• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Jutarnji.hr

23.04.2024

22:51

Inženjer građevine (69) nasrnuo na usvojenu maloletnicu: Osuđen na godinu dana zatvora

Shutterstock/Robson90

Vesti

Inženjer građevine (69) nasrnuo na usvojenu maloletnicu: Osuđen na godinu dana zatvora

Podeli vest

Dalmatinski penzioner, 69-godišnji inženjer građevine, na Opštinskom sudu u Splitu osuđen je na uslovna kaznu zbog neprimerenog ponašanja u stanu u kom je kod njegove porodice bila usvojena maloletnica. Na predlog tužilaštva, koje ga je teretilo za povredu detetovih prava, sud je izdao krivični nalog te osudio vremešnog muškarca na godinu dana zatvora s dvogodišnjim rokom probnog rada.

Ujedno mu je naloženo i plaćanje 100 evra sudskog paušala. Na tu odluku penzioner ima pravo da uloži prigovor pa će u tom slučaju svoju nevinost braniti na optuženičkoj klupi u sudnici. U protivnom presuda postaje pravosnažna, a on pravosnažno osuđen.

A njegov zločin, prema navodima optužbe, je gnusan.

Naime, prošle godine u maju oko podne u stanu u jednom dalmatinskom gradu, dok je bio sam s usvojenom srednjoškolkom, zakoračio je prema devojčici te je rukom čvrsto uhvatio za ručni zglob. Potom je njenu ruku privukao k sebi te joj rekao: "Imaš velike grudi. Jako si privlačna. Sedi na sto. Tu ćemo mi to brzo obaviti. Ne boj se, neće dugo trajati. Sad smo sami. Biću nežan. Možemo to na stolu, možeš se skinuti iako bih ja to rado napravio, ali ne mogu. Bolje kad ne nosiš donji veš. Imaš veliku zadnjicu".

Tinejdžerka je svo to vreme pokušavala da se oslobodi stiska njegove ruke te je u jednom trenutku uspela i zatim otrčala u kupatilo gde se zaključala. A penzioner ju je nastavio u bolesnom tonu "tešiti" ispred vrata zaključanog kupatila.

- Ne moraš se zaključavati. Ako nisi spremna, ja to razumem - uveravao je 69-godišnjak devojčicu koja je neutešno plakala i čekala kad će uspeti da pobegne iz stana. Dok je u jednom trenutku doslovno prestravljena istrčavala iz stana, penzioner joj je poručio: "Čekaću te večeras kad se vratiš s posla".

U slučaj su se odmah umešali policija i nadležni Centar za socijalni rad sa svojim stručnim timom te je hitno donesena odluka o prestanku prava na socijalnu uslugu smeštaja maloletnice u navedenoj porodici. A penzioner je priveden, krivično prijavljen, s odmakom od osam meseci i optužen.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija