Lutovca, rekla je na tajkunskoj televiziji Nova S da još uvek ne postoji zvaničan stav da se izbori 2. juna bojkotuju

U takozvanoj koaliciji "Srbija protiv nasilja" očigledno postoji veliki raskol među mišljenjima lidera stranaka koju je čine.  

Voditeljka Nove S: Kakvi rezultati će biti posle bojkota izbora 2. juna od strane dve najveće opozicione liste i koliko to može biti loše za vaše dve liste?

Dragana Rakić: Još uvek ne postoji zvaničan stav "Srbije protiv nasilja" da li će i na koji način učestvovati na izborima.

Voditeljka: Kako mislite da ne postoji zvaničan stav?

Rakić: Još uvek nismo imali Predsedništvo koalicije... Mi smo koalicija od 9 stranaka, postoje različiti stavovi, još uvek razgovaramo.

Ako ne mogu da se dogovore u svojoj koaliciji, kako bi tek zemlju vodili... Podsetimo, juče je Pavle Grbović, lider Pokreta slobodnih građana (PSG) isključen iz poslaničkog kluba SSP Dragana Đilasa.

Tajkun je izbacio tri poslanika Pokreta slobodnih građana - Pavla Grbovića, Anu Oreg i Vladimira Pajića, čime se raspala Đilasova poslanička grupa i više u nazivu poslaničke grupe više nema "Pokret slobodnih građana, nego samo Stranka slobode i pravde! 

Grbović je juče izjavio da to "trenutno nije tema" i da je njegov stav da ne treba bojkotovati predstojeće izbore u Beogradu 2. juna.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Ana Brnabić se sastala sa predsedavajućim iz OEBS-a i najavila još jedan sastanak
Izbori 2024

Ana Brnabić se sastala sa predsedavajućim iz OEBS-a i najavila još jedan sastanak

Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Ana Brnabić sastala se danas sa predsedavajućim Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) i ministrom spoljnih i evropskih poslova i trgovine Republike Malte Ijanom Bordžom i obavestila ga da je sutra pozvala sve parlamentarne stranke na još jednu rundu razgovora o implementaciji preporuka Kancelarije OEBS-a za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR).

10.04.2024

17:18

sledeća vest

Vesti

Počinje „Transatlantski ekonomski forum Jugoistočne Evrope" u Vašingtonu!
Politika

Počinje „Transatlantski ekonomski forum Jugoistočne Evrope" u Vašingtonu!

Transatlantska liderska mreža i Evropski centar Atlantskog saveta iz Vašingtona, u saradnji sa Institutom za politiku i ekonomiju Jugoistočne Evrope iz Beograda, organizuju konferenciju „Transatlantski ekonomski forum Jugoistočne Evrope" koja će biti održana danas i sutra, 20. i 21. maja, u američkom Kongresu u Vašingtonu.

20.05.2024

10:52

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Oglasio se otac Mateja Periša: Danas je godišnjica od pronalaska tela
Hronika

Oglasio se otac Mateja Periša: Danas je godišnjica od pronalaska tela

Matej Periš (27) iz Splita nestao je u noći između 30. i 31. decembra 2021. godine u Beogradu, a njegovo beživotno telo nađeno je u maju 2022. godine na Adi Huji. Tačnije, na današnji dan MUP Srbije je potvrdio da je telo muškarca koji je na sebi imao garderobu koju je Matej nosio uoči nestanka, pronađeno 18. maja oko 9 časova ujutru, zapravo telo nestalog mladića iz Splita.

20.05.2024

06:54

Sport

Planeta

Šok vesti iz Irana! Raisijeva smrt sprečila veliku promenu?! U igri bila dva kandidata za vrhovnog vođu, a sad...
CNN TVRDI

Šok vesti iz Irana! Raisijeva smrt sprečila veliku promenu?! U igri bila dva kandidata za vrhovnog vođu, a sad...

Iranski predsednik Ebrahim Raisi (63) stradao je u helikopterskoj nesreći koja se u nedelju dogodila u pokrajini na granici s Azerbejdžanom, a nakon jednodnevne potrage danas je utvrđeno da su osim šefa države poginuli i šef diplomatije Hosein Amir-Abdolahijan i još sedam ljudi u letelici. CNN navodi da je Raisi bio najverovatniji kandidat za novog vrhovnog vođu Irana.

20.05.2024

09:48

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka
Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka

Tri ratna druga, Igor Vukašinović (54), Novica Pejić (63) i Ostoja Medić (68), prošli su danas kroz Užice na svom krstonosnom hodu sa Pala na Krf. Sa njima je i četvrtičlan Petar Dragaš u pratnji sa kombijem, a na put dug 1.200 km pošli su 14. maja.

18.05.2024

15:12